logo

Quotes About Meaning

There is only one real deprivation... and that is not to be able to give one's gifts to those one loves most.
~ May Sarton
I've had people explain to me what one of my poems meant, and I've been surprised that it means that to them. If a person can use a poem of mine to interpret her life or his life, good. I can't control that. Nor would I want to.
~ Maya Angelou
I've learned that making a 'living' is not the same thing as 'making a life'.
~ Maya Angelou
I started studying what the nature of a monument is and what a monument should be. And for the World War III memorial I designed a futile, almost terrifying passage that ends nowhere.
~ Maya Lin
The only thing that mattered was what you were to do in life, and it wasn't about money. It was about teaching, or learning.
~ Maya Lin
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav. A ništa ja nisam tebi poklonio, ve? sebi.
~ Meša Selimovi?
Živi ništa ne znaju. Pou?ite me, mrtvi, kako se može umrijeti bez straha, ili bar bez užasa. Jer, smrt je besmisao, kao i život.
~ Meša Selimovi?
Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio ni?emu ma šta da je rekao i u?inio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.
~ Meša Selimovi?
Bez te ta?ke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.
~ Meša Selimovi?
ono što se ne može objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe možes obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, teško izrecivim osje?anjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bježi u omaglicu, u opijenost koja ne traži smisao. Drugome je neophodna ta?na rije?, zato je i tražiš, osje?aš da je negde u tebi, i loviš je, nju ili njenu sjenku, prepoznaješ je na tu?em licu, u tu?em pogledu, kad po?ne da shvata.
~ Meša Selimovi?
Sve sam to ja, isitnjen, sav od komadi?a, od odsjaja, probljesaka, sav od slu?ajnosti, od nerapoznatih razloga, od smisla koji je postojao pa se zaturio, i sada više ne znam što sam u tom kršu.
~ Meša Selimovi?
Vrijeme nije samo proticanje, ve? i prisustvo. Vidljivi trag ne?ije ruke što je davno zapisala neravne redove, prkosi smrti, a rije?i i njihov smisao žive neprekidno, kao izvor koji ne presušuje, kao svjetlo koje se ne gasi.
~ Meša Selimovi?
Sve sam to ja, isitnjen, sav od komadi?a, od odsjaja, probljesaka, sav od slu?ajnosti, od neraspoznatih razloga, od smisla koji je postojao pa se zaturio, i sad više ne znam šta sam u tom kršu.
~ Meša Selimovi?
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to ?inim, makar samo zato da još jednom pomenem ?ovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.
~ Meša Selimovi?
No one values their life less than a young man, and then later, the older he gets and the less reason he has for living, the more he clings to life.
~ Meša Selimovi?
Slušalac je babica u teškom poro?aju re?i. Ili nešto još važnije. Ako taj drugi želi da razume.
~ Meša Selimovi?
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav.
~ Meša Selimovi?
Nisu govorili o svojoj ljubavi, ve? o tu?oj, a to je isto. Ona je govorila evropske ljubavne stihove, on isto?ne, a to je isto. Nikad im tu?e rije?i nisu bile potrebnije, a to je isto, kao da su izmišljali svoje.
~ Meša Selimovi?
She said that the issues were no longer so important to her and it was life itself that counted most of all.
~ Unknown
Maybe he's lonely, she said, and I just looked at her wondering if she expected me to open a Home for the Socially Challenged or what. Then she started giggling and I had the feeling we were thinking the same thing, namely, some people are lonely for all the right reasons.
~ Meg Rosoff
Egyúttal azon töprengtem, hogy lehet egy másik embert jobban szeretni, mint önmagadat. Amikor már nem az izgat, hogy egy háború közepébe csöppentél, és lehet, hogy meg fogsz halni, hanem az, hogy az a másik életben maradjon.
~ Meg Rosoff
Why did you bother creating me, he wanted to ask. Why bother giving me a brain and a realization of how miserable existence can be? Why did you invent creatures who die, and worse, who know they are going to die? What is the point of so unkind an act of creation?
~ Meg Rosoff
We are all here, on this earth for only one go around. And everyone thinks their purpose is to just find their passion. But perhaps our purpose is to find what other people need.
~ Meg Wolitzer
We are all here on this earth for only one go-round. And everyone thinks their purpose is just to find their passion. But perhaps our purpose is also to find out what other people need. And maybe the world does not actually need to see you,
~ Meg Wolitzer