logo

Quotes About Yearning

Hinüber wall ich, Und jede Pein Wird einst ein Satchel Der Wollust sein. Noch wenig Zeiten, So bin ich los, Und liege trunken Der Lieb' im Schoß
~ Novalis
Bird misses everything at once. One thing makes her want all the others— lived or not, still she misses them. She misses lives she has never lived— days issued out of the future , hours that will never be.
~ Unknown
Wanting so mostly rarely withstands the presence of the thing we want. Say why.
~ Unknown
Cloisim tú ag glaoch orm san oíche ag rá liom teacht go dtí do oileán draíochta. Fuaimníonn do ghuth mar thoirneach thar an mbóchna. Is mórthaibhseach do ghlór agus is naofa— 'Tair chugam, tair chugam, einne atá traochta.
~ Unknown
The wait is long, my dream of you does not end.
~ Nuala O'Faolain
There was nothing between the man and me - - nothing, not even liking. But because of the memory of some wholeness, or the hope of some regeneration, I would have dropped whatever I'd planned, just to go back to scratching around on his bed.
~ Nuala O'Faolain
L'attesa lunga, il mio sogno di te non finito.
~ Nuala O'Faolain
Each of us, when our day's work is done, must seek our ideal, whether it be love or pinochle or lobster à la Newburg, or the sweet silence of the musty bookshelves.
~ O. Henry
Pull up the shades so I can see New York. I don't want to go home in the dark.
~ O. Henry
The only reason of living only you. Within my desert you are my oasis, the sweetest chocolate
~ Unknown
Ne istiyorlard? senden Selim? Belki sen çok ?ey istiyordun onlardan. Verdi?inin hiç olmazsa küçük bir parças? kadar bir?eyler istiyordun. Sonunda kaç?yorlard?. Hay?r, sen kaç?yordun. Hay?r kaçm?yordun: insana ihtiyac?n vard?. ?nsan? ar?yordun can?m karde?im. Bunda utanacak ne vard??
~ Unknown
Ben ölmek istemiyorum, ya?amak ve herkesin burnundan getirmek istiyorum, bu nedenle mutlak bir yaln?zl??a mahkum edildim.
~ Unknown
Herkesin istedi?i gibi ya?ad??? uzak ülkenin özlemini duyuyorum.
~ Unknown
Ben, yaln?zl??? istemekle suçlan?p yaln?zl??a mahkum edildim. Bu karara bütün gücümle muhalefet ediyorum. Ben yaln?zl??a dayanam?yorum, ben insanlar?n aras?nda olmak istiyorum.
~ Unknown
Her ?eyle aram? bozdum art?k. Her ?ey bana dü?man kesildi. Tanr?m, diye dü?ündüm ilk defa. ?lk defa, Tanr?m dedim, b?raks?nlar beni art?k...
~ Unknown
Seni görmek istiyordum k?sacas?. ?nsan görmekle bile baz? ?eylerin a??rl???na dayanabilir, avunabilir, hayal kurmaya devam edebilir.
~ Unknown
Tu?rul, kendilerinin bir ?eye kar?? olduklar?m, bu amaçla bir parti kurman?n zor olaca??n? belirtmeye çal??t?. "Bir ?eyden yana de?iliz ki Hayri," dedi hüzünle, "Bir parti kural?m." ?oför Hayri ?iddetle içini çekti: "Ah bir olabilseydik a?abeyci?im, biz de bir ?eyden yana olabilseydik." Tu?rul, "Ya da bir ?eyler bizden yana olsayd?," diye tamamlad?.
~ Unknown
Dü?üncemin duvarlar?na resimler asmak istedi?im halde bir türlü olmad?.
~ Unknown
Olur ya, belki bir gün tam senin gibi hissederim, senin heyecanlar?n benim heyecanlar?m olur: o zaman seni bütünüyle ya?ar?m, kim bilir?
~ Unknown
Fakat ben oraya zarf koymazd?m. Çünkü zarf?m yoktu evde. Çünkü kimseye mektup yazmad?m. Çünkü kimse bana mektup yazmazd?. Korktum. Çünkü, 'demek ki' diyemeyece?im bir yerlere gelmi?tim. ?çime bir a?r? sapland?. Ne olurdu bir 'demek ki' daha diyebilseydim.
~ Unknown
Midem yan?yor: içkiden kurtar?lacak ilk mide. Yang?ndan kurtar?lacak ilk mide. Benim midem. Benim kalbim.
~ Unknown
Adam olmad??? için insanl??a vekâlet ediyordum. Esas adamlar gelseydi de ben de biraz rahat nefes alsayd?m.
~ Unknown
Ben bir noktaysam... odan?n ortas?nda durdu. ?u anda odan?n kö?egenlerinin kesim noktas?nda bulunuyorum. Bütün kö?elere sesleniyorum: içinizden birinde kalm?? bir tutunamayan var m??
~ Unknown
You have food?" Winter scolded. "I thought you said you were hungry." I'm hungry for other things besides what I have," [Clover] argued.
~ Obert Skye