Quotes About Existentialism
Existenta spiritului este o anomalie in viata.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nu preÅ£uiesc o carte decât prin tulburarea, prin otrava pe care-o toarn? în mine.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
His sterility was infinite: it partook of ecstasy.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Niciodat? n-am vrut s? tr?iesc f?r? s? vreau s? mor. Mai încleÅŸtat în ce sunt : în via?? sau în moarte?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Cînd m? gîndesc c? voi împlini 35 de ani în cîteva luni, m? apuc? disperarea; îmb?trînim cu toÅ£ii iremediabil ÅŸi f?r? sc?pare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Fericirea noastr?, a modernilor, este c? ne-am descoperit infernul în suflet.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Destinul e-o amînare continu? a sinuciderii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Tot ce nu are un accent de durere- o privire, o vorb?, o carte sau o voce- m? plictise?te de moarte.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Natura s-a ar?tat darnic? numai cu cei pe care i-a scutit de obsesia mor?ii. Dac?-i firesc s? mori, nu-i deloc firesc s? zabove?ti asupra mor?ii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Numai însp?imânt?torul putea s? m? liniÅŸteasc? ÅŸi doar pentru a-l întâlni m? trezisem înaintea r?s?ritului.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nu în neliniÅŸte, ci în insatisfacÅ£ie am tr?it totdeauna ; o insatisfacÅ£ie esenÅ£ial?, pe care nimic nu putea, nici nu va putea s-o înving? vreodat?.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Bluntly: my rebellion is a faith to which I subscribe without believing in it.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Tout Occidental tourmenté fait penser à un héros dostoïevskien qui aurait un compte en banque.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Oriunde as merge ma simt strain.Toti oamenii mi se par prea pozitivi,prea profesionisti.Nu fac parte din societate,si tare as vrea sa evadez din cadrul speciei
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
CunoaÈ™terea de sine creeaz? un interval între eu È™i lume pe care nimic nu-l mai poate umple, È™i care sfârÈ™eÈ™te prin a evacua aceast? lume îns??i.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
As far as I am concerned, I resign from humanity. I no longer want to be, nor can still be, a man. What should I do? Work for a social and political system, make a girl miserable? Hunt for weaknesses in philosophical systems, fight for moral and aesthetic ideals? It's all too little. I renounce my humanity even though I may find myself alone. But am I not already alone in this world from which I no longer expect anything?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
I have never had a goal, I have sought out no result. I think that there cannot be, in general just as well as for ourselves, neither goal nor result. Everything isn't without meaning - the word slightly puts me off- but without necessity.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Avec tes veines chargées de nuits, tu n'as pas plus ta place parmi les hommes qu'une épitaphe au milieu d'un cirque. / [Syllogismes de l'amertume]
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
The artist abandoning his poem, exasperated by the indigence of words, prefigures the confusion of the mind discontented within the context of the existent. Incapacity to organize the elements—as stripped of meaning and savor as the words which express them—leads to the revelation of the void. Thus the rhymer withdraws into silence or into impenetrable artifices.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
CunoaÈ™terea este o plag? pentru via??, iar conÈ™tiinÈ›a o ran? deschis? în sâmburele vieÈ›ii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nebunia veget?rii f?r? nici un scop distruge pân? la urm? ÅŸi iluziile erotice.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De ce nu m? sinucid? Fiindc? mie mi-e scârb? atât de moarte, cât ÅŸi de via??.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Singur?tatea m? împlineÅŸte într-atât, c? pân? ÅŸi cel mai neînsemnat rendez-vous e pentru mine o crucificare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Teama ce se naÅŸte "din senin"... Singura,de altfel,ÅŸi cea mai întunecat?.Ea este echivoc? asemenea unei înmuguriri sumbre- ÅŸi genereaz? o muzic? de flaut trist ÅŸi aiurit.În camere t?cute de hotel sau pe str?zi înguste ale unui oraÅŸ vechi ea creÅŸte ÅŸi ne verific? dezr?d?cinarea.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com