logo

Quotes About Isolation

Bundan sonra aradaki buzu çözmeye, bu insanlar?n birbirlerine kar?? duyduklar? müthi? yabanc?l??? gidermeye imkan yoktu. ?nsanlar birbirlerini tan?man?n ne kadar güç oldu?unu bildikleri için bu zahmetli i?e te?ebbüs etmektense, körler gibi rastgele dola?may? ve ancak çarp??t?kça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmay? tercih ediyorlar.
~ Sabahattin Ali
Bana hareket etmek, görmek, duymak, hissetmek, dü?ünmek, hülasa ya?amak kabiliyetlerini veren bir ?ey içimden çekilip al?nm?? gibi, posa haline geldi?imi fark ettim.
~ Sabahattin Ali
Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m?. ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum.
~ Sabahattin Ali
Gidersem istikbalimi kaybedecektim, fakat durursam akl?m?... Yaln?z kald???m günlerde benim yegane dostum olan akl?m?...
~ Sabahattin Ali
Böyle acz içindeyken odamda her ?ey bana küçüklü?ümü ve zavall?l???m? hayk?r?yor. Soka?a f?rl?yorum. Bir tek çehre görsem de yan?nda yürüsem, hiç ses ç?karmadan yürüsem diyorum. Halbuki ara s?ra kar??la?t???m ahbaplar? görmemezli?e geliyorum. Hiçbiri bana bu anda yard?ma ça?r?lacak kadar yak?n görünmüyor. Bilmem beni anl?yor musunuz?...
~ Sabahattin Ali
?çimizde ?eytan var... Can k?r?klar? var. Nefret var, yalanlar var... Bir yan?m?z bizi çoktan terk etmi?, kaç?yor... Melankoli ve hüsran var...
~ Sabahattin Ali
Belki s?k?nt?m?n en büyük taraf? ,sana hiçbir ?ey belli etmemek kayg?s? idi.Sak?n,sak?n!...Senin yüzünden bir ?ey yapt???m? iddia edecek de?ilim...Ne yapt?msa kendi hesab?ma,kendi rezilli?imle yapt?m.Zaten i?in tefsir edilecek taraf? yok.Hiçbir ?ey beni mazur gösteremez.
~ Sabahattin Ali
Whereas I had kept my distance from others all my life. I had not bothered them, and they had not bothered me, and so I harboured no anger. It was only my loneliness that ate at me, and it was this same loneliness that led me to betray myself in myriad ways.
~ Sabahattin Ali
on seneden beri içlerinde ya?ad??? halde bir türlü al??amad??? bu insanlar?n aras?nda onun da sa?lam bir yeri olmal?yd?. Yaln?z kendisine dayanan yaln?z kendisinin olan bir yeri.
~ Sabahattin Ali
Bir mahpusu dünya ile hiç alakas? olmayan bir zindana kapamak ona en büyük iyili?i yapmakt?r. Onu en çok yere vuran ?ey, hürriyetin elle tutulacak kadar yak?n?nda bulunmak, ayn? zamanda ondan ne kadar uzak oldu?unu bilmektir. On ad?m ötede en büyük hürriyetlere götüren denizi dinlemek ve sonra aradaki kal?n kale duvarlar?na gözleri dikerek bakmaya, denizi yaln?z muhayyilede görmeye mecbur kalmak az azap m?d?r?
~ Sabahattin Ali
Kendimi bildim bileli, bütün günlerimi, haberim olmadan ve nefsime itiraf etmeden, bir insan? aramakla geçirmi? ve bu yüzden bütün di?er insanlardan kaçm??t?m.
~ Sabahattin Ali
Ya? iskelesi civar?ndaki ma?azas?ndan geç vakit yorgun ve arg?n dönen Galip amca, ev halk? ile konu?mak itiyad?n? senelerden beri kaybetmi?ti. Yeme?i yer yemez eline gazeteyi al?r, kendisini k?sa zamanda ümmilikten okur yazarl??a ç?karan iri Latin harflerini büyük bir sab?rla hecelemeye ba?lard?.
~ Sabahattin Ali
Ey da?lar?n dertlerini dinleyen rüzgar! Benim art?k yaln?z sana itimad?m var.
~ Sabahattin Ali
Etraflar? taraf?ndan anla??lmayan, haklar?nda daima yanl?? hükümler verilen insanlar?n zamanla bu yaln?zl?klar?ndan bir gurur ve ac? bir zevk duymaya ba?lad?klar?n? biliyordum.
~ Sabahattin Ali
Na kraju, zar jedan od razloga moje otu?enosti i distanciranosti od ljudi što me okružuju nije bio taj što me?u njima nisam uspijevao prona?i ljude koja sam upoznao i prigrlio u romanima?
~ Sabahattin Ali
Tren geldikçe rahats?z edilmi? bir suratla ortaya ç?kan istasyon memuru, i?i biter bitmez derhal odas?na çekilir, bütün gününü, on senelik akümülatörlü radyosundan bir ses ç?karabilmek için asla yeis getirmeden u?ra?makla geçirirdi.
~ Sabahattin Ali
Ben... Ate? gibi yanan kalbimin s?cakl???n? ne kadar sarf etsem bu so?uk tabakay? ?s?tamayaca??m? anl?yorum. Ad?mlar?m hiç kimseninkine uymuyor. Herkes beni yolun ortas?nda b?rak?veriyor... Yolun ortas?nda... Herkes...
~ Sabahattin Ali
?nsanlar birbirlerini tan?man?n ne kadar güç oldu?unu bildikleri için bu zahmetli i?e te?ebbüs etmektense, körler gibi rastgele dola?may? ve ancak çarp??t?kça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmay? tercih ediyorlar.
~ Sabahattin Ali
Division is the precursor of death.
~ Sabine Baring-Gould
Een dovemansgesprek dat maakte dat ik mijn toevlucht weer zocht in mijn innerlijke monoloog. Het maakt hem geen moer uit hoe ik er aan toe ben. Ik kan bloed verliezen tot ik crepeer, ik kan het uitschreeuwen van de pijn, hij zal door blijven gaan.
~ Sabine Dardenne
Then don't give me a deadline. Let me do it in my own way." "As you have been until now, keeping every man at arm's length, scaring them away with your target shooting?" Gran shook her head. "You cannot fall in love if you do not let a man close. And you will not let a man close unless you have a reason. I know you. If I rescind that ultimatum, you will bury yourself on this estate and never come out.
~ Sabrina Jeffries
Even a ship can become a prison if all you see around you are bars.
~ Sabrina Jeffries
What we don't let out traps us. We think, No one else feels this way, I must be crazy. So we don't say anything. And we become enveloped by a deep loneliness, not knowing where our feelings come from or what to do with them. Why do I feel this way?
~ Sabrina Ward Harrison
One of the biggest problems in the world today is loneliness.
~ Sadhguru