logo

Quotes About Emotion

Muzica este o arheologie a memoriei.
~ Emil Cioran
Si trebuie sa spun ca negativitatea mortii imi inspira admiratie. Dar este singurul lucru pe care-l pot admira fara sa-l iubesc.
~ Emil Cioran
Nu eu sufar, ci lumea sufera in mine.
~ Emil Cioran
Nostalgia, more than anything, gives us the shudder of our own imperfection.
~ Emil Cioran
Micsorarea luciditatii este un semn de vitalitate a dragostei.
~ Emil Cioran
Nu preÈ›uiesc o carte decât prin tulburarea, prin otrava pe care-o toarn? in mine.
~ Emil Cioran
Tot ce este formulat, este ca intensitate degradat.
~ Emil Cioran
Tristetea nu are niciun caracter estetic caracter ce nu lipseste decat uneori melancoliei.
~ Emil Cioran
Entuziasmul depaseste acest principiu realizand viata fara dramatism exprimand un elan fara tragism si iubind fara sexualitate.
~ Emil Cioran
What misery a sensation is! Ecstasy itself, perhaps, is nothing more.
~ Emil Cioran
În iubire ne gust?m, ne savur?m pe noi înÅŸine, ne încânt?m cu volupt??ile tremurului nostru erotic. Din acest motiv, iubirea este cu atât mai intens? ÅŸi mai pofund? cu cât distanÅ£a de persoana iubit? este mai mare.
~ Emil Cioran
I would not want to live in a world drained of all religious feeling. I am not thinking of faith but of that inner vibration, which, independent of any belief in particular, projects you into and sometimes above God.
~ Emil Cioran
Nu pot sa sufar sa explic,urasc pana si cuvantul.
~ Emil Cioran
Cand nu mai crezi in iubire, poti inca sa iubesti, dupa cum poti lupta fara convingeri.Totusi, si intr-un caz si in altul,ceva s-a frant.Un edificiu caruia fisura ii tine loc de stil.
~ Emil Cioran
Despre Dna de Staël: "Avea in suflet prea multe legaturi pasionate ca sa nu fi iubit enorm,iar in cap prea multa imaginatie ca sa nu fi crezut adesea ca iubeste."(Dna de Rémusat)
~ Emil Cioran
Când investeÅŸti cu întreg conÅ£inutul fiinÅ£ei tale, cu totalitatea existenÅ£ei tale subiective, o nesatisfacÅ£ie a iubirii nu poate aduce decât pr?buÅŸirea întregii tale fiinÅ£e.
~ Emil Cioran
Numai în muzic? È™i în iubire exist? bucuria de a muri, str?fulgerarea de voluptate când simÈ›i c? mori, deoarece nu mai poÈ›i suporta vibraÈ›iile interne.
~ Emil Cioran
Sculîndu-m? din pat în toiul nopÅ£ii, primul meu gînd a fost s? m? arunc în mare din înaltul falezei. Dar noaptea era perfect?, ireproÅŸabil?; pur ÅŸi simplu m-a f?cut fericit.
~ Emil Cioran
Ceea ce face o carte interesanta e cantitatea de auferinta ce se gaseste in ea.Nu ideile,ci zbuciumul autorului ne atrage: strigatele,tacerile,impasul,zvarcolirile lui,frazele incarcate de insolubil.Ca regula generala,tot ce nu iese din suferinta e fals.
~ Emil Cioran
O Real me dá asma.
~ Emil Cioran
De ce nu m? sinucid? Fiindc? mie mi-e scârb? atât de moarte, cât ÅŸi de via??.
~ Emil Cioran
Le dernier pas vers l'indifférence est la destruction de l'idée même d'indifférence.Emil
~ Emil Cioran
Ma vision de l'avenir est si précise que, si j'avais des enfants, je les étranglerais sur l'heure.
~ Emil Cioran
O inim? f?r? muzic? este ca o frumusee?e f?r? melancolie.
~ Emil Cioran