logo

Quotes About Isolation

Ben ölmek istemiyorum, ya?amak ve herkesin burnundan getirmek istiyorum, bu nedenle mutlak bir yaln?zl??a mahkum edildim.
~ Unknown
Beni anlam?yorlard?. Zarar yok. Zaten beni, daha kimler anlamad?.
~ Unknown
Beni bir gün unutacaksan, bir gün b?rak?p gideceksen bo?una yorma derdi, bo?una ma?aramdan ç?karma beni. Al??kanl?klar?m?, özellikle yaln?zl??a al??kanl???m? kaybettirme bo?una.
~ Unknown
Evde oturmaya o kadar al??m???m ki sanki evden ç?k?nca gerçek bir dünyada ya?am?yorum.Evin d???nda her yer sanki ayn?,sanki bütün insanlar birbirine benziyor.Ne ac?kl? de?il mi?
~ Unknown
Onlara göre, durmadan kitap okudu?um -hat?rlad???ma göre çok okumazd?m do?rusu- ve misafirlerin yan?na ç?kmad???m -bu 'yan?na ç?kmak' deyimi beni ürpertirdi, içime bulant? verirdi- ve gereken yerde gereken kelimeyi bulamad???m için -bu nedenle bana aptal da derlerdi- anormaldim.
~ Unknown
Ben, yaln?zl??? istemekle suçlan?p yaln?zl??a mahkum edildim. Bu karara bütün gücümle muhalefet ediyorum. Ben yaln?zl??a dayanam?yorum, ben insanlar?n aras?nda olmak istiyorum.
~ Unknown
Sen birden çökeceksin Selim. Çünkü neden? Çünkü için bo? senin. Birden, kollar?m?n aras?nda için bo?alarak; birden üçüncü boyutunu kaybedip bir düzlem olacaks?n ve ben de seni duvarda bir çiviye asaca??m.
~ Unknown
Her ?eyle aram? bozdum art?k. Her ?ey bana dü?man kesildi. Tanr?m, diye dü?ündüm ilk defa. ?lk defa, Tanr?m dedim, b?raks?nlar beni art?k...
~ Unknown
Y?llard?r günlük tutmay? hayal ederdim. ?imdi vaktim var: bir ?ey dü?ünemiyorum. Yazd?klar?m? okudum: aptalca sözler etmi?im. Kendimi kötülemeye söz vermi?tim: onu da yapam?yorum. ?nsan Kafka'y? okuyamazsa... bitiktir i?i. Bir silgi gibi tükendim ben. Ba?kalar?n?n yapt?klar?n? silmeye çal??t?m: mürekkeple yazm??lar oysa. Ben, kur?unkalem silgisiydim. Azald???mla kald?m.
~ Unknown
Selim I??k tek ve Türk. Ve duygulu, amans?z. Sab?rs?z ve olumsuz, ya?ant?s?nda cans?z San?l?rd?; gerçekti, hay?r gerçek de?ildi. Tutunamayanlar?n tarihine e?ildi. Kelime ve yaln?zl?k hayat?n tad? tuzu Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu.
~ Unknown
Senin i?in bir bak?ma kolayd? babac???m. Birçok ?eyi yok sayarak belirli bir düzen içinde ya?ad?n. Sinemaya gitmedin. Hiç roman okumad?n. Zeytinya?l? enginar yemedin. Yabanc? ülke özlemi çekmedin. Kimseye hediye almad?n. Evde ku?konmazdan ba?ka bitki yeti?tirmedin.
~ Unknown
Kelime ve yaln?zl?k hayat?n tad? tuzu Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu.
~ Unknown
Ben de hepinizden farkl? bir solucand?m, kim bilir? ?imdi yar?s? ezilmi?, yerde yatt??? için belli olmuyor.
~ Unknown
Siyah çerçeveli ciddi bir ilân: bu kitap ne ciddi kavgalar?n, ne büyük ve yayg?n s?k?nt?lar?n, ne de ezilen insanlar?n roman?d?r; bu kitap, mustarip bir ruhun iç çeki?lerinin roman?d?r. Sizlere hizmetten ?eref duyan yay?nevimiz iftiharla sunar: Tutunamayanlar.
~ Unknown
Ben, tek ba??ma ya?amal?y?m; ba?kalar?n? zehirlememeliyim.
~ Unknown
Fakat ben oraya zarf koymazd?m. Çünkü zarf?m yoktu evde. Çünkü kimseye mektup yazmad?m. Çünkü kimse bana mektup yazmazd?. Korktum. Çünkü, 'demek ki' diyemeyece?im bir yerlere gelmi?tim. ?çime bir a?r? sapland?. Ne olurdu bir 'demek ki' daha diyebilseydim.
~ Unknown
I don't want to die, I want to live and annoy everyone, hence I was doomed to an absolute loneliness.
~ Unknown
Nereden ba?layaca??m? bilmiyorum: tereddüt-ler içindeyim. Kimse de yard?m etmiyor. Asistan ba??ma di-kildi. Benden iki sat?r fazla bilmenin gururu içinde. OysaGauss'un yan?nda benim gibi o da bir hiç. Fark?nda de?il.
~ Unknown
Ben bir noktaysam... odan?n ortas?nda durdu. ?u anda odan?n kö?egenlerinin kesim noktas?nda bulunuyorum. Bütün kö?elere sesleniyorum: içinizden birinde kalm?? bir tutunamayan var m??
~ Unknown
Kendimle biraz olsun alay etmeden, kendi kendime yaratt???m bo?lu?a dayanam?yorum.
~ Unknown
Ben ucuz bir romand?m. Hay?r, kötü bir edebiyat?n bile bir gerçekli?i vard?: Can s?k?c? taklitçileri bile benden gerçekti. Ben yoktum; hatta ben yokum, olmad?m diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tan?mlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsayd?; bana ait bir cümle, bir dü?ünce olsayd?. Binlerce y?ld?r söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsayd?!
~ Unknown
Kimseye söyleyemeden, içimde kald?, kayboldu." dedi?im dü?üncelerin, duygular?n aynas? olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
Terry was beside himself. Not literally. This story would be that much more painful if there were two Terrys, able to stand next to each other and simultaneously curse Leven.
~ Obert Skye