logo

Quotes About Desire

This morning. We got reports from down here that people were doing "stupid sensual things," were in a state of "uncontrollable frenzy," were wriggling like fish, doing something called the "Eagle Rock" and the "Sassy Bump"; were cutting a mean "Mooche," and "lusting after relevance.
~ Ishmael Reed
ajzat ishin te bardha si endrra e mengjesit por fatkeqesisht , po aq te pakapshme si endrra.
~ Ismail Kadare
E gjendur per here te pare midis nje dendesie mashkullimi te rrezikshem,te gjithe kaloree e,njekohesisht,te fejuar te vdekjes,ka rene ne dashuri mekshem e me ngut me ta,si njeriu qe do te mbushe zbrazetine e ardhshme,te paskaj...
~ Ismail Kadare
And there are no words left, try as men may, to describe that little death, that incandescent instant when, transacted with mutual love, there is no difference between sweet submission and exquisite conquest.
~ Isolde Martyn
?udno je kako je malo potrebno da budemo sre?ni a još ?udnije kako ?esto baš to malo nedostaje
~ Ivo Andri?
Ja, covjek nestalna srca koji živim bez mira i radosti; gorak život o tudjem hljebu, nemirne prošlosti, pune lutanja, nesnalaženja i stradanja, nestalne, teške sadašnjosti i mra?ne budu?nosti,šiban strastima, potresen doga?ajima, i mu?en od ljudi, oboren i gažen na ulazu u život, podgrižen grijehom, i borbom proti grijehu-ja žudim svom dušom mir i molim no?as od Boga život vedar i tih da se ne kidam u sebi i ne lomim svijetom.
~ Ivo Andri?
Ima takvih ljudi koji se ne?ega plaše ili stide, nešto žele da sakriju. I upravo zbog toga oni svojim pogledom stalno nastoje da privuku i zadrže tu?i pogled, u želji da ga vežu za svoje o?i i da mu tako ne dopuste da ide dalje i da razgleda i ispituje crte njihova lica ili delove tela ili ode?u na njima.
~ Ivo Andri?
Svak želi više, traži bolje ili strepi od goreg.
~ Ivo Andri?
Teško je zamisliti varoš sa manje novca i slabijim izvorima zarade a sa ve?om že?i za novcem, sa manje volje za radom i veštine da se privredi, a sa više želja i prohteva.
~ Ivo Andri?
Mnoge snage ja?aju i rastu,mnogi se ljudi ra?aju,rastu i umru,ali svi ho?e više i bolje. Mnogo smo sami i bijeni sudbinom ali,u stvari,svi se mi ljudi držimo za ruke
~ Ivo Andri?
They were all there.And all of them,these days,were as if drunk with bitterness,from desire for vengeance and longed to punish and to kill whomsoever they could,since they could not punish or kill those whom they wished.
~ Ivo Andri?
Zašto je put do žene tako vijugav i tajan i zašto on sa svojom slavom i snagom ne može da ga pre?e, a prelaze ga svi gori od njega? Svi, samo, on u silnoj i smiješnoj starosti, cijeli svoj vijek pruža ruke kao u snu. Što žene traže?
~ Ivo Andri?
Svaka istinska, velika strast traži samo?u i bezimenost. ?ovek koji služi svojoj strasti želi da ostane nevi?en i neznan, nasamo sa predmetom svoje strasti, i o svemu drugom voli i ume više i bolje da govori nego o tome što je glavni predmet njegovih misli i želja. ?ak i porok ima svoj stid i svoje obzire, iako naopake i neobi?ne.
~ Ivo Andri?
Tako, svuda na svetu, gde god se moja misao krene ili stane, nailazi na verne i ?utljive mostove kao na ve?itu i ve?no nezasi?enu ljudsku želju da se poveže, izmiri i spoji sve što iskrsne pred našim o?ima i nogama, da ne bude deljenja, protivnosti ni rastanaka.
~ Ivo Andri?
Nikako ne može da se sabere. Prisje?a se da je htio nekog da bije; htio je nekog da upita što je ovo s njim, ali bilo se naobla?ilo, i kasna no?; i nikog nije bilo, ni koga da pita, ni s kim da se bije.
~ Ivo Andri?
Želja je kao vetar, premešta prašinu sa jednog mesta na drugo, zamra?uje ponekad njome ceo vidik, ali na kraju stišava se i pada i ostavlja staru i ve?nu sliku sveta iza sebe. Trajna dela na zemlji ostvaruju se božjom voljom, a ?ovek je samo njemo slepo i pokorno oru?e. Delo koje se ra?a iz želje, ?ovekove želje, ili ne doživi ostvarenje ili nije trajno, u svakom slu?aju nije dobro.
~ Ivo Andri?
Mu?i se ?ovjek dovijeka a nikad nema ni ono što mu treba a kamoli ono što želi.
~ Ivo Andri?
But none the less, by some unwritten rule, they all quietly listened to the end of the song and, patient and enduring, did not reveal their mood, but only looked into the glasses before them where, on the shining surface of the plum-brandy, they seemed to see the victories so desired, the fights, the heroes, the glory and the glitter, such as existed nowhere in the world.
~ Ivo Andri?
Ona ih je sve zalu?ivala, jer su ludi ro?eni, varala, jer su želeli da budu prevareni, i na kraju, uzimala im samo ono što su i ina?e bili rešeni da bace i izgube.
~ Ivo Andri?
Samo, u ovakvom potpunom ostvarenju jedne želje kriju se velike opasnosti, a najve?a je u onoj novoj želji koja se namesto ostvarenja javlja. Ko zna kakva je ta i kud nas može odvesti? I ko zna od ?ega nas je branilo postojanje one prve, dok je bila u nama i mu?ila nas, živa i neostvarena?
~ Ivo Andri?
Lepota, najve?a od svih varki ?ovekovih; ako je ne uzmeš - nema je, ako pokušaš da je uzmeš - prestaje da postoji.
~ Ivo Andri?
I jos jednom se javi misao s kojom je sto puta zaspao,nejasna,nikada do kraja domisljena, a uvredljiva i jadna misao: zasto je put do zene tako vijugav i tajan,i zasto on sa svojom slavom i snagom ne moze da ga predje, a prelaze ga svi gori od njega? Svi,samo on, u silnoj i smijesnoj strasti, cio svoj vijek pruza ruke kao u snu. Sta zene traze?
~ Ivo Andri?
People don't resent having nothing nearly as much as too little.
~ Ivy Compton-Burnett
Ponder said to write down what I wanted and to forgive myself for not having it.
~ Iyanla Vanzant