Quotes About Identity
A?z?n?n, güzel dudaklar?n?n yan?nda bir gülümseme yaratmak için, ne uzun yollardan geçiyorsun. Kendinden veriyorsun ve durmadan eksiliyorsun. Oysa baz? insanlar, olduklar? gibi kalarak, elde ederler istediklerini. Ben, kan?m? damla damla süzerek veriyorum.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Herkes istedi?i mesle?i seçecektir. Ressam olmak isteyenler reklamc?, yazar olmak isteyenler mühendis, mimar olmak isteyenler iktisatç?, meyhaneci olmak isteyenler hukukçu, hukukçu olmak isteyenler tezgâhtar, adam olmak isteyenler u?ak ve diledi?i gibi ya?amak isteyenler rezil olmayacaklard?r.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fakat, sonradan garson olmu? bir filozof ya da filozof olmu? bir garsona göre, insanlar kar???k salataya benzer.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Onlar utans?n sonuçtan' diye kestirip att?. 'Hangi onlar Selim?' dedim. 'Onlar i?te,' dedi. 'Onlar can?m. onlar, onlar, onlar.' 'Öyle ya,' dedim. 'Onlar. Yani biz de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
bomonti, ne garip sokak ad?: oralarda böyle sokak ad? olmas? garip. çok giderdi, az bahsederdi: her zaman yapt??? gibi. beni ona anlatmaz, onu bana anlatmaz: herkesin bir yeri var. gülümsedi
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kendimize isimler vermeyelim, yapt???m?z i?lerle varolal?m, bunun d???nda kalan bütün sahte unvanlar?, kurumlar?, insan?n kendini üstün bir ?ey saymas?na yolaçan düzenleri yok sayal?m...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?simler, birbirinden farkl? yarat?klar? ay?rt etmek içindir; bizleri de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Beni babama çok benzetirlerdi. Ona benzedi?im için adam olamad?m, serseri oldum art?k eve çamurlu ayakkab?lar?mla girece?im,
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Baz? kitaplar yüzünden kafam biraz kar??m??sa da bugün bile senin içtenli?ini ta??d???m? ümit ediyorum. Gene de sonunda sana bütünüyle benzemekten korkuyorum babac???m: Yani ben de sonunda senin gibi ölecek miyim?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ben de hepinizden farkl? bir solucand?m, kim bilir? ?imdi yar?s? ezilmi?, yerde yatt??? için belli olmuyor.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fakat, hay?r: Adnan Targa, kendisi de?ildi ki; Adnan Targa bir dekand? ve 'statüko'nun her ne pahas?na olursa olsun savunmas?n? yapmak durumundayd?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Siyah çerçeveli ciddi bir ilân: bu kitap ne ciddi kavgalar?n, ne büyük ve yayg?n s?k?nt?lar?n, ne de ezilen insanlar?n roman?d?r; bu kitap, mustarip bir ruhun iç çeki?lerinin roman?d?r. Sizlere hizmetten ?eref duyan yay?nevimiz iftiharla sunar: Tutunamayanlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Tutunamayan(disconnectus erectus): Beceriksiz ve korkak bir hayvand?r. ?nsan boyunda olanlar? bile vard?r. ?lk bak??ta, d?? görünü?üyle, insana benzer. Yaln?z pençeleri ve özellikle t?rnaklar? çok zay?ft?r. Dik arazide yoku? yukar? hiç tutunamaz. Yoku? a?a?? kayarak iner…
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsan nas?l kaybolabilir?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hüsamettin Albay?m! Hamlet ya?asayd? ?imdi tümgeneral olmu?tu, de?il mi?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ve Tanr?, emekli albaylar? kendi suretinde yaratt?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Benim durumum biraz kar???k burada. Yerim belli de?il; okuyucuyla yazar aras?nda bir noktada ç?rp?n?p duruyorum. Durumumun ayd?nlanmas? için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ba?vurmay? dü?ünüyorum. Bana tan?kl?k eder misiniz Esat A?abey?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Beni kötü yeti?tirdiler dostum! Güzeli ifade gücünden yoksun b?rakt?lar beni.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Gözlük takman?n nedenini y?llarca, göze toz toprak kaçmas?, gözün de böylece yorularak iyi görmemesi sand?m. Bugün de öyle sanmak isterdim; bunun kimseye zarar? dokunmazd?. Ben de, yaln?z bana ait olan bir dü?üncenin mutlulu?uyla ya?ard?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Allahtan kimse görmüyordu yapt?klar?m?. ??imde de bunun için yaln?zd?m; herkese, istedi?im yan?m? gösteriyordum böylece.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ebedi a?k nedir? ?kimizin de 'yapacak hiçbir ?eyi olmamak'tan ba?ka ortak özelliklerimizin bulunmas? m?d?r?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Adam olmad??? için insanl??a vekâlet ediyordum. Esas adamlar gelseydi de ben de biraz rahat nefes alsayd?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ben bir noktaysam... odan?n ortas?nda durdu. ?u anda odan?n kö?egenlerinin kesim noktas?nda bulunuyorum. Bütün kö?elere sesleniyorum: içinizden birinde kalm?? bir tutunamayan var m??
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Numano?lu Selim derler ad?m?z Gürültüye geldi her feryad?m?z Nedense tamamd?r itikad?m?z Dikilen her kuma? bol gelir bize
~ Unknown
BazillionQuotes.com