logo

Quotes About Yearning

Come pick me up
~ Ryan Adams
We were two losers who ate too much McDonald's, played too many video games, and had families we sometimes wished we could trade for twenty bucks.
~ Ryan G. Van Cleave
Will I ever see you again?" he sobbed. "What does your heart tell you?" Anakin tried to listen to his heart, but all he sensed was its ache.
~ Ryder Windham
She's like smoke:you think you're seeing her clearly enough,but when you reach for her there's nothing there
~ ryu murakami
Fionn was a stranger. Even if he didn't feel like one. Even if he felt like that elusive something she'd been searching for her whole life.
~ S. Young
Eternity wasn't a gift for you because you've spent the last three centuries without me,
~ S. Young
Just as in earthly life lovers long for the moment when they are able to breathe forth their love for each other, to let their souls blend in a soft whisper, so the mystic longs for the moment when in prayer he can, as it were, creep into God.
~ Soren Kierkegaard
When Hamid dropped Lata off at her house at nine that night, he felt hollow. The touch of her soft body was sheared from him like bark from a tree, and he spent the entire night tossing and turning.
~ Saadat Hasan Manto
?nsanlara ne kadar çok muhtaç olursam onlardan kaçmak ihtiyac?m da o kadar art?yordu.
~ Sabahattin Ali
Benim bekledi?im a?k ba?ka! O, bütün mant?klar?n d???nda, tarifi imkans?z ve mahiyeti bilinmeyen bir ?ey. Sevmek ve ho?lanmak ba?ka, istemek bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her ?eyiyle istemek ba?ka… A?k bence bu istemektir. Mukavemet edilemez bir istemek!
~ Sabahattin Ali
Demek beni k?skanm?yorsunuz ha?" dedi. "Beni sahiden bu kadar çok mu seviyorsun?
~ Sabahattin Ali
Birdenbire bo?az?na hafif bir g?c?k geldi?ini ve gözlerinden fark?nda olmadan ya?lar bo?anmaya ba?lad???n? hissetti. Bu, öyle hummal?, h?çk?r?kl?, buhranl? bir a?lay?? de?ildi. Bir yerde birikti?i anla??lan gözya?lar?, kendilerine dökülecek bir mecra bulmu?lar, gayet sakin, hatta biraz tatl? bir ?ekilde iki yana??ndan yast??a süzülüyorlard?.
~ Sabahattin Ali
Denizler gibi derindim, Gözlerine s?? göründüm.
~ Sabahattin Ali
Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m?. ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum.
~ Sabahattin Ali
?nsan oturdu?u odan?n duvarlar?ndan biri yok oluvermi? gibi bir noksanl?k, bir ç?plakl?k duyuyor, bir gün evveline kadar kolumuz, baca??m?z gibi pek tabii surette mevcut olan bir ?eyin birdenbire hiç olmas?na inanmak istemiyordu.
~ Sabahattin Ali
Böyle acz içindeyken odamda her ?ey bana küçüklü?ümü ve zavall?l???m? hayk?r?yor. Soka?a f?rl?yorum. Bir tek çehre görsem de yan?nda yürüsem, hiç ses ç?karmadan yürüsem diyorum. Halbuki ara s?ra kar??la?t???m ahbaplar? görmemezli?e geliyorum. Hiçbiri bana bu anda yard?ma ça?r?lacak kadar yak?n görünmüyor. Bilmem beni anl?yor musunuz?...
~ Sabahattin Ali
Ey sevgilim, bilirsin benim ne çekti?imi Garip ba??m?n derdi bir yürek ta??yorum. Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m? ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum. Görünce gülme sak?n ç?rp?n?p akt???m? Il?k ve ayd?nl?k bir denize ko?uyorum.
~ Sabahattin Ali
Odamda beni kitaplar?m bekler. Bu yegane tesellidir.
~ Sabahattin Ali
Ne olurdu? Birbirimize birkaç sene sonra tesadüf etmi? olsayd?k! O zaman hayat?m?z belki bamba?ka bir ?ekil al?rd?. O zaman sana tabi olur ve bundan zevk duyard?m. Fakat ?imdi, hiçbir faydas? olmad???n? bile bile, yanl?? ve manas?z buldu?um ?eylere oyuncak olmak, bütün sevgime ra?men imkâns?z
~ Sabahattin Ali
Sana nas?l anlatabilirim.'?lk görü?te deli gibi a??k oldum,yan?yorum,tutu?uyorum!'gibi laflar m? söyleyeyim.Fakat i?in tuhaf yan? bunlardan ba?ka da söyleyecek sözüm yok.
~ Sabahattin Ali
As?l bahtiyar,bir ömür boyunca hasretini çekti?i ?eye kavu?an de?il,ona eri?ece?ini anlad??? anda,saadetinin en yüksek noktas?nda bir Ah diyerek dü?üp ölebilendir.
~ Sabahattin Ali
Hayattan ayr?lmak istemeyiz, çünkü tatmin edilmemi? birçok arzular?m?z vard?r.
~ Sabahattin Ali
Muazzez'de Yusuf'u hemen hemen ayn? hislerle sevmekteydi.Onun a?k?nda da esas amil, di?erinin "lüzumlu" bir ?ey olmas?,onsuz hayat?n tasavvur edilmesine bile imkan bulunmamas?yd?.
~ Sabahattin Ali
Bir mahpusu dünya ile hiç alakas? olmayan bir zindana kapamak ona en büyük iyili?i yapmakt?r. Onu en çok yere vuran ?ey, hürriyetin elle tutulacak kadar yak?n?nda bulunmak, ayn? zamanda ondan ne kadar uzak oldu?unu bilmektir. On ad?m ötede en büyük hürriyetlere götüren denizi dinlemek ve sonra aradaki kal?n kale duvarlar?na gözleri dikerek bakmaya, denizi yaln?z muhayyilede görmeye mecbur kalmak az azap m?d?r?
~ Sabahattin Ali