Quotes About Fear
Sophie, honey, stop looking at me like that," Garrett said gruffly. "You'll have me convinced I'm going to die." "You're not?
~ Maya Banks
BazillionQuotes.com
If we can't face death, we'll never overcome it. You have to look it straight in the eye. Then you can turn around and walk back out into the light.
~ Maya Lin
BazillionQuotes.com
Anger will give you strength, where fear will make you weak.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fear drove people to do things they'd never imagine themselves capable of just to avoid it.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
The record company's worst fear is that you'll fall in love or get rich.
~ Maynard James Keenan
BazillionQuotes.com
Boj se ovna, boj se govna, a kada ?u živjeti?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne treba ?ovjek da se pretvori u svoju suprotnost. Sve što u njemu vrijedi, to je ranjivo. Možda nije lako živjeti na svijetu, ali ako mislimo da nam ovdje nije mjesto, bi?e još gore. A željeti snagu i bezosje?ajnost, zna?i svetiti se sebi zbog razo?arenja. I onda, to nije izlaz, to je dizanje ruku od svega što ?ovjek može da bude. Odricanje svih obzira je prastari strah, davna suština ljudskog bi?a koje želi mo?, jer se boji.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Živi ništa ne znaju. Pou?ite me, mrtvi, kako se može umrijeti bez straha, ili bar bez užasa. Jer, smrt je besmisao, kao i život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Teško je dok se ne odlu?iš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teško?e nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlu?nog, kad pobiješ svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslu?eni putevi, i svijet više nije sku?en ni pun prijetnji.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Otvorio sam knjigu nasumice i našao na pri?u o Aleksandru Makedonskom.Car je, pri?a se tu, dobio na poklon divne posude od stakla. Poklon mu se veoma svidio, a ipak je sve polupao. -Zašto? Zar nije lijepo? -Pitali su ga. -Baš zato-odgovorio bi on. -Toliko su lijepe, da bi mi bilo teško da ih izgubim. A vremenom bi se jedna po jedna razbijala, i ja bih žalio više nego sad.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Znao sam da je sve moje dovedeno u pitanje. Sve — to je veoma neodre?eno, ali i veoma stvarno. To je izgubljenost i bespu?e, to je ispadanje sa životne staze a druga ne postoji, to je osje?anje užasa bez imena, zbog praznine i gluhog prostora što bi se mogao stvoriti oko tebe.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Opasno je kad se ?ovjek na?e sâm, okružen tišinom tu?eg neprisustva, više je strahova i ?udnih razgovora sa sobom. Samo, kako da ti to sve kažem? I kako da objasnim sebi, tebe se to ne ti?e, što nekad teško podnosim ovu usamljenost, a nekad mi je draža od svega, ne bih je dao nizašto.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne bojim se ljubavi. Bojim se rizika. I zavisnosti. I mogu?eg bola... Uvijek si jednom nogom u bjekstvu, uvijek polovinom sebe u ljubavi. Drugu ostavljam u pripravnosti da izvu?e ludaka.Ali ta moja necini?na polovina mnogo te voli.Toliko da me prevari cijelog..Ve?eras ti se nudim sav. Reci da me voliš, šta te staje?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Fear is flooding over me, like water. The living know nothing. Teach me, dead ones, how to die without fear, or at least without horror. Because death is senseless, as is life.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
U mraku, u magli, u kricima i zvižducima, u o?ajanju kojem nisam nalazio razlog, u toj dugoj no?i nesna, u crnom strahu koji nije od neprijatelja, ve? od ne?ega od mene, rodio sam se ovakav kakav sam, nesiguran u sve svoje i u sve ljudsko.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Iz njega je izlazilo znanje kao rijeka, kao potop, zatrpavala su te imena, zbivanja, strah te hvatao od gužve što je u tom ?ovjeku živjela kao da sad postoji, kao da to nisu aveti i sjenke ve? živi ljudi koji neprestano djeluju, u nekoj strašnoj vje?nosti postojanja.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nai?e jedan trenutak kad ?ovjek postane kona?no svjestan gubitka, kad više ne može da bude hrabar. Ili kad može da bude samo hrabar.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
But the problem is that you don't dare to think about anything. You're afraid; you don't know where your thoughts might lead you. Everything inside you is confused. You keep your eyes closed and stay on the old path. They brought you here, I don't know why and it doesn't concern me, but you won't accept my explanations of human guilt. You think it's a joke. Maybe it is, but maybe one could develop quite a nice philosophical idea out of it
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ukopavanje je pravi pocetak starenja, jer je covek mlad sve dok se ne boji da zapocinje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Your dervish trade is strange. You sell words, which people buy out of fear or habit. He doesn't want to, or doesn't know how to sell words. He can't even sell silence. Or talent. And he doesn't care about success.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
At that time I was struck by the strange, discouraging thought of how a man who is spiritually more developed than others is in a difficult situation, unless he is protected by his position and the fear that position instills.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bir koçtan korktum, bir boktan korktum. Ne zaman ya?ayaca??m?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Pominjali su samo ono što se njih ticalo, samo što je njih tištalo. A tištalo ih je mnogo šta, nestašica, skupo?a, strah, velike i male nepravde, prazna obe?anja, puste godine, iznevjerene želje, suviše ?este no?i, rane starosti, male ljubavi, velike mržnje, nesigurnost, poniženja, sav onaj jad što se zove život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
U stvari, reda se malo i plaši, red je kona?nost, tvrdi zakon, umanjivanje broja mogu?ih životnih oblika, lažno uvjerenje da vladamo životom, a život se sve više otima, sve nam više izmi?e što ga više stežemo.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com