logo

Quotes About Humanity

If you read novels you sympathize with people who are different kinds of people than you are.
~ Unknown
Ne istiyorlard? senden Selim? Belki sen çok ?ey istiyordun onlardan. Verdi?inin hiç olmazsa küçük bir parças? kadar bir?eyler istiyordun. Sonunda kaç?yorlard?. Hay?r, sen kaç?yordun. Hay?r kaçm?yordun: insana ihtiyac?n vard?. ?nsan? ar?yordun can?m karde?im. Bunda utanacak ne vard??
~ Unknown
Gerçek ba?kalar?n?n bize uygulamaya çal??t??? tats?z bir ölçüdür. birimi insand?r.
~ Unknown
Fakat, sonradan garson olmu? bir filozof ya da filozof olmu? bir garsona göre, insanlar kar???k salataya benzer.
~ Unknown
?nsanl?k öldü belki de hiç ya?amam??t?..!! Humanity was dead.Maybe never live too..!!
~ Unknown
Ben, yaln?zl??? istemekle suçlan?p yaln?zl??a mahkum edildim. Bu karara bütün gücümle muhalefet ediyorum. Ben yaln?zl??a dayanam?yorum, ben insanlar?n aras?nda olmak istiyorum.
~ Unknown
Sanc? filan da çekme olur mu? Dünyada yeterince ac? var zaten.
~ Unknown
Tanr? ya da tabiat mutlak yola girmesini istedi?i yüz ki?i için yüzbin ki?i yaratt? diye, doksan dokuz bin dokuz yüz ki?iden birisi olarak ya?amak neden gerekli, soruyorum?
~ Unknown
Onlar utans?n sonuçtan' diye kestirip att?. 'Hangi onlar Selim?' dedim. 'Onlar i?te,' dedi. 'Onlar can?m. onlar, onlar, onlar.' 'Öyle ya,' dedim. 'Onlar. Yani biz de?il.
~ Unknown
Art?k hayatta yeteri kadar ac? var, insanlar bunu görmek için tiyatroya gitmezler art?k.
~ Unknown
Sonunda insanlar? kar?ncalar gibi kalabal?k ve nereye ko???tu?unu bilmeden çarp???p duran önemsiz varl?klara benzetti.
~ Unknown
Ben bütün insanlara hayran?m Olric. Bütün sat?c?lar, biletçi yanlar?ndan geçerken nas?l gülümsemek gerekti?ini ve arkas?ndan nas?l küfredilece?ini biliyorlar.
~ Unknown
Yaz bakal?m: Gerçek, ba?kalar?n?n bize uygulamaya çal??t??? tats?z bir ölçüdür. "Birimi var m? Hikmet Amca?" "Birimi insand?r.
~ Unknown
?lk yalan? söyledikten sonra bir daha konu?mamal? insan ümit ediyor ?sa günahlar? affediyor her i? yolunda fakat ?sa günah i?lemedi bunun a??rl???n? bilemez yapt??? bir hataya kitaplarda rastlayamad?m ba?kas?nda günahlar? affetmek kolay...
~ Unknown
Birçok dert de, ne yaz?k, bilimin istedi?i tan?mlar?n içine s??m?yordu. ?nsan?n, bilimd??? ne kadar çok hastal??? vard?.
~ Unknown
Oysa bizim bütün güzelli?imiz, ya?ad?klar?m?zla dü?ündüklerimiz aras?ndaki ac?kl? çeli?kinin yans?malar?ndan ibaretti.
~ Unknown
?nsanlar? genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok.
~ Unknown
Kendi sorunlar?n? çözemeyen bir ki?inin, kusurlar?n?n ac?s?n? ba?kalar?na çektirmeye hakk? yoktur.
~ Unknown
Çeli?kili duyarl?klara ayn? anda yer veren insan?n iç dünyas? çok ba?kayd?. Bir Bach sonat?yla bir Beethoven senfonisinin yanyana çal?nmas? onun yan?nda bir ?ey ifade etmiyordu.
~ Unknown
Fakat, mesele bu de?ildi; mesele, bir ?eyleri, s?cak bir çorban?n kokusunu duyar gibi hissedebilmekti. Bense bunu hiç becerememi?tim. Ne tabiat?, ne insanlar?, ne de olup bitenleri hiç sevmemi?tim; kendimi bile, kendi yapt?klar?m? bile.
~ Unknown
Tutunamayan(disconnectus erectus): Beceriksiz ve korkak bir hayvand?r. ?nsan boyunda olanlar? bile vard?r. ?lk bak??ta, d?? görünü?üyle, insana benzer. Yaln?z pençeleri ve özellikle t?rnaklar? çok zay?ft?r. Dik arazide yoku? yukar? hiç tutunamaz. Yoku? a?a?? kayarak iner…
~ Unknown
Adam olmad??? için insanl??a vekâlet ediyordum. Esas adamlar gelseydi de ben de biraz rahat nefes alsayd?m.
~ Unknown
?nsan görmekle bile baz? ?eylerin a??rl???na dayanabilir, avunabilir, hayal kurma?a devam edebilir. Sen anlamazs?n tabii. Anlamak için, insan?n baz? eksik yönleri olmal?.
~ Unknown
Bizim gibiler ancak oyunlarda ölür. Bizim gibiler dü?ünceleri yüzünden ölmez. Her zaman 'millet birbirini öldürür.' Biz sadece seyrederiz onlar?.
~ Unknown