Quotes About Truth
Hayatta yaln?z kalman?n esas oldu?unu hâlâ kabul edemiyor musunuz? Bütün yak?nla?malar, bütün birle?meler yalanc?d?r. ?nsanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilirler, üst taraf?n? uydururlar; ve günün birinde hatalar?n? anlay?nca, yeislerinden her ?eyi b?rak?p kaçarlar. Halbuki mümkün olanla kanaat etseler, hayallerindekini hakikat zannetmekten vazgeçseler bu böyle olmaz.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?çimizde ?eytan yok... ?çimizde aciz var... Tembellik var... ?radesizlik, bilgisizlik ve bunlar?n hepsinden daha korkunç bir ?ey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyad? var...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Kendi ruhunun pisli?ini bu kadar yak?ndan gören bir adam ba?kalar?n?n temiz olaca??na inanabilir mi?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?nsanlar?n en zay?f taraflar?, sormadan, ara?t?rmadan, dü?ünmeden, kafalar?n? patlatmadan inanmak hususundaki hayret verici temayülleridir. Dünyadaki yalanc? peygamberleri yeti?tirmek ve beslemek için en iyi gübre, i?te bu bilmeden inanmak için ç?rp?nan kalabal?kt?r.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Hiçbir ?ey beni, hakk?mdaki bir kanaati düzeltmek kadar korkutmazd?.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Kendilerinde bir ?eyler bulundu?unu vehmeden bütün acizlerin hiç ?a?madan bu basit çareye: Karanl?k ve kar???k olmak suretiyle derin ve manal? görünmek hilesine ba?vurduklar?n? unutuyoruz.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Hayat bir katakulliden ibarettir.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Dün ak?amdan beri ne Hamdi, ne de ben hakikatte de?i?mi? de?ildik; neysek gene oyduk; buna ra?men onun bana dair, benim ona dair ö?rendi?imiz baz? ?eyler, küçük ve teferruata ait ?eyler bizi ayr? istikametlere al?p götürmü?lerdi...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
çünkü sanat, yeryüzünde ve insanlar?n içinde olup bitenleri, çöplükle saray? ayn? hakikatten uzak ve güzelle?tirici örtüye bürüyen ay ????? gibi, tatl? bir yalan bulutunun arkas?ndan göstermeye mecburdu, sanat eserinden faydalanabilecek durumda olanlar, her ?eyden önce avunmak, oyalanmak istiyorlard?; sanatkar?n ekme?i de i?te bu tatl? rüya merakl?lar?na ba?l?yd?...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Deli olaca??m, yahut ölece?im dersem yalan söylemi? olurum. ?nsan tahammül edemeyece?ini zannetti?i ?eylere pek çabuk al???yor ve katlan?yor.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
En korkunç yalan da budur: Kendimize kar?? bile kullanacak kadar pençesine dü?tü?ümüz bu derin ve gizli yalan...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Dünyadaki yalanc? peygamberleri yeti?tirmek ve beslemek için en iyi gübre, i?te bu bilmeden inanmak için ç?rp?nan kalabal?kt?r.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Güzelli?e hücum edenler içlerinde ve d??lar?nda güzelli?in en ufak bir eserini bile ta??mayanlar ve güzel bir ?ey yapmaya asla muktedir olmayanlard?r.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
The essence of life is in solitude--wouldn't you agree? All unions are built on falsehood. People can only get to know each other up to a point and then they make up the rest, until one day, seeing their mistake, they turn their backs on sadness and run away. Would this ever happen if they stopped believing in their dreams and made do with what was possible?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Riyakarl?k tesellide son haddini bulur
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ništa me nije plašilo toliko kao obligacija da ispravljam o meni ste?ena tu?a pogrešna uvjerenja.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Çünkü sanat, yeryüzünde ve insanlar?n içinde olup bitenleri, çöplükle saray? ayn? hakikatten uzak ve güzelle?tirici örtüye bürüyen ay ????? gibi, tatl? bir yalan bulutunun arkas?ndan göstermeye mecburdu,..
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Još nisam bio shvatio da u životu nikad ništa ne?e biti tako veli?anstveno kao što jest u našoj glavi.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Everyone was surprised. But what comes out? I was comfortable. I was calm, I was light. Since everyone had a different truth. And everyone was slowly recreating it according to the ground and time; Why was I going to tire myself?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ben ev halk?na niçin bu yalan? söyledi?ini de?il, bana niçin hakikati söyledi?ini merak ediyor, fakat bundan biraz da gurur duyuyordum: Bir insana ba?kalar?ndan daha yak?n olman?n gururunu.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
All ladies will be glad to learn that there is a tradition, Manichean, it is true, and anathematized by St. Clement, which nevertheless contains a large element of truth; it is to this effect, that Adam, when made, was like a beast, coarse, rude, and inanimate, but that from Eve he received his upright position, his polish, and his spirituality.
~ Sabine Baring-Gould
BazillionQuotes.com
If I hold my own opinion to be absolute truth, my own judgment to be the only measure of truth, I constitute myself God.
~ Sabine Baring-Gould
BazillionQuotes.com
Man feels the need of giving utterance to his thoughts, and this need is imperious like a duty demanding accomplishment. He feels that to keep the truth to himself is a crime equal to that of compressing the utterance of it in another.
~ Sabine Baring-Gould
BazillionQuotes.com
A man is what he is and no fancy lodgings or fine clothes will change that (Daniel Brennan)
~ Sabrina Jeffries
BazillionQuotes.com