Quotes About Vulnerability
Slušaj - kažem joj - govorim ozbiljno: Hajde da se vjen?amo. Ne?eš mnogo dobiti. Šašav sam, nesre?an, ?esto neprijatan, u životu sigurno ne?u daleko dotjerati, ali ?u te voljeti! Ako ti je to dovoljno, pristani.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljudi su nepravedni, izigravaju naše povjerenje i ostavljaju nas kad nam je teško, potrebni smo im samo neošte?eni i jaki.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne znam odakle je našla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam želio da ih imam. Ali zašto bih kvario njenu naivnu sliku? Zašto joj ne bih izgledao tako kako me ona vidi? Bi?u njen ponos i zaštita, ovakav nikakav, podrža?u njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna. Bi?u tobože snažni hrast nad njenom krhkom stabljikom. Izgleda da zaista sanjamo život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?ovjek mora da ima neko mjesto koje mu je drago zato što je njegovo, i zato što je zašti?eno, svijet je pun zamki kad si bez oslonca.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne rekavši joj ništa, ni koliko su njene rije?i ljekovite, ni koliko me ohrabrila svojim povjerenjem bez razloga, zagrlio sam je nježno, kao nekad, prije sino?njeg doga?aja, bez strepnje i ustru?avanja, potpuno opran, oslobo?en, hrabro vedar.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne bojim se ljubavi. Bojim se rizika. I zavisnosti. I mogu?eg bola... Uvijek si jednom nogom u bjekstvu, uvijek polovinom sebe u ljubavi. Drugu ostavljam u pripravnosti da izvu?e ludaka.Ali ta moja necini?na polovina mnogo te voli.Toliko da me prevari cijelog..Ve?eras ti se nudim sav. Reci da me voliš, šta te staje?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ja, crv, sitan i nevažan, šta sam mogao u?initi njima, slonovima? Kakvu sam im štetu mogao nanijeti? Ja sam pesnica koja je udarila u zid. Ja sam udarac koji boli onoga koji udara. Ja sam mali ?ovjek koji je zaboravio da je mali. Uvrijedio sam ih što se usu?ujem da mislim. Ja, ludi vrabac, pošao sam jastrebu u pohode. Jedva sam izvukao živu glavu.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne želim da posjedujem, ne želim da upravljam. Želim samo neko blago lice, malo povjerenja, koju utješnu rije?, toplu ruku, ispruženu da me prihvati kad posrnem. Da ne dozvoli da padnem.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
i ljeto se ohladilo, a mi smo se krili mrakom, ne žele?i da iko sazna koliko smo postali potrebni jedno drugome. A svi su znali. Sve više sam s njom, i kad sam sam.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bože, kakve gluposti ?ovjek govori ponekad, nešto namjerno, nešto nesvjesno, osje?aju?i da mu trenutak prisnosti dopušta da ne bude oprezan prema sebi. Ali taj osje?aj vara, trenutak prisnosti je želja, drugi ga ne prihvata.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Tada mi je padala na um ?udna, obeshrabruju?a misao da je u teškom položaju ?ovjek koji je duhovno razvijeniji od drugih, ukoliko ga ne štiti položaj, i strah koji taj položaj daje. Postaje usamljenik: njegova su mjerila druk?ija, i nikome ne koriste a njega izdvajaju.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A onda mi je došlo do svijesti da je opasno i ovo radosno posmatranje, nisam se više osje?ao nadmo?an, ni skriven, oživjelo je nešto neželjeno u meni. Nije to bila strast, ve? možda gore od toga: uspomena.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Da mu kažem: sam sam, hafiz-Muhamede, sam i tužan, pruži mi ruku i samo za ?as budi mi prijatelj, otac, sin, drag ?ovjek ?ija me blizina raduje, pusti me da zapla?em na tvojim usahlim prsima, zapla?i i ti, zbog mene, ne zbog svih ljudi, zadrži mi svoj vlažni dlan na tjemenu, kratko ?e trajati, a potrebno mi je; kratko, jer evo ve? prvi pjetlovi pjevaju.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A strah i nemoc radjaju niske nagone.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostat ?e samo suze.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
attack being the best form of defence, and never ever show that you might be in pain. That would only invite more violence because pity was for wimps and wimps could not survive round here
~ Meera Syal
BazillionQuotes.com
No matter how nice the company one might be with, however, it is never pleasant to have a rifle pointed at one's back.
~ Meg Cabot
BazillionQuotes.com
A shiver climbed Caitlin's arms. She hated having a doorway behind her. Even though the team had cleared the hall, a door always felt like a hungry mouth at her back. And the window opened to darkness. To anyone outside, she and Marston were brightly lit targets.
~ Meg Gardiner
BazillionQuotes.com
Why would I hate you?" "Because I was being, as Oscar made a point of telling me later, the most unlikable version of myself
~ Unknown
BazillionQuotes.com
And so, perhaps, when I say I long to be a pane of glass, I am lying. I long for partial obscurity at the same time that I long for someone to know me.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
C'è sempre qualcosa che arriva a spezzarti il cuore, anche quando pensi che non ci sia più niente da spezzare.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
When I finally got to sleep I found Edmond and told him everything that happened, and he stayed with me for hours and whether I was dreaming or just borderline schizophrenic I didn't know and didn't care either. At
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
In theory, I would like to lead a transparent life. I would like my life to be as clear as a new pane of glass, without anything shameful and no dark shadows. I would like that. But if I am completely honest, I have to acknowledge secrets too painful even to tell myself. There
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
Swimming naked in broad daylight is a good incentive not to linger.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com