logo

Quotes About Perspective

Once you take yourself too seriously the art will suffer.
~ Maynard James Keenan
Me empezó a dar pena el pobre muchacho, empecé a cogerle simpatía. A fin de cuentas, él no tenía la culpa de contar para hombre tan temprano.
~ Unknown
Others judge you for not what you are, but what they are. Self Judgement is thus more Significant....
~ Unknown
Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na ku?i otvore... Nisam naro?ito pametan, niti mislim da je to važno, važnije je da je ?ovjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima. Mu?no bi bilo živjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protiv ?ovjeka.
~ Meša Selimovi?
Smatrao sam da me mora razumjeti, ako me voli, da me mora razumjeti i kad ništa ne kažem, mora biti na mojoj strani i kad nemam pravo. Zaboravljaju?i da bi to trebalo da bude i moja obaveza, okrenuo sam se protiv nje, stavljaju?i ih zajedno na jednu stranu. Sad sam sâm, ima zadovoljstva i u tome. I ne želim više da ih uvjerim, da im objasnim sebe, ho?u da imam pravo. Jer imam pravo, iako to nema nikakva zna?aja.
~ Meša Selimovi?
Oborio sam pogled. Nikad ?ovjek ne smije misliti da je siguran, ni da je umrlo što je prošlo. Ali zašto se budi kad mi je najmanje potrebno? Nije ona važna, ta daleka, sje?anje na nju zamjenjuje skrivenu misao da je sve moglo biti druk?ije, pa i ovo što me boli. Odlazi, sjenko, ništa nije moglo biti druk?ije, i našlo bi se nešto drugo da boli. Ne može biti druk?ije pa da bude bolje u ljudskom životu.
~ Meša Selimovi?
When I came back, they gave me blank looks. Some said, 'I don't think I've seen you for days.' Some not even that. And I'd been away for ten years!
~ Meša Selimovi?
Je li to mudrost, da ne o?ekujemo mnogo ni od sebe ni od drugih? Je li to gubitak ili dobitak, ako saznamo pravu vrijednost, svoju i tu?u? Gubitak je što je ta mjera sitna, a dobitak što ne tražimo više.
~ Meša Selimovi?
I had been generalizing about the world so much that I began to lose my grasp of it.
~ Meša Selimovi?
Bolje se držati nebeskih mera, nego obi?nih, ovdašnjih. Neuspjesi te ne uznemiruju, uvijek ra?unaš na beskrajno vrijeme, opravdanje je u razlozima izvan tebe. Li?ni gubitak postaje manje važan. I bol. I ?ovjek. I današnji dan. Sve se produžava na trajanje, bezli?no i ogromno, pospano tromo i sve?ano ravnodušno. Kao more: ne može da žali bezbrojne smrti što se u njemu neprestano dešavaju.
~ Meša Selimovi?
?ak ni navika, ubica svih pravih zadovoljstava, nije mogla da ih opustoši, jer je nemaština bez poniženja o?uvala u njima mladala?ku draž uživanja u lijepim stvarima bez koristi.
~ Meša Selimovi?
Teško ?e se sporazumeti dva ?ovjeka koji misle razli?ito. - Lako ?e se sporazumeti dva ?ovjeka koji misle.
~ Meša Selimovi?
Do vraga, ništa nije toliko naopako kao dobro u?injeno s ciljem, ni toliko glupo kao ?ovjek koji nešto ho?e po svome kalupu.
~ Meša Selimovi?
Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po ?inu, djeca po pameti. I nikad ne?e biti druga?iji.
~ Meša Selimovi?
Jer ništa nije ni dobro ni r?avo, nego ga naše mišljenje ?ini takvim.
~ Meša Selimovi?
Pravda je kao zdravlje, misliš o njoj kad je nema, i zaista je neodre?ena, ali je možda najviše želja da se udavi nepravda, a ona je vrlo odre?ena. Svaka nepravda je jednaka, a ?ovjeku se ?ini da je najve?a koja je njemu u?injena. A ako mu se ?ini, onda i jeste tako, jer se ne može misliti tu?om glavom.
~ Meša Selimovi?
Zaista, smiješno je kako se malom prepravkom, zaboravljanjem sitnica, izostavljanjem uzroka, neznatnim prekrajanjem stvarnih doga?aja, porazi mogu pretvoriti u pobjede, promašenost u junaštvo.
~ Meša Selimovi?
Transformation does not happen by learning new information. It happens when you change how you view and react to other people, events and things around you.
~ Unknown
She said that the issues were no longer so important to her and it was life itself that counted most of all.
~ Unknown
But tonight I finally made the connection that change always strolled hand in hand with loss, with upheaval, and that I would always feel it keenly because in the end, I did not live under the same sky as most other people. (p179)
~ Meera Syal
Maybe that's what love meant, both people thinking they were the lucky one.
~ Meera Syal
Are you aware that humanity is just a blip? Not even a blip. Just a fraction of a fraction of what the universe has been and will become? Talk about perspective. I figure I can't feel so entirely stupid about saying what I said because, first of all, it's true. And second of all, there will be no remnant of me or my stupidity. No fossil or geographical shift that can document, really, even the most important historical human beings, let alone my paltry admissions.
~ Unknown
But I would like to make an important point before this goes any further and that is if anyone feels like arresting me for corrupting an innocent kid then all I can say is that Edmond was not corruptible. Some people are just like that and if you don't believe me it just means you've never met one of them yourself. Which is your loss.
~ Meg Rosoff
Now let's try to understand that falling into sexual and emotional thrall with an underage blood relative hadn't exactly been on my list of Things to Do while visiting England,but I was coming around to the belief that whether you liked it or not, Things Happen and once they start happening you pretty much just have to hold on for dear life and see where they drop you when they stop.
~ Meg Rosoff