logo

Quotes About Perspective

Mali ljudi, koje mi zovemo deca, imaju svoje velike bolove i duge patnje, koje posle kao odrasli i mudri ljudi zaboravljaju. Upravo, gube ih iz vida. A kad bismo mogli da se spustimo natrag u detinjstvo, kao u klupu osnovne škole iz koje smo davno izišli, mi bismo ih opet ugledali. Tamo dole, pod tim uglom, ti bolovi i te patnje žive i dalje i postoje kao svaka stvarnost.
~ Ivo Andri?
Od svega što ima i jeste,ja sam hteo da napravim sredstvo kojim bih savladao i osvojio svet, a sada je taj svet od mene na?inio svoje sredstvo.
~ Ivo Andri?
U ovom društvu podjednako patimo svi, i žene i muškarci, samo su uloge podeljene, i to otprilike ovako: Kad mi patimo zbog žena, to je gotovo redovno zbog toga što žene nisu onakve kakve bismo mi želeli da su. Kad žene pate zbog nas, to je uvek stoga što smo ovakvi kakvi jesmo. Ali, što je glavno, patimo svi i mu?imo se ?esto, dugo, svirepo i besmisleno.
~ Ivo Andri?
A kad god mi tako mislimo da su nam se za nešto otvorile o?i, to obi?no zna?i da smo ih za stotinu drugih stvari zatvorili.
~ Ivo Andri?
Nije najve?a budala onaj koji ne zna ?itati, nego onaj koji misli da je sve što pro?ita istina.
~ Ivo Andri?
Sve mu daj, a uzmi mu zdravlje, pa kao da mu ništa dao nisi.
~ Ivo Andri?
Vreme je takvo da je coveku i bez pica mutno u glavi.
~ Ivo Andri?
Bugünkü kuÅŸaklar daha çok hayatla deÄŸil de hayat üzerine görüÅŸleriyle meÅŸguldü. Bu anla??lmaz saçma bir ÅŸeydi ama böyle idi. Onun için de hayat deÄŸerini kaybediyor... kelimelerle harcan?p gidiyordu.
~ Ivo Andri?
Na?ini in oblike pripovedovanja se spreminjajo s ?asom in razmerami, potreba po pripovedi in pripovedovanju pa ostaja, pripoved te?e naprej in pripovedovanju ni konca. Tako je v?asih videti, kakor da ?loveštvo od prvega pobliska zavesti skozi stoletja pripoveduje samo sebi v milijon variantah vzporedno z dihanjem svojih plju? in z ritmom svojega utripa ves ?as isto pripoved.
~ Ivo Andri?
vrline jednog ?ovjeka mi primamo i cijenimo potpuno samo ako nam se ukazuju u obliku koji odgovara našim shva?anjima i sklonostima.
~ Ivo Andri?
Nije najve?a budala onaj koji ne umije da ?ita, nego onaj koji misli da je sve ono što pro?ita istina.
~ Ivo Andri?
Kažu da nije znao šta je žensko tijelo ni plotsko uživanje uopšte. Nikada nije okusio nikakva opojnog pi?a, ni fildžan kafe, ni dim duvana. Ali nije osu?ivao one koji se služe svim tim božjim darovima za ovoga kratkoga života.
~ Ivo Andri?
Jede Generation hat ihre Illusionen über die Zivilisation, die einen glauben, an ihrem Aufflammen teilzuhaben, die anderen, Zeugen ihres Erlöschens zu sein. In Wahrheit lodert und schwelt und erlischt sie immer gleichzeitig, je nachdem, unter welchem Blickwinkel wir sie betrachten.
~ Ivo Andri?
Uopšte, izgleda da je ovom sadašnjem naraštaju više stalo do njegovog shvatanja o životu nego do života samog.
~ Ivo Andri?
Speaking of things robs them of half their terrors.
~ Ivy Compton-Burnett
People don't resent having nothing nearly as much as too little.
~ Ivy Compton-Burnett
When we are told to look on the bright side of things, it is generally not at a happy time.
~ Ivy Compton-Burnett
Their issues are not your issues.
~ Iyanla Vanzant
Acceptance means that you know, regardless of what happened, that there is something bigger than you at work. It also means you know that you are okay and that you will continue to be okay.
~ Iyanla Vanzant
A change of perspective may be all it takes to transform a painful experience into a powerful growth experience.
~ Iyanla Vanzant
I now know that nothing in my life will change until I change the way I see my life and myself.
~ Iyanla Vanzant
I now understand that our life experiences come forth from our souls and that nothing really happens to us; it all happens for our benefit.
~ Iyanla Vanzant
WHEN YOU HAVE A PAYCHECK-TO-PAYCHECK MENTALITY, IT IS DIFFICULT TO SEE THE POSSIBILITY OF HAVING
~ Iyanla Vanzant
Whether the apple is deemed a good sign or bad sign depends on what that person believes
~ Iyanla Vanzant