Quotes About Contentment
To tell you the truth, the world seemed full of sad people – those who slept on the uncovered stoops of shops as well as those who lived in high-rise mansions. The man who walks about on foot worries that he doesn't have decent shoes to wear. The man who rides the automobile frets that he doesn't have the latest model car. Every man's complaint is valid in its own way. Every man's wish is legitimate in its own right.
~ Saadat Hasan Manto
BazillionQuotes.com
He ate off dirty plates and was unfazed. His pillowcase was soiled and stank, but he never thought of changing it. Hamid thought long and hard, but he couldn't understand him. He often asked, 'Babuji, why aren't you revolted by dirtiness?
~ Saadat Hasan Manto
BazillionQuotes.com
They both were liars. Both led lives camouflaged in artifice. But Saugandhi was happy. Someone who cannot afford real gold will gladly settle for artificial jewelry.
~ Saadat Hasan Manto
BazillionQuotes.com
Hayatta yaln?z kalman?n esas oldu?unu hâlâ kabul edemiyor musunuz? Bütün yak?nla?malar, bütün birle?meler yalanc?d?r. ?nsanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilirler, üst taraf?n? uydururlar; ve günün birinde hatalar?n? anlay?nca, yeislerinden her ?eyi b?rak?p kaçarlar. Halbuki mümkün olanla kanaat etseler, hayallerindekini hakikat zannetmekten vazgeçseler bu böyle olmaz.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Birbirimize rastlamadan evvelki hayat?m?z sahiden birbirimizi aramaktan ba?ka bir ?ey de?ilmi?... Ne arad???m?z? bilmeden aramak... ?imdi içim rahat, arad???n? bulan ve ba?ka bir ?ey istemeyen biri gibi sükunet içindeyim... Dünyada bundan büyük bir saadet olur mu?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Zaten küçüklü?ümden beri saadeti israf etmekten korkar, bir k?sm?n? ilerisi için saklamak isterdim... Bu hal gerçi birçok f?rsatlar? kaç?rmama sebep olurdu, fakat fazlas?n? isteyerek talihimi korkutmaktan her zaman çekinirdim.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Art?k korkuyorum. Saadetin bizi korkutacak kadar çok ve kesif olmas? nedir bilir misiniz?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Kimseyle hiçbir konuda yar?? halinde de?ilim. Kimseden ak?ll?, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en de?ilim. Daha de?ilim. Bu devasa iddias?zl???n bana verdi?i özgürlü?ün hastas?y?m.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bazen insan avunmak için ba?ka çare bulam?yor ama, sen nefsine hâkim ol. Biraz daha ya?land?ktan sonra nas?l olsa ba?lars?n. Hatta o zaman laz?md?r da. Ak?amdan ak?ama iki kadehin zarar? yoktur. ?nsana dünyay? unutturur. Eh, bu dünya da unutulacak dünya zaten...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Sen akl?ma gelince her?eyler gülümserdi.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Do?rusu, dünyada rahat ya?amak için aptal olmak laz?m. Fakat aptal olmaktansa biraz daha rahats?z ya?amak daha iyidir bence…
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
As?l bahtiyar,bir ömür boyunca hasretini çekti?i ?eye kavu?an de?il,ona eri?ece?ini anlad??? anda,saadetinin en yüksek noktas?nda bir Ah diyerek dü?üp ölebilendir.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Hele cümle âlem bu köpe?in onda biri kadar rahata kavu?sun, bak?n ben bir daha ac? ?eylerden söz açar m?y?m!
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ah,ben hayvanlar? çok severim.Bütün canl? mahluklar?,hayat?,güzelli?i,saadeti severim.Bahtiyar bir köpek bile benim içimi sevinçle dolduruyorçBen karanl?k ?eylerden bahsetmek için dünyaya gelmemi?im.?çim tatl?,s?cak,ne?eli ?eyler anlatmak iste?iyle yan?yor.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ionako sam se još od djetinjstva bojao razbacivati sre?om i želio sa?uvati dio i za budu?nost... To je bio razlog zbog kog sam puno prilika i propustio, ali uvijek sam se ustru?avao od toga da traže?i previše preplašim sre?u.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?imdi, gülemeyecek kadar mesuttum ve saadetimi ciddiye al?yordum.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ak?amdan ak?ama iki kadehin zarar? yoktur. ?nsana dünyay? unutturur. Eh, bu dünya da unutulacak dünya zaten...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bo? da olsa gülerler ve hallerinden memnun olmasalar da hayatlar?nda bir de?i?iklik istemezler.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Mamafih ne?e insan?n içinde bulunduktan sonra, hayat onu ne kadar meydana ç?kmaktan men etse, ne kadar bo?maya çal??sa yine ilk f?rsatta adamak?ll? ne?eli olmaya çok müstaidsin.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
I can promise that even having an imperfect one who loves you is better than having none at all.
~ Sabrina Jeffries
BazillionQuotes.com
But it seems to me that worrying about every 'if' only leads to being alone and unhappy. Life makes us no promises.
~ Sabrina Jeffries
BazillionQuotes.com
Pain or pleasure, joy or misery, agony or ecstasy, happens only inside you. Human folly is that people are always trying to extract joy from the outside. You may use the outside as a stimulus or trigger, but the real thing always comes from within.
~ Sadhguru
BazillionQuotes.com
Man needs entertainment simply to hide his madness. If he was perfectly sane, he would not need entertainment. He could just sit and watch this bamboo grow. He does not really need entertainment.
~ Sadhguru
BazillionQuotes.com
Affluence has not brought misery. The money did not stay in your pocket; it got into your head. Only then misery came to you. Having lots of money in your pocket is good. But if it enters your head, it becomes misery, because that is not its place.
~ Sadhguru
BazillionQuotes.com