Quotes About Despair
Soffrire: il solo modo d'acquisire la sensazione d'esistere; esistere: l'unica maniera di salvaguardare la nostra perdizione.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Când ai înÈ›eles c? nimic nu este, c? lucrurile nu merit? nici m?car statutul de aparenÈ›e, nu mai ai nevoie s? fii mântuit, eÈ™ti mântuit, È™i nefericit pe vecie.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
E drept c? mai mult de atât ce ar putea fi Urâtul? Un iad ce nu st? în putinÈ›a Diavolului s?-l imagineze, dar pe care-l elaboreaz? cu grij? ucigaÈ™a demen?? lucid? a c?rnii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
As far as I am concerned, I resign from humanity. I no longer want to be, nor can still be, a man. What should I do? Work for a social and political system, make a girl miserable? Hunt for weaknesses in philosophical systems, fight for moral and aesthetic ideals? It's all too little. I renounce my humanity even though I may find myself alone. But am I not already alone in this world from which I no longer expect anything?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Refuzul divin al p?mântului pleac? dintr-o nemângâiere sfâÅŸietoare, pe care o putem îndulci cu o acceptare disperat? a lumii. Din moment ce-mi este interzis? gloria cereasc?, trebuie s?-mi fie indiferent c? aici, jos, voi ajunge ministru sau paznic de bordel.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Avec tes veines chargées de nuits, tu n'as pas plus ta place parmi les hommes qu'une épitaphe au milieu d'un cirque. / [Syllogismes de l'amertume]
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Obsesia sinuciderii e datul celui ce nu poate nici s? tr?iasc?, nici s? moar?, ?i care nu uit? niciun moment aceast? dubl? imposibilitate.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Universul este o cenu?? în prefacere al c?rei rost nu-l înÅ£elege nimeni.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Gripat. Am r?mas în pat toat? ziua. Revenirea unor vechi obsesii, a sentimentului c? pentru mine nimic nu e posibil. Oriunde m? duc, bolile mele m? însoÅ£esc. E datul capital al existenÅ£ei mele. S-ar spune chiar c? aceste boli m? preced?, c? preg?tesc terenul ca s? pot fi nefericit f?r? dificultate, f?r? obstacole. Chiar ÅŸi în Paradis de m-aÅŸ duce, fenomenul s-ar repeta ineluctabil.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Since it is difficult to approve the reasons people invoke, each time we leave one of our 'fellow men', the question which comes to mind is invariably the same: how does he keep from killing himself?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De cum se intereseaza cineva de cartile mele,stiu ca e "terminat",ca ceva s-a frant in el,ca nu va fi in stare sa se "descurce" in viata.Nu strang in jurul meu decat invinsi. Patronul Invinsilor.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
In the gamut of creatures, only man inspires a sustained disgust.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
S'il n'avait gardé une dernière illusion, je me réclamerais volontiers d'Omar Khayyam, de ses tristesses sans réplique; mais il croyait encore au vin.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nebunia veget?rii f?r? nici un scop distruge pân? la urm? ÅŸi iluziile erotice.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De ce nu m? sinucid? Fiindc? mie mi-e scârb? atât de moarte, cât ÅŸi de via??.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De n-aÅŸ cunoaÅŸte setea infinit? de tristeÅ£e,de n-aÅŸ iubi cu patim? t?v?lirea în dezn?dejde,nu m-aÅŸ mai putea suferi ÅŸi mi-aÅŸ ucide cugetul f?r? mil? ÅŸi f?r? îndurerare.AÅŸ vrea s? fiu undeva departe,f?r? oameni,f?r? Dumnezeu,f?r? m?ri ÅŸi f?r? mine.Dar s? port aÅŸa ispita nefericirii în sânge.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nu voi l?sa dup? mine o oper?.Sunt din neamul celor condamnaÅ£i s? nu poat? ieÅŸi din ei înÅŸiÅŸi.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Stadiu final al tristeÅ£ii: nu mai exist? deosebire între lacrimi ÅŸi pietre. Inima devine stânc?, iar pe sânge patineaz? dracii. Doamne! mai ai vreun loc prin paradis?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Ma vision de l'avenir est si précise que, si j'avais des enfants, je les étranglerais sur l'heure.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Teama ce se naÅŸte "din senin"... Singura,de altfel,ÅŸi cea mai întunecat?.Ea este echivoc? asemenea unei înmuguriri sumbre- ÅŸi genereaz? o muzic? de flaut trist ÅŸi aiurit.În camere t?cute de hotel sau pe str?zi înguste ale unui oraÅŸ vechi ea creÅŸte ÅŸi ne verific? dezr?d?cinarea.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Ceea ce caut în fond nu este mântuirea, ci mângâierea, mai mult: o vorb?(una singur?!) de mângâiere; ÅŸi tocmai asta nu g?sesc niciunde. ... Iat? starea celui n?scut sub zodia tristeÅ£ii f?r? leac.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Melancolia introduce atâta muzic? în n?ruirea minÅ£ii!
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Bien avant que physique et psychologie fussent nées, la douleur désintégrait la matière, et le chagrin, l'âme.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Reprosurile,furiile, amaraciuniile mele provin, toate, dintr-o nemultumire de mine insumi pe care nimeni nu va putea vreodata s-o simta cu aceeasi intensitate.Sila de mine insumi, sila de lume.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com