Quotes About Philosophy
Hayat, dü?ünceleri tutan bir hapishanedir. ?nsan, can s?k?c? bir saç demetidir, ben de ak?ls?z bir robotum…
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fakat, sonradan garson olmu? bir filozof ya da filozof olmu? bir garsona göre, insanlar kar???k salataya benzer.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Moment ad?nda bir kavram: ne otobüste ç?kar kar??m?za ne de sinemada. Kimse birbirini öldürmez moment yüzünden. Bizim s?n?fta biri vard?: momente inanm?yorum diye tutturmu?tu. Ben nefret ediyorum momentten: günümü zehir ediyor.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsanl?k öldü belki de hiç ya?amam??t?..!! Humanity was dead.Maybe never live too..!!
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Tanr? ya da tabiat mutlak yola girmesini istedi?i yüz ki?i için yüzbin ki?i yaratt? diye, doksan dokuz bin dokuz yüz ki?iden birisi olarak ya?amak neden gerekli, soruyorum?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?u anda, sana güzel bir söz söyleyebilmek için, on bin kitap okumu? olmay? isterdim" dedi: Gene de az geli?mi? bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek: "Seni tan?d???ma çok sevindim kendi çap?mda...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Felsefeciler böyle günlük konularla u?ra?salard? ne iyi olurdu, diye dü?ündü. 'Bakkal R?za'ya Gitmek Meselesi' üzerine bir deneme yazsalard? mesela. Bu konudaki bütün ayr?nt?lar? ve mümkün olan bütün çözüm yollar?n? bana gösterselerdi, belki o zaman daha yüksek meselelere atlamam sa?lan?rd?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Muhayyilesi kuvvetli baz? insanlar, sevdikleri ölülerin uzun bir yolculu?a ç?kt?klar?n? dü?ünmü?lerdir; bense, bütün yolculu?a ç?kanlar?n ölmü? oldu?unu dü?ünüyordum. Ne büyük bir günah, de?il mi?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Oysa bizim bütün güzelli?imiz, ya?ad?klar?m?zla dü?ündüklerimiz aras?ndaki ac?kl? çeli?kinin yans?malar?ndan ibaretti.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bana kal?rsa kimse, mesela matematikle neden u?ra?t?g?n? hiçbir zaman tam olarak bilemez. Önemli olan, geri dönmeyi göze alamayaca??m?z kadar yol gitmi? olmakt?r bu konuda.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsan nas?l kaybolabilir?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Co?kun:Olsun.Hem oyunlar? ciddiye alm?yor muyuz?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Gözlük takman?n nedenini y?llarca, göze toz toprak kaçmas?, gözün de böylece yorularak iyi görmemesi sand?m. Bugün de öyle sanmak isterdim; bunun kimseye zarar? dokunmazd?. Ben de, yaln?z bana ait olan bir dü?üncenin mutlulu?uyla ya?ard?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bugünlerde din kitaplar? okuyorum. Karl Marx, kitap raflar?ndan parma??n? sall?yor bana.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Oldu?u yerde döndü?ünü hissetti, r?ht?ma çarpan gemi gibi bir iki kere salland?ktan sonra yerine oturdu gözlerini açt?: Karanl??? gördü. Gözlerimi açt?m m?? Hay?r, gerçek karanl?k bu kadar karanl?k olamaz.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bizim gibiler ancak oyunlarda ölür. Bizim gibiler dü?ünceleri yüzünden ölmez. Her zaman 'millet birbirini öldürür.' Biz sadece seyrederiz onlar?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsan yap?s?ndaki çeli?kiler, onun ne ölüme ne de sonsuzlu?a bir türlü dayanamad???n? gösteriyor. Sonsuzluk da ölüm kadar ürkütücü bir gerçektir.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bilmiyorum, bazen kar??t?r?yorum; özellikle, ba??mda u?ultular oldu?u zamanlar. Onun gibi dü?ünmeyi bilmek isterdim.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
My God doesn't love me or hate me or watch over me or know me at all, and I feel no love for or loyalty to my God. My God just is.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
God is Change. Earthseed: The Books of the Living Lauren Oya Olamina
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
nothing is permanent and all suffering results from our delusions of permanence
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
Is a pea cut in half one wounded thing or two?
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
Earthseed, there is no promised afterlife.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
Il mio Dio non mi non mi ama o mi odia, non mi sorveglia né mi conosce e io non provo né amore né lealtà nei suoi confronti. Il mio Dio semplicemente è.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com