Quotes About Reflection
I throw back my head, and, feeling free as the wind, breathe in the fresh mountain air. Although I am heavy-hearted, my spirits are rising. To walk in nature is always good medicine.
~ Jean Craighead George
BazillionQuotes.com
I woke up, smiling to myself at this dream with its allegorical aspects but with no real meaning.
~ Jean De Berg
BazillionQuotes.com
The wise person often shuns society for fear of being bored.
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
All men's misfortunes spring from their hatred of being alone.
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
The pleasure of criticizing robs us of the pleasure of being moved by some very fine things
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
All of our unhappiness comes from our inability to be alone.
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
The fears of old age disturb us, yet how few attain it?
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
This great misfortune - to be incapable of solitude.
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
There are three great events in our lives: birth, life and death. Of birth we have no conscience; with death, we suffer; and, concerning life, we forget to live it.
~ Jean de la Bruyere
BazillionQuotes.com
He knows the universe, and himself he does not know.
~ Jean de La Fontaine
BazillionQuotes.com
Rompre avec les choses réelles, écrit Chateaubriand, ce n'est rien. Mais rompre avec les souvenirs !… Le cœur se brise à la séparation des rêves. »
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Hoe snel de politieke en sociale veranderingen zich ook voltrekken, het belet u niet om te leven, aan andere dingen te denken of aan helemaal niets, te wandelen in de bossen, te zwemmen in zee, het theater of de opera te bezoeken, boeken te lezen, u te vermaken en te lachen. Terwijl stormen en omwentelingen om me heen razen, zet ik mijn weg gewoon verder. Tijdens de werken blijft de zaak geopend.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Mi se p?rea pe atunci c? timpul nu se mai sfâr?ea ?i c? trebuia gr?bit neîncetat spre a l?sa loc viitorului. (...) A? fi vrut acum s?-l las s? se odihneasc? pu?in, s?-l v?d încetidindu-?i pasul (...).
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Istoria se desf??oar? de obicei cu o încetineal? viclean? în care se împletesc inextricabil efectele ?i cauzele, originile ?i declinul. Aici, în acea zi, ceea ce tr?iam era pur si simplu un sfâr?it de istorie.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
M-am n?scut într-o lume cu privirile a?intite înapoi. Trecutul avea pentru ea mai mult? greutate decât prezentul.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Un omagiu ironic adus moravurilor u?oare ale timpului.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Ai fi zis c? se îngr??au din spiritul vremii care trece.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Oare încerc?m sau suntem capabili vreodat? s? în?elegem ceea ce nu suntem?
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Mor?ii tr?iesc atâta vreme cât o singur? fiin?? vie îi mai poart? în minte. Noi îi purt?m în noi pe mor?ii no?tri.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Oare dispare vreodat? complet, în ceea ce este frumos ?i în ceea ce este r?u, în ceea ce este viu ?i în ceea ce este mort, povara zdrobitoare a trecutului?
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Eu sunt mai aproape de tata: el î?i punea speran?ele într-o schimbare bazat? pe amintire. M? împart, ca el, între aceste dou? lumi apuse, pline de str?lucire ?i de for??: schimbarea ?i amintirea. ?i, între una ?i alta, refuz s? aleg.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
N-am auzit niciodat? pe cineva vorbindu-ne despre trecut f?r? s? vorbeasc? ?i despre moarte. Iar viitorul de asemenea, nu ne vorbe?te decât de moarte. Nu ne r?mâne decât prezentul pentru a încerca, oarecum în zadar, s? ?inem moartea la respect. Via?a nu-i niciodat? nimic altceva decât o lung? retragere în fa?a mor?ii.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
trecutul meu este trecut, mai trecut decât alte trecuturi, ?i se scufund? în întuneric.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com
Via?a continua s? se desf??oare ca întotdeauna în jurul nostru f?r? s? fim nevoi?i s? o atingem, nici m?car s-o în?elegem. ?i n-o în?elegeam fiindc? nu munceam.
~ Jean d'Ormesson
BazillionQuotes.com