Quotes About Memory
You can leave Hong Kong, but it will never leave you.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
I could not tell you the date of my mother's death. I could not tell you the date of my dad's death. These are not dates that I find significant.
~ O. J. Simpson
BazillionQuotes.com
Nicole will come up in conversations where it's in a part of the conversation. Or we may be somewhere and I would tell some story about their mother and I. You know, we always honor her birthday.
~ O. J. Simpson
BazillionQuotes.com
Beni bir gün unutacaksan, bir gün b?rak?p gideceksen bo?una yorma derdi, bo?una ma?aramdan ç?karma beni. Al??kanl?klar?m?, özellikle yaln?zl??a al??kanl???m? kaybettirme bo?una.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Her ?eye yeniden ba?lamak mümkün de?ildi. ?stesem de mümkün de?ildi. Nerede kald???m? unuttu?uma göre, ba?tan ba?lamak için de birtak?m yetenekler gerekliydi; daha talihli do?mu? olmak gerekliydi mesela.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Beni ölünce onun yanaklar?ndaki gamzelere gömsünler. ?? ??? ??? ??? ?? ??? ???????? ?? ??? ???? .
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?imdi onu nas?l inand?rabilirim bütün bu süreyi onunla birlikte ya?ad???ma? Onu unutmu? gibi ya?arken onu dü?ündü?üme? Anlamaz, görünü?e kap?l?r, anlamaz. Ba?kas?na rastlad???m için, bu yeni ili?kinin her ?eyi unutturdu?unu dü?ünür. Oysa her ?eyi hat?rl?yorum;
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Muhayyilesi kuvvetli baz? insanlar, sevdikleri ölülerin uzun bir yolculu?a ç?kt?klar?n? dü?ünmü?lerdir; bense, bütün yolculu?a ç?kanlar?n ölmü? oldu?unu dü?ünüyordum. Ne büyük bir günah, de?il mi?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kültür, sadece baz? isimleri hat?rlamaktan ibaret de?ildir, deniliyordu. Kültür, bu isimleri yerli yerinde ve ba?ka isimlerle münasebetini bilerek kullanmak demekti. Kelimeler, kelimeler…
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hay?r, ben de biliyorum; ama bak O?uz, sen de ötekiler gibi bu 'badire'yi kolayca atlatsayd?n, bu haks?zl???n ac?s?n? çekmeseydin, bu mektepte olup bitenleri unutup gidecektin. Art?k bu haks?zl?klar bir daha akl?ndan ç?kmaz. Bunlar haf?zana öyle bir yerle?ir ki, günün birinde haks?zl?klar? ortadan kald?rmak için belki harekete bile geçersin.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsan?n babas? hayatta bir kere ölür.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bütün hayat? boyunca konu?tu. Sonunda tutunamayanlar diye bir söz ç?kabildi ortaya: bir tek kelime. Ço?ul bir kelime. Unutamad??? baz? insanlar? birle?tiren bir kelime.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?yi, iyi; bunlar?n hepsini Hüsamettin Albay?ma söylerim. Mezar ta??ma yazd?ramam ya bu kadar ?eyi. Söyle evlad?m, diye teselli ederdi annem beni.Söyle de içine hicran olmas?n.Hicran oldu anne.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?ki ya??nda geçirdi?i s?tman?n etkisiyle h?zl? ko?amad??? için saklambaç oyunlar?nda s?k s?k ebe olmaktan kurtulamad?. Bu ebeyle onu dünyaya getiren ebe aras?ndaki ili?kiyi bir türlü bulamad?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsan? ancak haf?za kurtarabilir.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Sonra ne olmu?tu? Sonra... buradas?n ya... bu evde. Demek sonra hiçbir ?ey olmad? onunla ilgili. Ne kötü, ne de iyi bir ?ey: Demek ki hiçbir ?ey. Ama bunu hissetmedim; geçi?ler öyle sezdirmeden oldu ki... Hay?r, dü?üncelerin kar??t?; basit anlam?yla sözlerin... Bununla ne ilgisi var? Fakat ben... ondan kaçarken, nas?l oldu da birden ba??m? çevirip bu resmi çektirdim? Hep böyle mi durdum resimlerde?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Et ce souvenir brusquement évoqué met un nuage de mélancolie dans la gaîté de ce joli matin.
~ Octave Mirbeau
BazillionQuotes.com
I can't unfind you," he said.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
Most Humans lose access to old memories as they acquire new ones. They know how to speak, for instance, but they don't recall learning to speak. They keep what experience has taught them—usually—but lose the experience itself. We
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
It was literally the best food she had tasted in two hundred and fifty years.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
Remembering wasn't safe. You could lose your mind, remembering.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
I'm a fifty-three year old writer who can remember being a ten-year old writer and who expects someday to be an eighty-year old writer. I am also comfortably asocial - a hermit in the middle of Seattle - a pessimist if I'm not careful, a feminist, a black, a former Baptist, an oil-and-water combination of ambition, laziness, insecurity, certainty, and drive.
~ Octavia E. Butler
BazillionQuotes.com
How confusing the beams from memory's lamp are;One day a bachelor, the next a grampa.What is the secret of the trick?How did I get so old so quick?
~ Ogden Nash
BazillionQuotes.com
One man's remorse is another man's reminiscence.
~ Ogden Nash
BazillionQuotes.com