Quotes About Paradox
Si trebuie sa spun ca negativitatea mortii imi inspira admiratie. Dar este singurul lucru pe care-l pot admira fara sa-l iubesc.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Existenta spiritului este o anomalie in viata.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
I don't need any support, encouragement, or consolation because, although I am the lowest of men, I feel nonetheless so strong, so hard, so savage! For I am the only man who lives with- out hope, the apex of heroism and paradox.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Our only choice is between irrespirable truths and salutary frauds.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
We are all deep in a hell, each of which is a miracle.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Toti oamenii cauta placerea-afirmatia e adevarata,cu conditia sa adaugam ca sunt si unii care cauta durerea si ca aceea e tot o cautare a placerii.E hedonismul pe dos.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Due nemici sono lo stesso uomo dimezzato.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Murim de la începutul timpurilor ÅŸi totuÅŸi moartea nu ÅŸi-a pierdut defel prospeÅ£imea. Aici e taina tainelor.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Bluntly: my rebellion is a faith to which I subscribe without believing in it.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Ieri, duminica 3 iunie, in trenul ce ma ducea de la Compiègne la Paris. In fata mea, o fat? (nouasprezece ani?) si un tanar. Incerc sa-mi reprim interesul pe care mi-l trezeste fata, farmecul ei, si, ca sa izbutesc, mi-o imaginez moart?, in stare de cadavru descompus, cu ochii, obrajii, nasul, buzele, totul in plina putrefactie. Niciun efect. Vraja pe care o degaja ma stapanea in continuare. Acesta e miracolul vieÈ›ii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
In mine sunt numai aburi si scantei, inundatii de foc si incendii de apa.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Refuzul divin al p?mântului pleac? dintr-o nemângâiere sfâÅŸietoare, pe care o putem îndulci cu o acceptare disperat? a lumii. Din moment ce-mi este interzis? gloria cereasc?, trebuie s?-mi fie indiferent c? aici, jos, voi ajunge ministru sau paznic de bordel.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
CreaÈ›ia È™i distrugerea sunt direcÈ›ii diferite ale aceleiaÈ™i substanÈ›e ce se afirm? destr?mându-se.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Pe masura ce arta se infunda in impas, se inmultesc artistii. Aceasta anomalie inceteaza sa mai existe ca atare cand te gandesti ca arta, pe cale de epuizare, a devenit in acelasi timp si imposibila si facila.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Sa nu-ti renegi niciodata originile,oricate motive ai avea sa rosesti pentru ele.E o apostazie rusinoasa si de altfel fizic imposibila,o contradictie in termeni: e un refuz al indentitatii ,e ca si cum ai spune: "Eu nu sunt eu",lucru pe care,evident,il poti spune,dar care nu inseamna nimic-afara de cazul ca e o intorsatura retorica sau un paradox de circumstanta.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Deux ennemis, c'est un même homme divisé.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Dintre toÈ›i semenii noÈ™tri, cel mai mult le sem?n?m duÈ™manilor noÈ™tri. Nu degeaba le purt?m atâta interes - È™i ei nou?.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Pentru c? am în sânge contrazicerea,toate elanurile mele se anuleaz? reciproc.Chiar în momentul în care iau o hot?râre,o hot?râre contrar? o aboleÅŸte.Uneori,din fericire,o furie subit? vine s? tranÅŸeze disputa ÅŸi m? sileÅŸte s? trec la fapt?.F?r? aceast? izbucinire neprev?zut?,aÅŸ fi condamnat la o veÅŸnic? nemiÅŸcare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Gloria între patru pereÈ›i întrece slava împ?raÈ›ilor.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
I was alone in that cemetery overlooking the village when a pregnant woman came in. I left at once, in order not to look at this corpse-bearer at close range, nor to ruminate upon the contrast between an aggressive womb and the timeworn tombs—between a false promise and the end of all promises.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
O fato de que o mundo tenha permitido a existência de um humano tal como eu mostra que as manchas sobre o sol da vida são tão vastas que elas acabarão por esconder a luz.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
lumea este un teatru ciudat. Sunt clipe cind cele mai proaste piese au cel mai mare succes.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
La conciencia ha convertido al animal en hombre y al hombre en demonio, pero todavía no ha transformado a nadie en Dios, y ello a pesar de que nos vanagloriamos de haber enviado uno a la cruz.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
My mission is to kill time, and time's to kill me in its turn. How comfortable one is among murderers.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com