logo

Quotes About Contentment

Perhaps most important of all, we will learn how chronically unhappy people have learned to enjoy life by "experiencing" happiness!
~ Maxwell Maltz
Today I am more convinced than ever that what each of us really wants, deep down, is more life. Happiness, success, peace of mind
~ Maxwell Maltz
each of us really wants, deep down, is more life. Happiness, success, peace of mind, or whatever your own conception of supreme good may be, is experienced in its essence as more life.
~ Maxwell Maltz
The Conquest of Happiness, Bertrand Russell
~ Maxwell Maltz
Let us never know what old age is. Let us know the happiness time brings and not count the years.
~ Unknown
We are able to laugh when we achieve detachment, if only for a moment.
~ May Sarton
Loneliness is the poverty of self; solitude is richness of self.
~ May Sarton
You alone are enough. You have nothing to prove to anybody.
~ Maya Angelou
Bila je tiha luka, u ?iji sam mir ulazio slomljen olujom, ali sre?an što se vra?am.
~ Meša Selimovi?
Nikad ?ovjek ne može tako upropastiti život kao kad želi da ga popravi, a ne zna ni zašto ni kako da ga popravi, niti znam je li to popravljanje ili kvarenje, pogotovo ako izgubim svoj mir.
~ Meša Selimovi?
Bilo mi je lijepo, bio sam gotovo sre?an. Zurio sam u blistavu vodu, satima, i puštao da mi preko ruke prelazi obli talasi?, dragaju?i me, kao da je živ stvor. I to je bilo sve što sam htio, sve što sam želio.
~ Meša Selimovi?
Znaš li šta je najljepše u životu? Želja, prijatelju.
~ Meša Selimovi?
Je li to mudrost, da ne o?ekujemo mnogo ni od sebe ni od drugih? Je li to gubitak ili dobitak, ako saznamo pravu vrijednost, svoju i tu?u? Gubitak je što je ta mjera sitna, a dobitak što ne tražimo više.
~ Meša Selimovi?
Mahmutova žena je blagoslov božji, ali ne znam da li bih bio zadovoljan da je Tijana kao ona. Možda bi mi smetalo kad bi bila tako jednostavna. Možda je Tijanina osjetljivost znak i bolest punije misli i življeg osje?anja. Bol i misao oduzimaju nam bezbrižan smijeh.
~ Meša Selimovi?
Ništa ?ovjeku nije važnije od svog mira i od sre?e koju sâm stvori. Zato je treba ?uvati, tu svoju sre?u, opkoliti je šan?evima, i nikome ne dozvoliti da je ugrozi.
~ Meša Selimovi?
?ak ni navika, ubica svih pravih zadovoljstava, nije mogla da ih opustoši, jer je nemaština bez poniženja o?uvala u njima mladala?ku draž uživanja u lijepim stvarima bez koristi.
~ Meša Selimovi?
A izgledao sam miran. Na to se ?ovjek navikne.
~ Meša Selimovi?
Ti si prakti?an, prilagodljiv, sposoban za život. Tebe ne mu?e kompleksi, nemaš predrasuda. Tvoja noga sigurno gazi zemljom. Ne osvr?eš se, ne kolebaš, ne živiš od sje?anja, zadovoljno gledaš iza sebe, vedro ispred sebe, svijet je tvoj, ime ti je stabilnost.
~ Meša Selimovi?
This solitude hurt pleasantly; it made me sorry, but I would not have traded it for anything. The ground smelled of the warm moisture of spring. Turtledoves landed in the poplars, pigeons were bathing in the shallow water, ruffling their feathers, splashing red and green droplets all around. A cowbell rang sluggishly somewhere in the distance. A familiar place, familiar colours, familiar sounds. I looked around: it was mine. I smelled the air: it was mine. I listened: it was mine.
~ Meša Selimovi?
Da nisam našao tebe, bio bih ljut na život, pa ne bih imao ništa, kao ni sada, ali ne bih znao šta je sre?a. Zbog tebe se ne osje?am poražen, niti mislim na osvetu. (...) Ne bi ti bilo lakše, ali bi meni bilo teže, i to je pravo. Nikad te više ne?u ostaviti samu, sve što se desi, desi?e nam se zajedno.
~ Meša Selimovi?
Nothing is worth your peace of mind, not even your own ego.
~ Unknown
Back then I didn't know what he did exactly, but I knew that's what I wanted--to come home and be as happy as he was
~ Unknown
Life's pleasures were so simple, really. It was all a matter of appreciating what you had - and knowing that things could always be worse.
~ Meg Rosoff
some people are lonely for all the right reasons.
~ Meg Rosoff