logo

Quotes About Meaning

To look for a meaning in anything is less the act of a naif than of a masochist.
~ Emil Cioran
For a long time—always, in fact—I have known that life here on earth is not what I needed and that I wasn't able to deal with it; for this reason and for this reason alone, I have acquired a touch of spiritual pride, so that my existence seems to me the degradation and the erosion of a psalm.
~ Emil Cioran
Animal banished from life, man's condition is tragic, for he no longer finds fulfillment in life's simple values. For animals, life is all there is; for man, life is a question mark. An irreversible question mark, for man has never found, nor will ever find, any answers. Life not only has no meaning; it can never have one.
~ Emil Cioran
Dispretul oamenilor ma intareste, si nu le cer decat o favoare - sa nu insemn nimic in ochii lor.
~ Emil Cioran
I know that my birth is fortuitous, a laughable accident, and yet, as soon as I forget myself, I behave as if it were a capital event, indispensable to the progress and equilibrium of the world.
~ Emil Cioran
Il ne fait aucun doute pour moi que la sagesse est le but principal de la vie et c'est pourquoi je reviens toujours aux stoïciens. Ils ont atteint la sagesse, on ne peut donc plus les appeler des philosophes au sens propre du terme. De mon point de vue, la sagesse est le terme naturel de la philosophie, sa fin dans les deux sens du mot. Une philosophie finit en sagesse et par là même disparaît.
~ Emil Cioran
Sunt convins c? nu sunt absolut nimic în univers, dar simt c? singura existen?? real? este a mea.
~ Emil Cioran
Once I had a "self"; now I am no more than an object.
~ Emil Cioran
God does not read.
~ Emil Cioran
If death is as horrible as is claimed, how is it that after the passage of a certain period of time we consider happy any being, friend or enemy, who has ceased to live?
~ Emil Cioran
Why don't I kill myself? If I knew exactly what keeps me from doing so, I should have no more questions to ask myself since I should have answered them all.
~ Emil Cioran
A fi plin de tine insuti nu in sens de orgoliu ci de bogatie a fi chinuit de o infinitate interna si de o tensiune extrema inseamna a trai cu atata intensitate incat simti cum mori din cauza vietii.
~ Emil Cioran
Am tr?it întotdeauna cu conÅŸtiinÅ£a neputinÅ£ei de a tr?i. Åži ceea ce mi-a f?cut existenÅ£a suportabil? e curiozitatea de a vedea cum aveam s? trec de la un minut, de la o zi, de la un an la altul.
~ Emil Cioran
The pessimist has to invent new reasons to exist every day: he is a victim of the "meaning" of life.
~ Emil Cioran
The dead center of existence: when it is all the same to you whether you read a newspaper article or think about God.
~ Emil Cioran
One cannot live without motives. I have no motives left, and I am living.
~ Emil Cioran
CîÅŸtig?m în planul conÅŸtiinÅ£ei ceea ce pierdem în planul existenÅ£ei.
~ Emil Cioran
Un poet de mare viziune (Baudelaire, Rilke, de ex.) afirm? în dou? versuri mai mult decât un filozof în toat? opera sa.
~ Emil Cioran
R?ul, p?r?sind indiferen?a originar?, ?i-a luat Timpul ca pseudonim.
~ Emil Cioran
Existenta spiritului este o anomalie in viata.
~ Emil Cioran
A voi s? tr?ieÅŸti ca o plant?, s? creÅŸti înr?d?cinat, înflorind ÅŸi uscîndu-te sub soare, în cea mai deplin? inconÅŸtien??, a dori s? fii o parte intim? din fecunditatea p?mîntului, o expresie anonim? a cursului vieÅ£ii este a fi disperat de rosturile ÅŸi sensul omenirii. Åži de ce s? nu schimb cu o floare?
~ Emil Cioran
Viata se creeaza in delir si se desface in plictis.
~ Emil Cioran
C? s-a spus totul, c? nu mai e nimic de spus — o ÅŸtim, o simÅ£im. Dar ceea ce simÅ£im mai puÅ£in e c? aceast? eviden?? confer? limbajului un statut straniu, chiar îngrijor?tor, care-l elibereaz?. Cuvintele sunt în sfîrÅŸit salvate, pentru c? au încetat s? tr?iasc?.
~ Emil Cioran
Nu preÈ›uiesc o carte decât prin tulburarea, prin otrava pe care-o toarn? in mine.
~ Emil Cioran