Quotes About Existence
FrumuseÈ›ea, dup? cuvintele lui Dostoievski, va salva lumea, È™i nu mai înÈ›elegem ce înseamn? "a salva". Ce s? salvezi, când tr?im în imanen?? È™i aleatoriu?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Toate mi s-au p?rut cu neputin?? de suportat, ca ÅŸi cînd ai vrea s? Å£ii mîna pe un fier înroÅŸit. Nici nu ÅŸtia c? exiÅŸti cînd ÅŸi le-a f?cut, iar faptul c? ai pierdut momente atît de preÅ£ioase din viaÅ£a ei c? a risipit atîta emoÅ£ie pentru altcineva decît pentru tine, chiar dac? pentru nimeni, este de neînÅ£eles, de netr?it.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Dac? n-ar fi fost visele, n-am fi È™tiut niciodat? c? avem un suflet. Lumea real?, concret?, tangibil? ar fi fost tot ce este, singurul vis permis nou?, È™i pentru c? singurul, incapabil s? se recunoasc? pe sine drept vis. Ne îndoim de ea pentru c? vis?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Erau frumo?i (ochii Irinei n.m.) nu cum ai spune: o floare e frumoas?, sau: un copil e frumos, ci cum spui: e frumos c? exist? flori sau copii.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Dac? n-ar fi fost mama È™i tata, prelungiri limpezi dincolo de naÈ™terea mea, È™i care st?teau jum?tate îngropaÈ›i în nisipul timpului, aÈ™ fi crezut È™i eu c? lumea începuse cu mine.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Cu neputin?? de spus de ce tr?iesc pe lume unii oameni, care m?nânc? pe apucate, beau pe apucate, dorm pe apucate È™i plodesc pe apucate, niciodat? cu un gând pentru ziua de mâine, niciodat? cu o strângere de inim? pentru ziua de ieri.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Lumea devenea mic? ?i ea era u?or de tr?it.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Un lugar tan hermoso no puede existir en realidad. Era literatura, era ficción, y nosotros éramos los personajes de un poema.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Everything is interior and reality is only an illusory artifact.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Wat is het toch merkwaardig dat ik een lichaam heb, dat ik in een lichaam zit.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
De levenslijn van ons echte bestaan verhardt tijdens onze voorbijgang, versteent tot een fossiel en krijgt de samenhang, maar ook de eenvoud van het noodlot, terwijl al onze levens die hadden kunnen zijn, die zich op ieder willekeurig moment van het winnende bestaan hadden kunnen losmaken, spookachtige stippellijntjes blijven: creoden, kwantumfaseovergangen, doorzichtig en fascinerend als de bollen die vegeteren in een bloemkas.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Chaque matin, quand je me regarde dans le miroir, je ne vois personne. [În fiecare diminea??, când m? iut în oglind?, nu v?d pe nimeni.] p. 42
~ Unknown
BazillionQuotes.com
No podías sembrar el sueño en el mundo, porque el propio mundo era un sueño.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Es tan extraño tener un cuerpo, existir en un cuerpo...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
caci abia acum se vadea ceea ce toti presimtisera intr-un moment sau altul al vietii lor: ca realitatea e doar un caz particular al irealului, si ca suntem totii, oricat de concreti ne-am simti, doar fictiunea cine stie carei alte lumi, ce ne creeaza si ne cuprinde ...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Quizá no viva dentro de una historia importante, quizá sea tan solo un personaje secundario pero, para un hombre que afronta el final de su vida, cualquier perspectiva es preferible a la de desaparecer para siempre
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Cum spunea Wittgenstein, nu sunt posibile miracole în lume, singurul miracol este însuÈ™i faptul c? lumea exist?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Intr-un fel, viaÅ£a ta avut sens dac?, în ÅŸirul nesfarÅŸit de momente banale, cenuÅŸii, triste, ruÅŸinoase, tic?loase, mizerabile, plicticoase din care orice via?? este compus?, s-a aprins totuÅŸi de cateva ori sau doar o singur? dat?, scanteia cutemur?toare a fericirii.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Noi nu suntem obiecte, ci procese. Eu sunt, în cele din urm?, c?utarea mea de sine. Exist pentru c? m? caut pe mine însumi. Nu m? caut ca s? m? g?sesc: faptul c? m? caut pe mine însumi este semnul c? deja m-am g?sit.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Singur în odaia încins?, poÈ›i coborî în fine în lumea ta, în adev?rul t?u, în tot ce exist? adânc È™i enigmatic în tine, dac? eÈ™ti în stare s?-ntâmpini cu acelaÈ™i curaj abjectia È™i sublimul, dezastrul È™i mântuirea, arhanghelul È™i estropiatul...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
ToÅ£i suntem triÅŸti, spunea el. Nu se vede întotdeauna, dar toÅ£i oamenii sunt triÅŸti.
~ Mircea Eliade
BazillionQuotes.com
Ar fi însp?imânt?tor s? crezi c? din tot acest cosmos atât de armonios, des?vârÅŸit ÅŸi egal cu sine, numai viaÅ£a omului se petrece la întâmplare, numai destinul lui n-are nici un sens.
~ Mircea Eliade
BazillionQuotes.com
Nu puteam crede c? sunt ?i eu asemenea celorlalte mii de muritori neferici?i, care iubesc ?i uit?, ?i mor f?r? s? socoteasc? nimic etern, nimic definitiv.
~ Mircea Eliade
BazillionQuotes.com
Light does not come from light, but from darkness.
~ Mircea Eliade
BazillionQuotes.com