Quotes About Kindness
If you have only one smile in you, give it to the people you love. Don't be surly at home, then go out in the street and start grinning 'Good morning' at total strangers.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
I think we all have empathy. We may not have enough courage to display it.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
One isn't necessarily born with courage, but one is born with potential. Without courage, we cannot practice any other virtue with consistency. We can't be kind, true, merciful, generous, or honest.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
Try to be a rainbow in someone's cloud.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
Dobar ?ovjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ?eš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi, prije?i preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasije?e.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Samo izvolite, poslužite se mojom dobrotom, trošite moju iskrenost, hranite svoj ego mojom ljubavlju, gužvajte moje emocije kao staru hartiju, uzalud vam trud. Ne?ete postati bolji, ne?ete postati ja, jer treba vam i duša. A nju mi ne možete uzeti, i sve dok je imam, ostat ?u ?ovjek.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Volela bih da si uvek uz mene. Da si na mojoj strani. I kad sam razdražena. I kad nisam u pravu. I kad nismo sami. I kad sam nepravedna. Pre?i preko moje zlobe, umiri me tihim dodirom, ne mu?im te bez razloga. Ako ne znaš, sve je uzalud.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?uvaj se mržnje, da ne pogriješiš prema sebi i prema ljudima. ?uvaj se žalosti, da ne pogriješiš prema Bogu
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne želim da posjedujem, ne želim da upravljam. Želim samo neko blago lice, malo povjerenja, koju utješnu rije?, toplu ruku, ispruženu da me prihvati kad posrnem. Da ne dozvoli da padnem.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Cruelty in the name of kindliness is terrible; it would bind our feet and hands; it would kill us with hypocrisy. Cruelty based on power is better—that we can at least hate.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
I caught myself feeling that vile need for others to be grateful to us, to show themselves as small and dependent, because that is what creates our favor, nurtures it, and heightens the importance of our deeds and kindness.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Dobar ?ovek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ?es razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povredi, pre?i preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sase?e." ? Meša Selimovi?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Žena više voli nježnu rije?, makar bila i glupa, nego pametnu, ako je gruba.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Prihvatio sam nauk koji mi je dao, da covek dobija, kad daje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Više je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo više! Samo se zli dalje ?uju i teže osje?aju. Dobri ?ute.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
i shvatio sam kako ?ovjek može lako da posegne za gruboš?u ako nije dorastao nekome.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
he offered a prayer that this stranger was soon on his way and out of his neighborhood.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Only tiny kindnesses, but the ones that counted, the million little mercies we take for granted, the mundane gestures that keep us, tentatively, together.
~ Meera Syal
BazillionQuotes.com
Just because someone isn't at their best doesn't mean you write them off forever" -Pen
~ Unknown
BazillionQuotes.com
I will not always be happy, but perhaps, if I'm lucky, I will be spared the agony of adding pain to the world.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
And then he perceived her politeness or kindness or even her vague responsiveness as interest,
~ Meg Wolitzer
BazillionQuotes.com
You had to train your mind to remember: human being lying here at my feet, not someone to feel contempt toward.
~ Meg Wolitzer
BazillionQuotes.com
Jules had had five sessions with a disheveled social worker named Melinda, who was as kind as the kindest mother, nodding in sympathy while Jules railed against the stupidity of college life. Later, she would barely remember what Melinda had said to her, but at the time her presence had been soothing and necessary,
~ Meg Wolitzer
BazillionQuotes.com
The Sullivans are not well known for their generosity.
~ Megan Chance
BazillionQuotes.com