logo

Quotes About Wisdom

?etrdeset mi je godina, ružno doba: ?ovjek je još mlad da bi imao želja a ve? star da ih ostvaruje.
~ Meša Selimovi?
Ljudi su zla djeca, zla po ?inu, djeca po pameti. I nikad ne?e biti druk?iji.
~ Meša Selimovi?
Žena više voli nježnu rije?, makar bila i glupa, nego pametnu, ako je gruba.
~ Meša Selimovi?
I had been generalizing about the world so much that I began to lose my grasp of it.
~ Meša Selimovi?
Tajna se duže pamti nego jasna istina.
~ Meša Selimovi?
Prihvatio sam nauk koji mi je dao, da covek dobija, kad daje.
~ Meša Selimovi?
Ljudi nisu glupi da ne bi vidjeli kako je teško pomiriti svijet i sebe, ni dovoljno pametni da to ne pokušavaju...
~ Meša Selimovi?
i shvatio sam kako ?ovjek može lako da posegne za gruboš?u ako nije dorastao nekome.
~ Meša Selimovi?
Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po ?inu, djeca po pameti. I nikad ne?e biti druga?iji.
~ Meša Selimovi?
Hiljadu puta se pokajes za ono sto kazes, rijetko za ono sto precutis.
~ Meša Selimovi?
Hiljadu puta se pokaješ za ono što kažeš, rijetko za ono što pre?utiš, znao sam za tu mudrost kad mi nije bila potrebna.
~ Meša Selimovi?
Zašto se smatra da su knjige pametne ako su gorke?
~ Meša Selimovi?
Kad sam prošao taj mu?ni put, doznavši i ono što mi nije bilo potrebno, moja naivnost je umrla, od stida.
~ Meša Selimovi?
Najteže je objasniti ono što je najjednostavnije.
~ Meša Selimovi?
Be careful of whose advice and what advice you buy, even if it is for free, my advice included.
~ Unknown
Complexity is a sign of intelligence. Simplicity is a sign of wisdom
~ Unknown
Money takes care of those who take care of money. Invest it with care and it will take care of you.
~ Unknown
The adage that knowledge is power is true. In the world of financial markets and investments, knowledge is the ultimate power. Educate yourself before you invest, if you know something that others don't, you will make a lot of money
~ Unknown
Adam and Eve thought they had a greater knowledge than God. They were created to be like God, not to be God.
~ Unknown
we'll take it step by step. Don't worry about what tomorrow will bring. With God's guidance, tomorrow will take care of itself.
~ Unknown
But really, the term "forgive and forget" doesn't make sense to me. Forgiving does allow us to stop dwelling on an issue, which isn't always healthy. But if we forget, we don't learn from our mistakes. And that can be deadly.
~ Meg Cabot
Not everything you want to know is explained properly on Google.
~ Meg Rosoff
Someday I'll understand more of these things. At the moment I just have to think them through. Not everything you want to know is explained properly on Google.
~ Meg Rosoff
Lassan azért kezdek rájönni, hogy sokszor azokra érdemes odafigyelni, akik nem járatják folyton a szájukat.
~ Meg Rosoff