logo

Quotes About Solitude

Numai însp?imânt?torul putea s? m? liniÅŸteasc? ÅŸi doar pentru a-l întâlni m? trezisem înaintea r?s?ritului.
~ Emil Cioran
I feel that I am dying of solitude, of love, of despair, of hatred, of all that this world offers me. (...) Life breeds both plenitude and void, exuberance and depression. What are we when confronted with the interior vortex which swallows us into absurdity?
~ Emil Cioran
Simt in aceasta clipa ca am enorm de multe lucruri de spus,dar ca nu voi spune nimic,ca voi pastra totul pentru mine,in mine,fiindca nu-i vorba,totodata,decat de o senzatie de plenitudine si de atotcunoastere,fara realitatea plinului si a cunoasterii
~ Emil Cioran
Chatter: any conversation with someone who has not suffered.
~ Emil Cioran
Daca vreun om s-a devorat pe el insusi,acela sunt eu.
~ Emil Cioran
Concert la aniversarea (50 de ani) lui O. Messiaen. Eram in spatele muzicantului, dar puteam sa-l vad din profil. Asculta cu un respect religios: lucrarile lui erau intr-adevar un univers - dar numai pentru el. Ascultam cu gandul aiurea; si ma gandeam ca fiecare e inchis in propria-i lume, si ca ceea ce facem nu inseamna nimic pentru ceilalti. Nu exist?m decât pentru duÅŸmanii noÅŸtri - ÅŸi pentru câÈ›iva prieteni care nu ne iubesc.
~ Emil Cioran
Când petreci zile întregi f?r? s? schimbi vreo vorb? cu vreo f?ptur?, când ai uitat semenii È™i pân? È™i condiÈ›ia de om, eul se dezv?luie cu o for?? tot aÈ™a de mare ca È™i lumea. ConversaÈ›ia ne d? m?sura micimii noastre; singur?tatea ne-o intensific?, dar în aÈ™a fel încât micimea noastr? nu e mai mic? decât a lumii.
~ Emil Cioran
Pentru a sc?pa de prea multe gînduri îngrozitoare eu v?d mult? lume, c?ci de-aÅŸ sta tot timpul singur, nu ÅŸtiu ce s-ar alege de mine.
~ Emil Cioran
A asculta vîntul ne dispenseaz? de poezie, este poezie.
~ Emil Cioran
Omul a pierdut simtul marilor taceri, al marilor linisti ce imbata fiinta cu arome de eternitate.
~ Emil Cioran
Când ajungi la limita monologului, la marginile singur?t??ii, îl inventezi - în lipsa altui interlocutor - pe Dumnezeu, pretext suprem pentru dialog.
~ Emil Cioran
Un cer ca o bolt? unei inimi dezolate...Parc? toate singur?t??ile au purces spre în?lÈ›imi È™i s-au oprit în drum ca tristeÈ›ea muritorilor s? se mângâie în contemplarea lor. Singurul cer ce te poate dispensa de mare È™i care te invit? s? mori frumos È™i nefericit.
~ Emil Cioran
Singur?tatea m? împlineÅŸte într-atât, c? pân? ÅŸi cel mai neînsemnat rendez-vous e pentru mine o crucificare.
~ Emil Cioran
Gloria între patru pereÈ›i întrece slava împ?raÈ›ilor.
~ Emil Cioran
De ce s? mai pui probleme, s? arunci lumini sau s? accepÅ£i umbre? N-ar fi mai bine s?-mi îngrop lacrimile într-un nisip la marginea m?rii, în cea mai deplin? singur?tate? Dar n-am plîns niciodat?, fiindc? lacrimile s-au transformat în gînduri. Åži nu sînt gîndurile acestea tot atîta de amare ca lacrimile?
~ Emil Cioran
Am prejudecata singiratatii. Ma simt mai aproape de un om singur,chiar daca apara o cauza necurata,decat de unul care este aplaudat pentru o cauza excelenta.
~ Emil Cioran
Melancolia introduce atâta muzic? în n?ruirea minÅ£ii!
~ Emil Cioran
Dans les époques de stérilité, on devrait hiberner, dormir jour et nuit pour conserver ses forces, au lieu de les dépenser en mortifications et en rages.
~ Emil Cioran
Nul ne peut veiller sur sa solitude s'il ne sait se rendre odieux.
~ Emil Cioran
Prava samoca je ona u kojoj se osecas apsolutno izolovanim izmedju neba i zemlje, nista ne treba da skrece tvoju paznju od ovih pojava apsolutne izolacije, vec intuicija stravicne lucidnosti treba da otkriva vascelu dramu covekove konacnosti pred beskonacnoscu i prazninom ovog sveta.
~ Emil Cioran
I was alone in that cemetery overlooking the village when a pregnant woman came in. I left at once, in order not to look at this corpse-bearer at close range, nor to ruminate upon the contrast between an aggressive womb and the timeworn tombs—between a false promise and the end of all promises.
~ Emil Cioran
A tr?i singur înseamn? a nu mai cere nimic ÅŸi a nu mai aÅŸtepta nimic de la via??. Singura surpriz? a singur?t??ii este moartea.
~ Emil Cioran
Fiind tot anul în vacan??, cînd vine vacanÅ£a propriu-zis? realizez mai bine decît de obicei vidul în care tr?iesc: e vidul la p?trat, cel de care sîntem conÅŸtienÅ£i în orice moment, vidul oficial al existenÅ£ei mele.
~ Emil Cioran
Fuera de la música, todo, incluso la soledad y el éxtasis, es mentira. Ella es justamente ambos, pero mejorados.
~ Emil Cioran