logo

Quotes About Literature

No writing is good enough until you, as an author, make a small contribution, the size of a drop, into the ocean of the world's literature.
~ Nuruddin Farah
Stories are wonderful, enjoyable, and scrumptious things. In the old days, they were served on thin plates called pages. You ate them with your eyes. And they didn't go down to your tummy, like normal food. No, they went into a dream machine inside your head.
~ Unknown
Onlara göre, durmadan kitap okudu?um -hat?rlad???ma göre çok okumazd?m do?rusu- ve misafirlerin yan?na ç?kmad???m -bu 'yan?na ç?kmak' deyimi beni ürpertirdi, içime bulant? verirdi- ve gereken yerde gereken kelimeyi bulamad???m için -bu nedenle bana aptal da derlerdi- anormaldim.
~ Unknown
Ben buraday?m sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?
~ Unknown
Balzac, kendini romantik sanan genç k?zlar?n, saçma sapan hayallerini beslemek için okuduklar? ikinci s?n?f bir romanc?d?r. - Selim I??k
~ Unknown
Romanc?lar için bulunmaz bir okuyucuyum Esat A?abey,' derdi. 'Birinci s?n?f okuyucu; hay?r, daha ileri: lüks okuyucu. Kitaplar?n?n böyle okundu?unu bilselerdi fakirler; bir türlü ölemezlerdi.
~ Unknown
?u anda, sana güzel bir söz söyleyebilmek için, on bin kitap okumu? olmay? isterdim" dedi: Gene de az geli?mi? bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek: "Seni tan?d???ma çok sevindim kendi çap?mda...
~ Unknown
?nsanlar ac?kl? sözler dinlemek istemiyorlar. Onlar? üzmek çok zor, kitab? surat?n?za kapat?veriyorlar, s?k???p kal?yorsunuz sayfalar?n aras?nda.
~ Unknown
Karma??k duygular ve iyi kullanamad???m bir dilin zorluklar? içindeyim; beni ba???lay?n.
~ Unknown
Kitab-? Mukaddes'in Türkçesi çok kötü. ?ngilizcesi'nden kar??la?t?rarak okuyorum. Biri oturmu? çok kötü bir dille çevirmi?; bir kelimesi bile de?i?tirilemez ya: ondan sonra bir daha düzeltilmemi?. Çeviren, sanki ?sa'n?n Türkiye mümessili.
~ Unknown
Baz? kitaplar yüzünden kafam biraz kar??m??sa da bugün bile senin içtenli?ini ta??d???m? ümit ediyorum. Gene de sonunda sana bütünüyle benzemekten korkuyorum babac???m: Yani ben de sonunda senin gibi ölecek miyim?
~ Unknown
?nsan beyninin böyle farkl? güçte olmas?, birinin yazd???n?, ötekinin okuyacak kadar bile bir zekâya sahip olmamas? çok üzücü.
~ Unknown
Benim durumum biraz kar???k burada. Yerim belli de?il; okuyucuyla yazar aras?nda bir noktada ç?rp?n?p duruyorum. Durumumun ayd?nlanmas? için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ba?vurmay? dü?ünüyorum. Bana tan?kl?k eder misiniz Esat A?abey?
~ Unknown
Beni kötü yeti?tirdiler dostum! Güzeli ifade gücünden yoksun b?rakt?lar beni.
~ Unknown
Bugünlerde din kitaplar? okuyorum. Karl Marx, kitap raflar?ndan parma??n? sall?yor bana.
~ Unknown
Babas?, ö?renci olan o?luna, arada bir aferin, diyor. Ocakç?, kendi bilmi? gibi sevinçli: gülümsüyor. Bat dünya bat. Böyle giderse her mahallede bir Dostoyevski ç?kacak Olric. Dünya borsalar?nda Dostoyevski hisseleri dü?ecek. Her hafta bir Karamazov, yeralt?n?z kadar yeralt?.
~ Unknown
Neler okudu?unu sordum. Surat?n? buru?turarak: 'Bir sürü macera roman?,' dedi. Sonra gururlanarak: 'Cyrano de Bergerac'? da okudum,' dedi. Durdu. 'Burnu sizinkine benziyor.' Bu ?akay? bana çok yapt?klar?n? söyledim. Bozuldu. 'Haberim yoktu,' dedi.
~ Unknown
Ben de sayfalar?n?z? çevirebilecek kadar notadan anlamak isterdim." dedi Turgut.
~ Unknown
Büyük Suçlular Ansiklopedisi"ni okumaya ba?lad?. L harfine kadar geldi. Kendinden büyük suçlu bulamad?.
~ Unknown
Ben ucuz bir romand?m. Hay?r, kötü bir edebiyat?n bile bir gerçekli?i vard?: Can s?k?c? taklitçileri bile benden gerçekti. Ben yoktum; hatta ben yokum, olmad?m diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tan?mlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsayd?; bana ait bir cümle, bir dü?ünce olsayd?. Binlerce y?ld?r söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsayd?!
~ Unknown
Perhaps nothing is more magical then the book. Paper, glue and some words and you are taken away from where you sit, stand, dance, or lean.
~ Obert Skye
Read every day and learn from what you read.
~ Octavia E. Butler
When I was older, I decided that getting a rejection slip was like being told your child was ugly. You got mad and didn't believe a word of it. Besides, look at all the really ugly literary children out there in the world being published and doing fine!
~ Octavia E. Butler
There was an English major. He wanted to be a writer and tell our story from the inside—which had only been done thirty or forty times before.
~ Octavia E. Butler