Quotes About Humanity
But there is a kindness here, a complicated kindness. You can see it sometimes in the eyes of people when they look at you and don't know what to say.
~ Miriam Toews
BazillionQuotes.com
i s njom nije bilo dosadno pijuckati burgundac, razgovarati o tome kako su ljudi glupi, slabi uglavnom, nesretni, slušati jesenji vjetar kako pla?e oko ku?e, plamen kako liže u pe?i, a Jadviga pri?a o ljubavi i o tome kako je ljubav najve?a laž me?u lažima. Jedan jedini put ljubila je u životu, a i to je bilo glupo.
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Osovio se ?ovjek na stražnje noge, prohodao je kao dvonožac, a glupost se vu?e za njim kao sjenka!
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Svejedno sad, prije ili poslije! Zlo je uvijek
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
?ovjek i nije drugo nego posuda puna tu?ih ukusa i užitaka!
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
S ljudima zajedno smrdi, ali je toplo.
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
ratovi su kao požari koje još nitko nije pogasio, a mogla bi ih pogasiti isklju?ivo sama ljudska pamet na temelju spoznaje da je rat diluvijalno divljaštvo, a da je današnji ?ovjek, ukoliko je to, naime ?ovjek, davno ve? prestao da bude kanibal.
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
?ovjek, taj isti trijumfator nad životinjama, i sam je još uvijek životinja.
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Stolje?a mogu da žive jedno uz drugo stolje?ima, kao dvije strane rase u kavezu: majmuni i papige!
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
I ptice padaju umorne i ne lete vje?no. Zašto da ljudi neprekidno lebde iznad svog dostojanstva?
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Odonda je prošlo ve? mnogo vremena a on nije naslikao ništa poslije ona dva-tri sretna jesenja dana on nije dugo ve? doživio ništa što bi bilo vrijedno da se uop?e doživi vu?e se po kavanama živi me?u ovim dvonošcima koji nose kišobrane i uvijek kada govore govore o ne?em stvarnom o kruhu ili o mesu mi?u ?eljustima i zubalima od kau?uka a sve je jalovo i nema nikakvog višeg razloga za opstanak.
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Sve je lapidarno, sve stoji na ne?emu, sve ima svoju podlogu, ukorijenjeno je, sve ima tri dimenzije. Žive?i tako, ?ovjek bi i sam mogao postati trodimenzionalan, vratiti se natrag do Euklida, razviti se natrag do stvarnog dodirivanja tvari i sam se pretvoriti ponovno u tvar!
~ Miroslav Krleža
BazillionQuotes.com
Forgiveness flounders because I exclude the enemy from the community of humans and myself from the community of sinners.
~ Miroslav Volf
BazillionQuotes.com
In the minds of most people, Christianity is supposed to be about love of God and neighbor (even though it is true that at the heart of Christianity does not lie human love at all, but God's love for humanity24
~ Miroslav Volf
BazillionQuotes.com
How many people had stood here, as she did now, puzzled, unhappy, numb with pain and perplexity? And how many had found comfort in the knowledge of the continuity of life, of being but one link in a long chain of human experience, in this old, old setting?
~ Miss Read
BazillionQuotes.com
Não faz sentido... A maneira como você fala não é humana... Nada disso é humano, apenas ciência e livros, coisas presas em garrafas e caixas. O que você sabe sobre amar alguém?
~ Mitch Cullin
BazillionQuotes.com
Mas tudo parecia tão remoto, tão abstrato e estranho para ele. Quanto mais olhava para o mar e para o céu, mais afastado se sentia da humanidade.
~ Mitch Cullin
BazillionQuotes.com
Feminism" means taking for granted that woman and man are meant to complement each other while sharing equal dignity, equal rights, and equal humanity—nothing more and nothing less.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Every time I go and shave, I assume there's someone else on the planet shaving. So I say, 'I'm gonna go shave, too.'
~ Mitch Hedberg
BazillionQuotes.com
Love understands the value of the least of us. Forgiveness affirms.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Jay saw no sign of the more than twenty-seven hundred people22 who'd arrived at the Twin Towers that morning as workers, visitors, or emergency responders, or as airplane passengers and crew, but who'd soon be counted among the departed.
~ Mitchell Zuckoff
BazillionQuotes.com
The more I see of man, the more I like dogs.
~ Mme. De Stael
BazillionQuotes.com
We create our work for children not because they're "cute," but because they're human beings, deserving of respect.
~ Mo Willems
BazillionQuotes.com
I know what real courage is, and I understand true compassion.
~ Mo Yan
BazillionQuotes.com