Quotes About Peace
In which they are alone now and there doesn't seem to be anyone around. Sometime
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Perhaps I shall take my fortune and retire to the country and read novels where other characters must bother with these sorts of troubles.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu...
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Dobar ?ovjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ?eš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi, prije?i preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasije?e.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bila je tiha luka, u ?iji sam mir ulazio slomljen olujom, ali sre?an što se vra?am.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Rat je surova ali poštena borba, kao me?u životinjama. Život u miru je surova borba, ali nepoštena, kao me?u ljudima. Razlika je ogromna.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Želim da me zvižduk vjetra zagluši, da zasvira kroz mene kao kroz trsku, mislim, kako bi bilo lijepo ne misliti, mislim: kako bi lijepo bilo na?i se sad na rijeci, šiban olujom, u ribarskoj barci ili u štrkljastoj drvenoj ku?ici na obali rijeke, okružen divljom stihijom, sam s njom, bez tuge u sebi i oko sebe. Ali to je samo trenutna želja, davnašnja potreba za bijegom i za odvajanjem od tereta u sebi, neostvariva ?ežnja za tišinama.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne rekavši joj ništa, ni koliko su njene rije?i ljekovite, ni koliko me ohrabrila svojim povjerenjem bez razloga, zagrlio sam je nježno, kao nekad, prije sino?njeg doga?aja, bez strepnje i ustru?avanja, potpuno opran, oslobo?en, hrabro vedar.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nikad ?ovjek ne može tako upropastiti život kao kad želi da ga popravi, a ne zna ni zašto ni kako da ga popravi, niti znam je li to popravljanje ili kvarenje, pogotovo ako izgubim svoj mir.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Najbolje je zaboraviti, da umre ljudsko sje?anje na sve što je ružno, i da djeca ne pjevaju pjesme o osveti.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bilo mi je lijepo, bio sam gotovo sre?an. Zurio sam u blistavu vodu, satima, i puštao da mi preko ruke prelazi obli talasi?, dragaju?i me, kao da je živ stvor. I to je bilo sve što sam htio, sve što sam želio.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne vrijedi pri?ati o strašnom ubijanju, o ljudskom strahu, o zvjerstvima i jednih i drugih, ne bi trebalo pamtiti, ni žaliti, ni slaviti. Najbolje je zaboraviti, da umre ljudsko sje?anje na sve što je ružno, i da djeca ne pjevaju pjesme o osveti.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ništa ?ovjeku nije važnije od svog mira i od sre?e koju sâm stvori. Zato je treba ?uvati, tu svoju sre?u, opkoliti je šan?evima, i nikome ne dozvoliti da je ugrozi.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
But more and more often I caught myself feeling comfortable in the warmth of the sun, with my readings, with the reflections in the water. Life became ordinary, even beautiful, tranquil. It seemed that I really was forgetting; a quiet reigned within me. But then, unexpectedly, for no apparent reason, unaccompanied by any thoughts that might have summoned it, a fiery stab would pierce through me, like a hidden, torturous pain, like a cramp.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A izgledao sam miran. Na to se ?ovjek navikne.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
War's a cruel but honest struggle, as between animals. Life in peace is cruel struggle, but a dishonest one, as between men.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljudi zive mirno, a umiru naglo.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nadnio sam se nad njeno lice i gledao duge sjenke trepavica na oblim, mekim jagodicama. Njen dragi lik je odgonio utvare iz sna, i prijete?e o?i iz jave. Imam nju, oni me se ne ti?u.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
vedra ni zbog ?ega, misao ni o ?emu...
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nothing is worth your peace of mind, not even your own ego.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
he offered a prayer that this stranger was soon on his way and out of his neighborhood.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
The peace sign is with two fingers not one.
~ Meg Cabot
BazillionQuotes.com
some people are lonely for all the right reasons.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com
His presence silenced, if only for a few seconds, the crackling anxiety that made my blood grate against my bones and for a little while I'd feel melted and soft.
~ Meg Rosoff
BazillionQuotes.com