logo

Quotes About Time

Am tr?it întotdeauna cu conÅŸtiinÅ£a neputinÅ£ei de a tr?i. Åži ceea ce mi-a f?cut existenÅ£a suportabil? e curiozitatea de a vedea cum aveam s? trec de la un minut, de la o zi, de la un an la altul.
~ Emil Cioran
Essentially, boredom is centered upon time, on the horror of time, on the fear of time, the disclosure of time, the awareness of time. Those who are not aware of time passing do not get bored. It's not the time that passes, it's the time that doesn't pass.
~ Emil Cioran
Having discovered, at the end of her efforts, the realm of non-will, she rejoices, for she knows now that her ruin conceals a pleasure principle, and she intends to profit by it. Abandonment enchants and fulfills her. Time continues to pass? She is not at all alarmed; let others bother about time; it is their business: they do not guess what relief there can be in wallowing in a present that leads nowhere …
~ Emil Cioran
Anularea prezentului în n?p?direa amintirilor împrumut? vieÈ›ii un caracter de irealitate È™i de vis inutil.
~ Emil Cioran
Èšine deja de trecut", spune el despre tot ce face, în chiar momentul actului, care e astfel privat pentru totdeauna de prezent.
~ Emil Cioran
R?ul, p?r?sind indiferen?a originar?, ?i-a luat Timpul ca pseudonim.
~ Emil Cioran
I have always lived with the awareness of the impossibility of living. And what has made existence endurable to me is my curiosity as to how I would get from one minute, one day, one year to the next.
~ Emil Cioran
Our obsession with birth, by shifting us to a point before our past, robs us of our pleasure in the future, in the present, and even in the past.
~ Emil Cioran
Trei diminea?a. Simt secunda de fa??, apoi pe cealalt?, fac bilan?ul fiec?rui minut. De ce toate astea? Pentru c? m-am n?scut.
~ Emil Cioran
Cînd m? gîndesc c? voi împlini 35 de ani în cîteva luni, m? apuc? disperarea; îmb?trînim cu toÅ£ii iremediabil ÅŸi f?r? sc?pare.
~ Emil Cioran
S? te r?zvr?teÅŸti împotriva eredit??ii înseamn? s? te r?zvr?teÅŸti împotriva a miliarde de ani, împotriva primeicelule.
~ Emil Cioran
Am primit azi scrisoarea cu fotografia tatii. In cea mic?, l-am g?sit aproape neschimbat, doar puÅ£in îmb?trînit; în cealalt?, luat? în catedral?, l-am reg?sit cu greu, c?ci tr?s?turile exprim? senin?tatea teribil? a veÅŸniciei. M? gîndesc cît de cumplite trebuie s? fie zilele f?r? el.
~ Emil Cioran
Destinul e-o amînare continu? a sinuciderii.
~ Emil Cioran
Ar trebui introdus? pedeapsa cu moartea pentru oamenii care întârzie. Nu toat? lumea sufer? de angoas?, e adev?rat; c?ci punctualitatea e o tr?s?tur? a angoasatului. Ca s? ajung la timp aÈ™ fi în stare s? comit o crim?. Fie el È™i geniu, cel care nu e punctual la întâlnire e "terminat" în ochii mei. Niciodat? n-am s? m? apuc de vreo treab? cu el.
~ Emil Cioran
Murim de la începutul timpurilor ÅŸi totuÅŸi moartea nu ÅŸi-a pierdut defel prospeÅ£imea. Aici e taina tainelor.
~ Emil Cioran
Totul a fost cândva. De aceea îmi pare viaÈ›a o unduire f?r? substrat È™i o leg?nare f?r? substan??. Lumea nu se repet?.
~ Emil Cioran
Nos conceptions politiques nous sont dictées par notre sentiment ou notre vision du temps.
~ Emil Cioran
Numai uitând tot ne putem aminti cu adev?rat. Sl?birea memoriei ne descoper? toat? lumea care a precedat timpul
~ Emil Cioran
Fear of death is merely the projection into the future of a fear which dates back to our first moment of life.
~ Emil Cioran
Pentru unii,totul vine prea tarziu: s-au nascut postum.
~ Emil Cioran
De câte ori timpul este suspendat, iar conÈ™tiinÈ›a se epuizeaz? în percepÈ›ia spaÈ›iului, o dispoziÈ›ie eleatic? pune st?pânire pe noi È™i atunci înm?rmurirea lucrurilor anuleaz? amintirile într-o clip? veÈ™nic?. PriveÈ™ti spre tot È™i totul nu pare decât o aÈ™teptare inutil? È™i f?r? de sfârÈ™it.
~ Emil Cioran
La nostalgia expresa en un nivel afectivo un fenómeno profundo: el progreso hacia la muerte mediante el hecho de vivir. Siento nostalgia de lo que ha muerto en mí, de la parte muerta de mí mismo. [...] La nostalgia revela el significado demoníaco del tiempo, el cual, a través de las transformaciones que realiza en nosotros, provoca implícitamente nuestra aniquilación.
~ Emil Cioran
Are we to execrate our age- or all ages? Do we think of Buddha as withdrawing from the world on account of his contemporaries?
~ Emil Cioran
Din toate epocile istorice, n-aÈ™ putea munci cu sufletul împ?cat decât ca sclav, pe vremea când faraonii în?lÈ›au piramidele. S? ridici la lespezi sub lovituri de bici, dar s? le vezi încununate de veÈ™nicie È™i s? simÈ›i vidul ce se naÈ™te în jurul piramidelor, din dezertarea timpului! Ultimul sclav egiptean era mai aproape de veÈ™nicie decât oricare filosof al Occidentului.
~ Emil Cioran