Quotes About Hope
But one thing could not happen; it could not be that great and wise men of exalted soul who would raise lasting buildings for the love of God, so that the world should be more beautiful and man live in it better and more easily, should everywhere and for all time vanish from this earth. Should they too vanish, it would mean that the love of God was extinguished and had disappeared from the world. That could not be.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Ponekad ?ovek preživljuje takve stvari, da sama ?injenica da ih je preživeo zna?i ne samo pobedu i izbavljenje nego i ?udo; jedno ponovno, radosno ro?enje po naro?itoj milosti viših sila.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Preda mnom je no? bez sna, nedogledna, jarosna, ubila?ka pustinja. ?ini mi se da je živo bi?e ne?e preživetini videti joj kraja. A meni valja živeti i ?ekati. Živeti sa nadom, u ?ekanju. Pa i bez nade.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
I kad oni koji me tla?e, truju i jedu, i koji za drugi život i ne znaju, nalaze u sebi snage, izdržljivosti i veštine za borbu, zašto da je ne na?em ja koji sam gledao i koji ?u opet videti sjaj drugog, lepšeg života za koji nijedna žrtva nije prevelika i nijedna cena previsoka?
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Svak želi više, traži bolje ili strepi od goreg.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Ali, prole?e je. Opet prole?e. Bogat sam, miran, i mogu da ?ekam. Da, ni?eg nije bilo i ni?eg nema, jasnog i sigurnog, ali ništa nije izgubljeno ili isklju?eno, nepovratno i potpuno. Znam da u svetu ima mnogo napola otvorenih prozora u koje kuca prole?ni vetri?, sun?evih odblesaka na metalu i u vodi, praznih sedišta u kupeima, ustalasanih povorki i obasjanih lica u prolazu. Slutim i hiljade drugih i nepoznatih mogu?nosti i prilika.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Mnoge snage ja?aju i rastu,mnogi se ljudi ra?aju,rastu i umru,ali svi ho?e više i bolje. Mnogo smo sami i bijeni sudbinom ali,u stvari,svi se mi ljudi držimo za ruke
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Dok ima mraka, bi?e i svanu?a.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Naposletku, sve ?im se ovaj naš život kazuje - misli, napori, pogledi, osmesi, re?i, uzdasi - sve to teži ka drugoj obali, kojoj se upravlja kao cilju, i na kojoj tek dobiva svoj pravi smisao. Sve to ima nešto da savlada i premosti: nered, smrti ili nesmisao, Jer, sve je prelaz, most ?iji se krajevi gube u beskona?nosti, a prema kom su svi zemni mostovi samo de?ije igra?ke, bledi simboli. A sva je naša nada s one strane.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Tako obicno biva. Oni koje zelimo da vidimo ne dolaze u casovima kad na njih mislimo i kad ih najvise ocekujemo, a pojavljuju se u nekom trenutku kad smo mislima najdalje od njih.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Tako im prolazi no? i sa njom život, sav od opasnosti i stradanja, ali jasan, nepokolobeljiv i prav u sebi. Vo?eni drevnim i nasle?enim nagonima, oni ga cepkaju i dele na trenutne utiske i neposredne potrebe, gube?i se potpuno u njima. Jer jedino tako, žive?i svaki trenutak odvojeno i ne gledaju?i ni napred ni natrag, može se ovakav život podneti i živ ?ovek sa?uvati za bolje dane.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Mu?i se ?ovjek dovijeka a nikad nema ni ono što mu treba a kamoli ono što želi.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Sve može biti. Ali jedno ne može: ne može biti da ?e posve i zauvek nestati velikih i umnih a duševnih ljudi koji ?e za božju ljubav podizati trajne gra?evine, da bi zemlja bila lepša i ?ovek na njoj živeo lakše i bolje. Kad bi njih nestalo, to bi zna?ilo da ?e i božja ljubav ugasnuti i nestati sa sveta. To ne može biti.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Sve može biti. Ali jedno ne može: ne može biti da ?e posve i zauvek nestati velikih i umnih, a duševnih ljudi koji ?e za božju ljubav podizati trajne gra?evine, da bi zemlja bila ljepša i ?ovek na njoj živio lakše i bolje. Kad bi njih nestalo, to bi zna?ilo da ?e i božja ljubav ugasnuti i nestati sa sveta. To ne može biti.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
I ta nema i nevidljiva gomila, koja raste oko njega kao gusta ustalasana trava, govori mu samim svojim prisustvom isto što i ženin šapat: da bol prolazi; da uvek biva bolje, da mora biti bolje.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Zar se i onom koji se nalazi ve? nad ponorom samoubistva ?esto ne otvaraju mogu?nosti i neo?ekivani putevi daljeg života?
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Only in dreams do we dare so much.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
Neizvesnost je imanje onih koji nemaju nista i velika nada onih koji nisu navikli na dobro u zivotu. Neizvesnost je za razumne i ponosne ljude ono sto je gatara za budale, slabice i sebicnjake: nagovestava dobro i zlo, pogadja retko, ali zato dopusta sve, i najoprecenije, mogucnosti.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
i naj?eš?e pustinje imaju svoje prolje?e, pa ma kratko i neprimjetno bilo.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
i najve?e pustinje imaju svoje prolje?e, pa ma kratko i neprimjetno bilo.
~ Ivo Andri?
BazillionQuotes.com
When I am not desperate, I am worthless.
~ Ivo Andric
BazillionQuotes.com
Acceptance means that you know, regardless of what happened, that there is something bigger than you at work. It also means you know that you are okay and that you will continue to be okay.
~ Iyanla Vanzant
BazillionQuotes.com
Some of us will plant the seed and never see the plant.
~ Iyanla Vanzant
BazillionQuotes.com
WHEN YOU HAVE A PAYCHECK-TO-PAYCHECK MENTALITY, IT IS DIFFICULT TO SEE THE POSSIBILITY OF HAVING
~ Iyanla Vanzant
BazillionQuotes.com