Quotes About Belief
Neuspeh u našoj sredini u?ini ?oveka budalom. Osramoti ga. Ponizi, isprlja. Ideji se niko ne suprostavlja idejom, nego nipodaštavanjem i psovkom. Znanje se ismejava. Istina mrzi i prezire.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Zato što velika ljubav mora da se dokazuje. Mala ne mora. (...) Velikoj ljubavi nijedan dokaz nije dovoljan. Kao ni velikoj veri. One se neprestano mu?e sa sumnjom.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Verovao sam da je tuga za voljenim bi?em najteža patnja. Sada znam da je no?na hladno?a u rovu teža od svih duševnih patnji. Verovao sam da su muka mišljenja, tajna, duhovni problema najteži ?oveku. Sad znam da ?oveku ništa nije teže od nespavanja. Verovao sam da je istina najzna?ajnija za život, a sada sam siguran da je hleb najpre?e u životu.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Ne veruj ni u šta što se na strahu temelji.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Sve dok se ?ovek bori, postoji mogu?nost da pobedi; sve dok je živ, ima pravo da se nada.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Sledi sebe, to je ipak najlakše. (...) Bogdan ostade na peronu gledaju?i u voz dok se ne zagubi me?u drve?em niz Kolubaru, ne veruju?i da je najlakše slediti sebe.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Mrzim sve što je odricanje! - Ni ja, Ivane, ne pristajem da se odri?em. Ja ho?u ceo, sav, prepunjen život, da menjam ovaj svet.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Vi ste vernik? - Jesam. A koji je Vaš Bog? - Budu?nost. Budu?nost? Ne razumem. - Nijedan se Bog ne može razumeti.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Veruj, istraj. Užasno je ako je ovaj svet ve?an, nikakav je naš život ako ga gledaš kakav jeste, ako pristaneš na njegovu realnost, ako ne veruješ u nemogu?e! Sanjaj, sine! Ne budi se!
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Rat je najgori ljudski posao, Ivane. Uvek zlo ratuje. Ponekad taj strašni posao pokre?e pravda. Neko ga radi da bi živeo. Mi Srbi radimo za život. Idi s voljom da živiš. I s verom pošao, sine.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Zato što mnogo, za vas nepojmljivo, volim život. - Ta vaša logika dubi na glavi, majore. - Ne, ne. ?ovek koji ne zaželi da umre, ne zna ni zašto živi. - Ja ne verujem da se živi za nešto što stane u re?. - Živi se sa nešto, ili zbog straha od smrti. Ili zbog jednog, ili zbog drugog.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
U prošlost se uvek vra?amo kad nam je stvarnost neprihvatljiva, a budu?nost neizvesna. Kad nam sadasnjica uhrozi ili poruši vrednosti u koje smo verovati I koje su nam ?inile smisao, mi u istoriji trazimo uto?ište I razloge za nadu.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
Smatram da je Bog prvo veliko pitanje mladosti. Na njega se mora bez tu?e pomo?i odgovarati sebi. ?ovek najpre treba da se odredi prema Bogu, pa potom prema svetu.
~ Dobrica ?osi?
BazillionQuotes.com
According to classical aerodynamics, it is impossible for a bumblebee to fly.
~ Doctor Who
BazillionQuotes.com
Appendix 2 Scriptural Confessions
~ Dodie Osteen
BazillionQuotes.com
Your value is the product of your thoughts. Do not miscalculate your self worth by multiplying your insecurities.
~ Dodinsky
BazillionQuotes.com
Do not doubt the goodness in you. It is inappropriate.
~ Dodinsky
BazillionQuotes.com
I believe that courage is the sum of strength and wisdom. You take away wisdom from the equation - courage may turn to rage.
~ Dodinsky
BazillionQuotes.com
What you think in your own mind to be good, or what people of the world think is good, is not necessarily good.
~ Dogen Zenji
BazillionQuotes.com
Trust yourself as much you can do......Never trust anyone more than half of you does to yourself........
~ Dolasankar Sahu
BazillionQuotes.com
I'm not going to limit myself just because people won't accept the fact that I can do something else.
~ Dolly Parton
BazillionQuotes.com
the magic is inside you. there ain't no crystal ball
~ Dolly Parton
BazillionQuotes.com
God is in everything I do and all my work glorifies Him.
~ Dolly Parton
BazillionQuotes.com
If I can hold God's attention, I can hold the world's..
~ Dolly Parton
BazillionQuotes.com