logo

Quotes About Attachment

I'll eat you up I love you so.
~ Maurice Sendak
But the wild things cried, "Oh please don't go- We'll eat you up- we love you so!
~ Maurice Sendak
Everything sacred is a tie, a fetter.
~ Max Stirner
Body my house my horse my hound what will I do when you are fallen
~ May Swenson
Our phones fall we panic our friends fall we laugh
~ Unknown
You can never go home again, but the truth is you can never leave home, so it's all right.
~ Maya Angelou
I have a neuroscience background - that's what my doctorate is in - and I was trained to study hormones of attachment, so I definitely feel my parenting is informed by that.
~ Mayim Bialik
I've become sort of an accidental advocate for attachment parenting, which is a style of parenting that... basically, the way mammals parent and the way people have parented for pretty much all of human history except the last 200 years or so.
~ Mayim Bialik
The record company's worst fear is that you'll fall in love or get rich.
~ Maynard James Keenan
Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio ni?emu ma šta da je rekao i u?inio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.
~ Meša Selimovi?
Bez te ta?ke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.
~ Meša Selimovi?
Otvorio sam knjigu nasumice i našao na pri?u o Aleksandru Makedonskom.Car je, pri?a se tu, dobio na poklon divne posude od stakla. Poklon mu se veoma svidio, a ipak je sve polupao. -Zašto? Zar nije lijepo? -Pitali su ga. -Baš zato-odgovorio bi on. -Toliko su lijepe, da bi mi bilo teško da ih izgubim. A vremenom bi se jedna po jedna razbijala, i ja bih žalio više nego sad.
~ Meša Selimovi?
Moraš da nau?iš da nastaviš. To je deo toga. Deo onoga što ?ini ljubav prema nekome. Kad zaista nekog voliš, onda ga ne doživljavaš samo kao produžetak sebe. Ne voliš ga samo zbog sebe. Ljubav je kada znaš kada da pustiš.
~ Meša Selimovi?
Ne osvajamo zemlju ve? grumen za svoju stopu ni planinu ve? sliku u svome oku ni more ve? njegovu gibljivu ?vrtsinu i odsjaj njegove površine. Ništa nije naše osim naše vere zato se cvrsto držimo za nju.
~ Meša Selimovi?
Pa u tome i jeste sve - vra?ati se. S jedne ta?ke na zemlji ?eznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te ta?ke za koju si vezan, ne bi volio ni nju ni drugi svijet, ne bi imao odakle da po?eš, jer ne bi bio nigdje. A nisi nigdje ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne ?ezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da ?ezneš, da voliš.
~ Meša Selimovi?
Za svakoga imamo razumijevanja osim za svoje najbliže, smatramo da nam njihova vjernost prirodno pripada, kao vlastita koža.
~ Meša Selimovi?
?utala je, pribijena uz mene, kao da traži zaštitu. Preboljevala je što su je njeni napustili. Navikavala se na mene. Sad nikoga nemamo, ni ona ni ja, ho?emo li biti dovoljni jedno drugome?
~ Meša Selimovi?
The emperor, as the story went, received as a gift some wondrous glass dishes. He liked the gifts very much, but smashed them all nonetheless. "Why? Are they not beautiful?" he was asked. "Precisely because of that," he answered. "They are so beautiful that it would be hard for me to lose them. And with time they would break, one by one. And I would be sorrier than I am now.
~ Meša Selimovi?
I to neprestano kruženje, sa jednom ta?kom na zemlji koja odre?uje smisao tom kretanju, koja ga ?ini odlaženjem i vra?anjem a ne lutanjem, zna?ilo je za njega stvarnu ili zamišljenu slobodu, što je svejedno, na kraju krajeva. - Bez te ta?ke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.
~ Meša Selimovi?
If you love something, set it free. If it was meant to be, it will come back to you.
~ Meg Cabot
People could not get enough of what they had lost, even if they no longer wanted it.
~ Meg Wolitzer
No, not just the visual. There's the emotional part too. There's that line Faulkner said, about how you don't love because. You love despite.
~ Meg Wolitzer
After you slept with a woman, she took away with her a small hunk of you. It wasn't bad, as long as the relationship went on. It was something you didn't mind giving up, because it would always be close by. It was only when things ended that you really felt the loss.
~ Meg Wolitzer
people could not get enough of what they'd lost, even if they no longer really wanted it.
~ Meg Wolitzer