logo

Quotes About Contemplation

The mystics and their "collected works." When one addresses oneself to God, and to God alone, as they claim to do, one should be careful not to write. God doesn't read. . . .
~ Emil Cioran
C'est d'un type spécial de veilles que dérive la mise en cause de la naissance
~ Emil Cioran
Numai însp?imânt?torul putea s? m? liniÅŸteasc? ÅŸi doar pentru a-l întâlni m? trezisem înaintea r?s?ritului.
~ Emil Cioran
Cu s?n?tatea n-am de ce s? m? plîng. Am ajuns ÅŸi eu în via??, dup? multe revolte inutile, s? m? resemnez, s? nu mai iau parte la lucruri ÅŸi evenimente, s? le privesc.
~ Emil Cioran
Când petreci zile întregi f?r? s? schimbi vreo vorb? cu vreo f?ptur?, când ai uitat semenii È™i pân? È™i condiÈ›ia de om, eul se dezv?luie cu o for?? tot aÈ™a de mare ca È™i lumea. ConversaÈ›ia ne d? m?sura micimii noastre; singur?tatea ne-o intensific?, dar în aÈ™a fel încât micimea noastr? nu e mai mic? decât a lumii.
~ Emil Cioran
Pentru a sc?pa de prea multe gînduri îngrozitoare eu v?d mult? lume, c?ci de-aÅŸ sta tot timpul singur, nu ÅŸtiu ce s-ar alege de mine.
~ Emil Cioran
Când m? gândesc ce puÅ£in am de înv??at de la marii filozofi! Niciodat? n-am avut nevoie de Kant, de Descartes sau de Aristotel, care n-au gândit decât pentru orele noastre sigure, pentru îndoielile noastre permise. Dar m-am oprit la Iov cu pietatea unui str?nepot.
~ Emil Cioran
Sculîndu-m? din pat în toiul nopÅ£ii, primul meu gînd a fost s? m? arunc în mare din înaltul falezei. Dar noaptea era perfect?, ireproÅŸabil?; pur ÅŸi simplu m-a f?cut fericit.
~ Emil Cioran
Omul a pierdut simtul marilor taceri, al marilor linisti ce imbata fiinta cu arome de eternitate.
~ Emil Cioran
Când ajungi la limita monologului, la marginile singur?t??ii, îl inventezi - în lipsa altui interlocutor - pe Dumnezeu, pretext suprem pentru dialog.
~ Emil Cioran
Are we to execrate our age- or all ages? Do we think of Buddha as withdrawing from the world on account of his contemporaries?
~ Emil Cioran
Not to have been born, merely musing on that - what freedom, what space!
~ Emil Cioran
Am devenit propriul meu elev.Nu po?i nega la infinit.La ce bun s? ponegre?ti universul?Nu m? pot converti la nimic ?i totu?i nu-mi consider via?a un e?ec.
~ Emil Cioran
Un cer ca o bolt? unei inimi dezolate...Parc? toate singur?t??ile au purces spre în?lÈ›imi È™i s-au oprit în drum ca tristeÈ›ea muritorilor s? se mângâie în contemplarea lor. Singurul cer ce te poate dispensa de mare È™i care te invit? s? mori frumos È™i nefericit.
~ Emil Cioran
Melancolia introduce atâta muzic? în n?ruirea minÅ£ii!
~ Emil Cioran
Chaque pensée devrait rappeler la ruine d'un sourire
~ Emil Cioran
Les mystiques et leurs «  Å"uvres  complètes ». Quand on s'adresse à Dieu, et à Dieu seul, comme ils le prétendent, on devrait se garder d'écrire. Dieu ne lit pas...
~ Emil Cioran
Es el miedo a la muerte lo que motiva a los incondicionales de la eternidad: en efecto, la única ventaja real de la experiencia de lo eterno es que nos hace olvidar la muerte. Pero, ¿qué sucede cuando la contemplación se acaba?
~ Emil Cioran
One grasps incomparably more things in boredom than by labor, effort being the mortal enemy in meditation.
~ Emil Cioran
Por qué habríamos de hacer algo? ¿Por qué? Creo que toda acción es fundamentalmente inútil y que el hombre ha frustrado su destino, que era el de no hacer nada. Creo que el único momento justo en la historia es el periodo antiguo de la India, en el que se hacía una vida contemplativa, en el que se contentaban con mirar las cosas sin ocuparse nunca de ellas.
~ Emil Cioran
Egyptian monks who dug their own graves in order to shed tears within them, if I were to dig mine now, all I would drop in there would be cigarette butts.
~ Emil Cioran
After having struggled madly to solve all problems, after having suffered on the heights of despair, in the supreme hour of revelation, you will find that the only answer, the only reality, is silence.
~ Emil M. Cioran
The more we frequent men, the blacker our thoughts; and when, to clarify them, we return to our solitude, we find there the shadow they have cast.
~ Emil M. Cioran
What do you do from morning to night?" "I endure myself.
~ Emil M. Cioran