logo

Quotes About Time

Un omagiu ironic adus moravurilor u?oare ale timpului.
~ Jean d'Ormesson
Nu e de ajuns s? spui c? timpul domne?te asupra lumii: lumea e timpul.
~ Jean d'Ormesson
Timpul, care trece peste toate, r?stoarn? pân? ?i r?sturn?rile, distruge pân? ?i distrugerea. Totul se mi?c?, chiar ?i mi?carea. Ceea ce face ca în cele din urm?, în acest univers agitat ?i imobil, totul s? se transforme mereu ?i nimic s? nu se schimbe niciodat.
~ Jean d'Ormesson
Totul trece, totul moare. Nu exist? decât un lucru care scap? timpului ?i nu moare niciodat?: moartea. De unde se trag, îmi închipui, leg?turile dintre moarte ?i ve?nicie.
~ Jean d'Ormesson
Nu, nu eram niste ignoran?i. Dar eram mor?i. Timpul ne-o luase înainte.
~ Jean d'Ormesson
?i pe el timpul va sfâr?i prin a-l distruge pentru a-l readuce la via??.
~ Jean d'Ormesson
Ai fi zis c? se îngr??au din spiritul vremii care trece.
~ Jean d'Ormesson
Oare dispare vreodat? complet, în ceea ce este frumos ?i în ceea ce este r?u, în ceea ce este viu ?i în ceea ce este mort, povara zdrobitoare a trecutului?
~ Jean d'Ormesson
Totul, pretutindeni ?i întotdeauna, nu este niciodat? alceva decât timp.
~ Jean d'Ormesson
nu numai viitorul r?mâne pentru noi închis, opac, inaccesibil: chiar fixia în imagini, timpurile apuse ne scap? pentru totdeauna.
~ Jean d'Ormesson
Cred - este o credin?? ca oricare alta ?i, fiindc? fericirea ?i nefericirea nu pot fi niciodat? comparate, nu pot aduce dovezi - c? binele este aliatul timpului ?i c?, treptat, pe nesim?ite cu fluctua?ii poate, cu frân?ri bru?te, ?i cu reveniri, el birue r?ul.
~ Jean d'Ormesson
Tutto ciò che è nel tempo passerà con il tempo e nulla di ciò che appartiene a questo mondo transitorio e fragile merita più di un rispetto un po' distaccato e di un assenso ironico. Si può benissimo morire per la propria patria, per le proprie idee, per quelli che si amano. Non c'è niente di più onorevole. Ma soltanto ciò che è eterno merita un affetto senza riserve.
~ Jean d'Ormesson
N-am auzit niciodat? pe cineva vorbindu-ne despre trecut f?r? s? vorbeasc? ?i despre moarte. Iar viitorul de asemenea, nu ne vorbe?te decât de moarte. Nu ne r?mâne decât prezentul pentru a încerca, oarecum în zadar, s? ?inem moartea la respect. Via?a nu-i niciodat? nimic altceva decât o lung? retragere în fa?a mor?ii.
~ Jean d'Ormesson
La vita è soltanto il vestibolo e la prefazione della morte. Nascere non è altro che cominciare a morire. Le cose serie cominciano con la morte. Vivivamo poco tempo e saremo morti per sempre.
~ Jean d'Ormesson
trecutul meu este trecut, mai trecut decât alte trecuturi, ?i se scufund? în întuneric.
~ Jean d'Ormesson
Timpul aducea cu el toate lucrurile care ne distrugeau ?i de care ne temeam: uzura, del?sarea, schimbarea, declinul ?i uitarea.
~ Jean d'Ormesson
Odata cu moartea unui b?trân piere pentru totdeauna ?i ceva din trecut ?i ceva din istorie. Ceea ce nu mai ?tiu nici eu din secretele bunicului meu, bunicii mele, unchilor mei, verilor mei, nu va putea s-o mai ?tie nimeni în urma mea.
~ Jean d'Ormesson
Acestea sunt paradoxurile, salturile ?i evit?rile pe care le aduce scurgerea timpului. Ea ba le accelereaz?, ba le încetine?te.
~ Jean d'Ormesson
Il y a des jours, des mois, des années interminables où il ne se passe presque rien. Il y a des minutes et des secondes qui contiennent tout un monde.
~ Jean d'Ormesson
Pablo Picasso once remarked, 'One starts to get young at the age of sixty.
~ Jean Dreze
Carpe Diam forever after.
~ Jean Ferris
A lifetime is too meager a window to learn Christ and the mysteries of the gospel.
~ Jean Fleming
He was experiencing minutes as light as minuets, minutes composed of anxiety and tenderness.
~ Jean Genet
She denied herself the luxury and beauty that kill reverie. Love too. Once upon a time love had placed her on earth and kept her there with the grip of a wrestler who is used to pinning huskies to the mat.
~ Jean Genet