logo

Quotes About Existence

Hayat, dü?ünceleri tutan bir hapishanedir. ?nsan, can s?k?c? bir saç demetidir, ben de ak?ls?z bir robotum…
~ Unknown
?nsanl?k öldü belki de hiç ya?amam??t?..!! Humanity was dead.Maybe never live too..!!
~ Unknown
Sanc? filan da çekme olur mu? Dünyada yeterince ac? var zaten.
~ Unknown
Tanr? ya da tabiat mutlak yola girmesini istedi?i yüz ki?i için yüzbin ki?i yaratt? diye, doksan dokuz bin dokuz yüz ki?iden birisi olarak ya?amak neden gerekli, soruyorum?
~ Unknown
Çok ya?amak için iki nefes al?yorum, bir nefes veriyorum.
~ Unknown
Sonunda insanlar? kar?ncalar gibi kalabal?k ve nereye ko???tu?unu bilmeden çarp???p duran önemsiz varl?klara benzetti.
~ Unknown
Bir ya?ant?y? sonuna kadar sürekli izlemenin,bitirmenin bir çe?it ölmek oldu?unu hissediyor.Yar?m ya?ant?lar sürdürerek,bütün ölümlerden kaç?yor..
~ Unknown
Yaz bakal?m: Gerçek, ba?kalar?n?n bize uygulamaya çal??t??? tats?z bir ölçüdür. "Birimi var m? Hikmet Amca?" "Birimi insand?r.
~ Unknown
Oysa bizim bütün güzelli?imiz, ya?ad?klar?m?zla dü?ündüklerimiz aras?ndaki ac?kl? çeli?kinin yans?malar?ndan ibaretti.
~ Unknown
Önce hiçbir ?ey yoktu. Bütün evren, kelimesiz bir tekdüzelikten ibaretti. Fakat o s?rada kelime icat edilmedi?i için, bu bölümü anlatam?yoruz.
~ Unknown
Kelime ve yaln?zl?k hayat?n tad? tuzu Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu.
~ Unknown
?nsan nas?l kaybolabilir?
~ Unknown
Bu kadar yak?n?mda oldu?unu bilmiyordum ama, sen bir yerde var olursan ya?ayabilirim ancak demi?tim.
~ Unknown
I don't want to die, I want to live and annoy everyone, hence I was doomed to an absolute loneliness.
~ Unknown
Ebedi a?k nedir? ?kimizin de 'yapacak hiçbir ?eyi olmamak'tan ba?ka ortak özelliklerimizin bulunmas? m?d?r?
~ Unknown
Kötü bir resim asar?m korkusuyla hiç resim asmad?m; kötü ya?ar?m korkusuyla hiç ya?amad?m
~ Unknown
??te güne? hac? Frenkler, i?te güne?! Tozlu ta?lara de?il i?te güne?e bak?n! En eski eser, binlerce, milyonlarca y?l?n ?????!
~ Unknown
Biz onlar? kafam?zdaki oyunlara uydurma?a çal???rken onlar — kafalar? olmad??? için— bizi hayata uydurma?a çal???rlar.
~ Unknown
?nsan hayata dönünce önce korkular? ya??yor.
~ Unknown
?nsan yap?s?ndaki çeli?kiler, onun ne ölüme ne de sonsuzlu?a bir türlü dayanamad???n? gösteriyor. Sonsuzluk da ölüm kadar ürkütücü bir gerçektir.
~ Unknown
Yüzlerce insan, binlerce insan... ço?u ne kadar önemsiz, ne kadar silik. ?çlerinden biri Selim olamaz m?yd?? Milyonlar?n içinde sadece bir Selim. Bu tabiat kanunlar? ne kadar insafs?z, diye dü?ündü. Kime zarar? dokunur bunun? Hepsinin eli, aya??, ba?? var... Selim gibi. Ne olur bu kadar el, ayak, ba? bir araya gelse de sadece bir tanecik Selim ç?karsalar aralar?ndan; ne olur bir tane Selim olsa.
~ Unknown
Ben ucuz bir romand?m. Hay?r, kötü bir edebiyat?n bile bir gerçekli?i vard?: Can s?k?c? taklitçileri bile benden gerçekti. Ben yoktum; hatta ben yokum, olmad?m diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tan?mlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsayd?; bana ait bir cümle, bir dü?ünce olsayd?. Binlerce y?ld?r söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsayd?!
~ Unknown
there is no moment more precious than the exact moment you are living now
~ Obert Skye
There is no moment more precious than the exact moment they are living. And that exact moment has a lot to do with how future moments play out.
~ Obert Skye