logo

Quotes About Acceptance

It takes an enormous humility to die. The strange thing is that everyone turns out to have it!
~ Emil Cioran
Nu cunosc pe nimeni mai inutil ÅŸi mai inutilizabil ca mine. E un fapt pe care ar trebui s?-l accept pur ÅŸi simplu,f?r? s? m? consider cîtuÅŸi de puÅ£in mîndru pentru asta. Dac? nu va fi aÅŸa, conÅŸtiinÅ£a inutilit??ii mele nu-mi vaservi la nimic.
~ Emil Cioran
DecepÅ£iile repetate presupun ambiÅ£ii inumane. Oamenii cu adev?rat triÅŸti sunt aceia care, neputând r?sturna totul, s-au acceptat ca ruin? a idealului lor.
~ Emil Cioran
sudbina - rech tako draga pobedjenima
~ Emil Cioran
Ce importanta ar avea însa sa stim pe cine a pierdut, cînd stim prea bine ce a pierdut si unde duce aceasta pierdere.
~ Emil Cioran
Natura s-a ar?tat darnic? numai cu cei pe care i-a scutit de obsesia mor?ii. Dac?-i firesc s? mori, nu-i deloc firesc s? zabove?ti asupra mor?ii.
~ Emil Cioran
În sfârÅŸit, înÅ£elepciunea. Nu-mi mai fac niciun plan, nu mai scriu un rând. Cincisprezece c?rÅ£i, cincisprezece cadavre - cred c? ajunge.
~ Emil Cioran
Simplul gând c? îÅ£i poÅ£i lua oricând zilele, îÅ£i permite s? suporÅ£i totul.
~ Emil Cioran
Cu s?n?tatea n-am de ce s? m? plîng. Am ajuns ÅŸi eu în via??, dup? multe revolte inutile, s? m? resemnez, s? nu mai iau parte la lucruri ÅŸi evenimente, s? le privesc.
~ Emil Cioran
Refuzul divin al p?mântului pleac? dintr-o nemângâiere sfâÅŸietoare, pe care o putem îndulci cu o acceptare disperat? a lumii. Din moment ce-mi este interzis? gloria cereasc?, trebuie s?-mi fie indiferent c? aici, jos, voi ajunge ministru sau paznic de bordel.
~ Emil Cioran
Sa nu-ti renegi niciodata originile,oricate motive ai avea sa rosesti pentru ele.E o apostazie rusinoasa si de altfel fizic imposibila,o contradictie in termeni: e un refuz al indentitatii ,e ca si cum ai spune: "Eu nu sunt eu",lucru pe care,evident,il poti spune,dar care nu inseamna nimic-afara de cazul ca e o intorsatura retorica sau un paradox de circumstanta.
~ Emil Cioran
Ceea ce am mai bun în mine se datoreaz? suferinÈ›ei. Nu o iubesc, dar nici nu o condamn.
~ Emil Cioran
Cei care cu adevarat il simt aceia sau il tolereaza cu orgoliu sau il prezinta ca pe o calamitate. Nimeni nu este insa incantat in fondul fiintei lui de aceasta achizitie catastrofala pentru viata care este spiritul.
~ Emil Cioran
De ce s? mai pui probleme, s? arunci lumini sau s? accepÅ£i umbre? N-ar fi mai bine s?-mi îngrop lacrimile într-un nisip la marginea m?rii, în cea mai deplin? singur?tate? Dar n-am plîns niciodat?, fiindc? lacrimile s-au transformat în gînduri. Åži nu sînt gîndurile acestea tot atîta de amare ca lacrimile?
~ Emil Cioran
Deceptiile repetate presupun ambitii inumane. Oamenii cu adevarat tristi sint acei care, neputind rasturna totul, s-au acceptat ca ruina a propriului ideal.
~ Emil Cioran
Samo je jedna stvar važna: nau?iti biti gubitnik.
~ Emil Cioran
A tr?i singur înseamn? a nu mai cere nimic ÅŸi a nu mai aÅŸtepta nimic de la via??. Singura surpriz? a singur?t??ii este moartea.
~ Emil Cioran
Kill yourself because you are what you are, yes, but not because all humanity would spit in your face!
~ Emil Cioran
Man accepts death but not the hour of his death. To die any time, except when one has to die!
~ Emil M. Cioran
Look neither ahead nor behind, look into yourself, with neither fear nor regret. No one descends into himself so long as he remains a slave of the past or of the future.
~ Emil M. Cioran
My faculty for disappointment surpasses understanding. It is what lets me comprehend Buddha, but also what keeps me from following him.
~ Emil M. Cioran
What are the occupations of the sage? He resigns himself to seeing, to eating, etc…., he accepts in spite of himself this "wound with nine openings," which is what the Bhagavad-Gita calls the body.?Wisdom? To undergo with dignity the humiliation inflicted upon us by our holes.
~ Emil M. Cioran
The not at all negligible advantage of having greatly hated men is that one comes to endure them by the exhaustion of this very hatred.
~ Emil M. Cioran
ask those I love to be kind enough to grow old.
~ Emil M. Cioran