logo

Quotes About Paradox

Si trebuie sa spun ca negativitatea mortii imi inspira admiratie. Dar este singurul lucru pe care-l pot admira fara sa-l iubesc.
~ Emil Cioran
Existenta spiritului este o anomalie in viata.
~ Emil Cioran
I don't need any support, encouragement, or consolation because, although I am the lowest of men, I feel nonetheless so strong, so hard, so savage! For I am the only man who lives with- out hope, the apex of heroism and paradox.
~ Emil Cioran
Our only choice is between irrespirable truths and salutary frauds.
~ Emil Cioran
We are all deep in a hell, each of which is a miracle.
~ Emil Cioran
Toti oamenii cauta placerea-afirmatia e adevarata,cu conditia sa adaugam ca sunt si unii care cauta durerea si ca aceea e tot o cautare a placerii.E hedonismul pe dos.
~ Emil Cioran
Due nemici sono lo stesso uomo dimezzato.
~ Emil Cioran
Murim de la începutul timpurilor ÅŸi totuÅŸi moartea nu ÅŸi-a pierdut defel prospeÅ£imea. Aici e taina tainelor.
~ Emil Cioran
Bluntly: my rebellion is a faith to which I subscribe without believing in it.
~ Emil Cioran
Ieri, duminica 3 iunie, in trenul ce ma ducea de la Compiègne la Paris. In fata mea, o fat? (nouasprezece ani?) si un tanar. Incerc sa-mi reprim interesul pe care mi-l trezeste fata, farmecul ei, si, ca sa izbutesc, mi-o imaginez moart?, in stare de cadavru descompus, cu ochii, obrajii, nasul, buzele, totul in plina putrefactie. Niciun efect. Vraja pe care o degaja ma stapanea in continuare. Acesta e miracolul vieÈ›ii.
~ Emil Cioran
In mine sunt numai aburi si scantei, inundatii de foc si incendii de apa.
~ Emil Cioran
Refuzul divin al p?mântului pleac? dintr-o nemângâiere sfâÅŸietoare, pe care o putem îndulci cu o acceptare disperat? a lumii. Din moment ce-mi este interzis? gloria cereasc?, trebuie s?-mi fie indiferent c? aici, jos, voi ajunge ministru sau paznic de bordel.
~ Emil Cioran
CreaÈ›ia È™i distrugerea sunt direcÈ›ii diferite ale aceleiaÈ™i substanÈ›e ce se afirm? destr?mându-se.
~ Emil Cioran
Pe masura ce arta se infunda in impas, se inmultesc artistii. Aceasta anomalie inceteaza sa mai existe ca atare cand te gandesti ca arta, pe cale de epuizare, a devenit in acelasi timp si imposibila si facila.
~ Emil Cioran
Sa nu-ti renegi niciodata originile,oricate motive ai avea sa rosesti pentru ele.E o apostazie rusinoasa si de altfel fizic imposibila,o contradictie in termeni: e un refuz al indentitatii ,e ca si cum ai spune: "Eu nu sunt eu",lucru pe care,evident,il poti spune,dar care nu inseamna nimic-afara de cazul ca e o intorsatura retorica sau un paradox de circumstanta.
~ Emil Cioran
Deux ennemis, c'est un même homme divisé.
~ Emil Cioran
Dintre toÈ›i semenii noÈ™tri, cel mai mult le sem?n?m duÈ™manilor noÈ™tri. Nu degeaba le purt?m atâta interes - È™i ei nou?.
~ Emil Cioran
Pentru c? am în sânge contrazicerea,toate elanurile mele se anuleaz? reciproc.Chiar în momentul în care iau o hot?râre,o hot?râre contrar? o aboleÅŸte.Uneori,din fericire,o furie subit? vine s? tranÅŸeze disputa ÅŸi m? sileÅŸte s? trec la fapt?.F?r? aceast? izbucinire neprev?zut?,aÅŸ fi condamnat la o veÅŸnic? nemiÅŸcare.
~ Emil Cioran
Gloria între patru pereÈ›i întrece slava împ?raÈ›ilor.
~ Emil Cioran
I was alone in that cemetery overlooking the village when a pregnant woman came in. I left at once, in order not to look at this corpse-bearer at close range, nor to ruminate upon the contrast between an aggressive womb and the timeworn tombs—between a false promise and the end of all promises.
~ Emil Cioran
O fato de que o mundo tenha permitido a existência de um humano tal como eu mostra que as manchas sobre o sol da vida são tão vastas que elas acabarão por esconder a luz.
~ Emil Cioran
lumea este un teatru ciudat. Sunt clipe cind cele mai proaste piese au cel mai mare succes.
~ Emil Cioran
La conciencia ha convertido al animal en hombre y al hombre en demonio, pero todavía no ha transformado a nadie en Dios, y ello a pesar de que nos vanagloriamos de haber enviado uno a la cruz.
~ Emil Cioran
My mission is to kill time, and time's to kill me in its turn. How comfortable one is among murderers.
~ Emil Cioran