logo

Quotes About Struggle

Poštovanje se mu?no sti?e. Tako mislim. Ono se ne nasle?uje, kao imanje. Ne može ni da se kupi. Kao ?in i zadovoljstvo. Nikakvom silom ne može da se postigne. Ne možeš ni da ga izmoliš. Najgore je s poštovanjem, moj gospodine vodni?e, što se ono najteže sa?uva. Otmu ti ga ljudi, pojede ti ga vreme. Malo je ljudi koji poštovanje odnesu u grob.
~ Dobrica ?osi?
Sve dok se ?ovek bori, postoji mogu?nost da pobedi; sve dok je živ, ima pravo da se nada.
~ Dobrica ?osi?
Znam da bez pobede nad sobom ne možemo posti?i nijednu trajnu pobedu nad drugim. Ali, tako?e znam, ta?nije, ose?am, slutim, da ?ovek ne sme da pobedi sebe ni u ime najve?e pobede. Ni za kakvo zemaljsko carstvo. Mudar borac bi verovatno bio onaj koji vodi ra?una da ni za jednu stvar na svetu ne izgubi sebi više no što od te stvari može da dobije.
~ Dobrica ?osi?
Boriti se može protiv careva, tirana, papa, lopova i medveda, pitona i krokodila. Si?ušnu vašku zaludno je ubijati. I smešno je i bezumno ubijati vaši.
~ Dobrica ?osi?
Život ionako nikada nije bio moja jabuka. I ništa moje ne?e ostati ni na jednoj obali.
~ Dobrica ?osi?
Od spoljnih nepogoda ljudskog života, najužasnija je nepogoda - Vreme. U radosti ima brzinu svetlosti, u patnji staje. Malo ga imamo za razumevanje sveta u kome smo bez krivice, a osu?eni da ga s mukom shvatamo, svaku istinu preplatimo, najbitnije ne saznamo. No?as se, valjda, kona?no osveš?ujem: ?ovek nema vremena sebe da shvati.
~ Dobrica ?osi?
Mrzim sve što je odricanje! - Ni ja, Ivane, ne pristajem da se odri?em. Ja ho?u ceo, sav, prepunjen život, da menjam ovaj svet.
~ Dobrica ?osi?
Rat je najgori ljudski posao, Ivane. Uvek zlo ratuje. Ponekad taj strašni posao pokre?e pravda. Neko ga radi da bi živeo. Mi Srbi radimo za život. Idi s voljom da živiš. I s verom pošao, sine.
~ Dobrica ?osi?
I naružila se zemlja od pogašenih ognjišta. Dve zore nikad na istom bivaku. Kad menjaš ognjište, i narav ti se menja. Kad tebi otimaju, i ti otimaš. Veruj mi, u zlu su svi ljudi zli.
~ Dobrica ?osi?
Sve nam se smrklo da ne svane nikad, jer i nema za šta kad nam je sudbina pse?a i do rata i u ratu.
~ Dobrica ?osi?
public display and operatic suffering—an in-your-face owning of one's vulnerability and fucked-upness to the point of embarrassing and offending tight-asses is a powerful feminist strategy. Writing is tough work, I don't see how anyone can really write from a position of weakness. Sometimes I may start out in that position, but the act of commandeering words flips me into a position of power.
~ Dodie Bellamy
Don't have much else to say, my brain is about having brain scum all over you, much as I did, because it kept acting up.
~ Dodie Bellamy
Every day you either see a scar or courage. Where you dwell will define your struggle.
~ Dodinsky
I think every entertainer's had nights when things go wrong. I mean you can't remember everything all the time, and especially if you're having hard times personally, things going on that you - you know, and then people make it worse. And that makes you feel worse.
~ Dolly Parton
I do remember how it was to be poor. I do remember that in my early years, we had to grow and raise all of our food, even our animals. And I remember in my early life, we didn't even have electricity. So it was very, very hard times then.
~ Dolly Parton
Its hard to be a diamond in a rhinestone world.
~ Dolly Parton
I tried every diet in the book. I tried some that weren't in the book. I tried eating the book. It tasted better than most of the diets.
~ Dolly Parton
My weaknesses have always been food and men - in that order.
~ Dolly Parton
In order to get to the rainbow you must be able to deal with the rain.
~ Dolly Parton
Sometimes you could see the scars and sometimes you couldn't. But everybody had them.
~ Dolly Parton
I've had enough fighting I'm more into righting What's wrong when it's broken apart Demons, demons, we both had enough of our own Demons, demons, we don't have to fight them alone
~ Dolly Parton
crowd holding its breath. I'll be fightin' til I'm six feet underground Her eyes were squeezed
~ Dolly Parton
So here I was trying to get married to a man who hadn't really asked me, with a boss that didn't want me to and a town that wouldn't let me do it when I wanted. Yet I knew in my heart it was right.
~ Dolly Parton
Is it easy? She sang to herself. No it ain't can I fix it? No I can't
~ Dolly Parton