Quotes About Understanding
For even the most wretched and simple-minded man could be a surprise, even a fool could have a soul whose torments were a constant source of amazement. Why are we so slow to see this, and why do we assume that it is the easiest thing in the world to know and judge another?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Eskiden her insan hakk?nda hiçbir esasa dayanmadan, s?rf mukavemet edilmez bir hissin, bir pe?in hükmün tesiriyle nas?l: "Bu beni anlamaz?" demi?sem, bu sefer bu kad?n için gene hiçbir esasa dayanmadan fakat o yan?lmaz ilk hisse tabi olarak " ??te bu beni anlar!" diyordum.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
insan münasebetlerinde bir noktada ta? kesilmi? gibi kal?namayaca??n?, ileriye at?lmayan her ad?m?n insan? geriye götürdü?ünü ve yakla?t?rmayan anlar?n muhakkak uzakla?t?rd???n? karanl?k bir ?ekilde seziyor ve içimde sessizce yanan, fakat günden güne büyüyen bir endi?enin yer etmeye ba?lad???n? hissediyordum.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Kendimi herkesin ak?ll?s? ve duygulusu yerine koymak istemiyorum. ?ç ve gül...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bütün teessürlerimiz, inkisarlar?m?z (dü? k?r?kl?klar?m?z), hiddetlerimiz, kar??m?za ç?kan hadiselerin anla??lmad?k, beklenmedik taraflar?nad?r. Her ?eye haz?r bulunan ve kimden ne gelebilece?ini bilen bir insan? sarsmak mümkün müdür?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Seni seviyorum. Deli gibi de?il, gayet akl? ba??nda olarak seviyorum.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Why, when we are reluctant even to describe a wedge of cheese we are seeing for the first time, do we draw our final conclusions from our first encounters with people, and happily dismiss them?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Önüne geçmek mümkün olmayan i?lerde tela? ve heyecan göstermek çocukluktur.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
The logic in our minds had always been at odds with the logic of life itself
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Müphem bir his bana, kim olursa olsun bir insan? tamamen gördükten ve gördüklerini kendinden saklamad?ktan sonra, ona hiçbir zaman büsbütün yakla??lamayaca??n? f?s?ld?yordu.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Araya az?c?k so?ukluk girdi mi bu ilim dedikleri namert, adam? ürkütür. Hayat ile fazla ünsiyet{34} muayyen bir ya?tan sonra insanlar? çok ?ey ö?renmekten, yani usulü dairesinde ö?renmekten uzakla?t?r?yor.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?nsan as?l birisini sevdi?ini anlay?nca içinin de kainat? alacak kadar geni?ledi?ini görüyor.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Sen sevgiline ne verebilirsin sanki? Kalbini mi? Pekala, ikincisine? Gene mi o? Üçüncü ve dördüncüye de mi o?.. Atma be ada??m, kaç tane kalbin var senin?.. Hem biliyor musun, bu aptalca bir laft?r. Kalbin oldu?u yerde duruyor ve sen onu filana veya falana veriyorsun... Gö?sünü yararak o eti oradan ç?kar?r ve sevgilinin önüne atarsan o zaman kalbini vermi? olursun...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Halbuki en çok okudu?um bir kitab?n en çok okudu?um bir sat?r? bile bana bazan ba?ka ?eyler söyleyebilir.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
bir zamanlar birbirlerinden ayr?lmak, birbirlerini kaybetme ihtimalinin korkusunu çekmi? olmasalar, belki de birbirleri için ne kadar k?ymetli olduklar?n? hala bilmeyeceklerdi.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Na kraju, zar jedan od razloga moje otu?enosti i distanciranosti od ljudi što me okružuju nije bio taj što me?u njima nisam uspijevao prona?i ljude koja sam upoznao i prigrlio u romanima?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?nsanlar?n birbirlerini aramalar?, bulmalar? ve birbirlerinin içini seyretmeleri için konu?man?n neden muhakkak surette laz?m olmad???n?, neden baz? ?airlerin boyuna, tabiat?n güzelli?i kar??s?nda yanlar?nda konu?madan gidecek birini arad?klar?n? anlad?m.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
ÇOCUKLAR G?B? Hissedince sana vuruldu?umu, Anlad?m ne kadar yoruldu?umu, Sakinle?ti?imi, duruldu?umu Denize dökülen bir p?nar gibi.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?u dünyay? adamak?ll? görmeden, dünyan?n ne oldu?unu adamak?ll? anlamadan buradan gidecek olduktan sonra ne diye buraya geldik sanki? Ya?ad???m?z?n fark?na varmayacak olduktan sonra ne diye ya??yoruz?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Maria Puder had taught me I had a soul. And now, overcoming a habit of a lifetime, I could see a soul in her. Of course, everyone else in the world was similarly endowed. But most would come into this world and leave it without even knowing what they had missed. A soul only came forward when it found its twin, when it felt no need to rely on mere words to explain itself … It was only then that we truly began to live – live with our soul.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
How could I long so for someone whose existence I'd only just become aware of? But wasn't it always like this? Some things we never know we need until we find them.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Türkçenin kendine mahsus bir manas?zl???... Dünyada hiçbir lisanda bu kabiliyet yoktur... Saatlerce konu?up hiçbir ?ey ifade etmemek kabiliyeti!
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bu ak?am anlad?m ki, bir insan di?er bir insana bazen hayata ba?land???ndan çok daha kuvvetli ba?larla sar?labilirmi?.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Halbuki en çok okudu?um bir kitab?n en çok okudu?um bir sat?r? bile bana bazen ba?ka ?eyler söyleyebilir.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com