logo

Quotes About Introspection

?i ce masc? de tifon, ce m?nu?i chirurgicale te-ar putea proteja de infec?ia emanat? de amintire?
~ Unknown
Pana la urma ma scufundam totusi in somn, infasurat intr-un cocon de vise scamoase. Ma topeam in vis ca zaharul in apa, alunecam ca un cursor pe cremaliera uitarii. Magistrale ale visului virau brusc in autostrazi ale realitatii, creand constelatii si engrame pe care cineva, de foarte sus, le-ar fi putut citi ca pe un tatuaj multicolor, iar cineva de foarte jos le-ar fi simtit pe propria piele, ca pe tortura sadica a tatuarii." (MIrcea Cartarescu - Orbitor, Aripa stanga)
~ Unknown
Y mírame ahora, en mi escondrijo, un ovillo de harapos y cartílagos por cuya mente o corazón nadie apostaría, porque a mí nadie puede ya quitarme nada.
~ Unknown
Azi ÅŸtiu c? a fi matur, a fi om întreg, nu înseamn? altceva decât a înÅ£elege c? eÅŸti r?u, fundamental ÅŸi dincolo de orice altceva.
~ Unknown
În curtea interioar? ce ne strângea pur È™i simplu la umeri ca o hain? prea strâmt?, vântul negru È™i cald ne învelea într-un fel de tristeÈ›e creol?, parc? venit? din amintiri foarte vechi.
~ Unknown
No pretendo explicar aquí por qué la amé, un asunto inexplicable como todo lo natural. Tampoco quiero siquiera relatar aquí qué nos sucedió hace diez (¿tal vez once o doce?) días. Pienso tan solo en convocar a mi pasado, o tal vez en remodelar el pasado, o en inventarlo, o en hacer todo a la vez, pues me interesa tan solo tener un pasado, una serie de imágenes que sean o que sustituyan el caos en que me muevo ahora.
~ Unknown
Everything is interior and reality is only an illusory artifact.
~ Unknown
Fiindc? nu putem scoate lumea din burta, de chinuim s? o scoatem din cap.
~ Unknown
Wat is het toch merkwaardig dat ik een lichaam heb, dat ik in een lichaam zit.
~ Unknown
Net als seks, net als drugs, net als alle manipulaties van onze geest, die eindelijk eens uit je schedel zou willen uitbreken en de wijde wereld in trekken, is literatuur een werktuig dat eerst gelukzaligheid produceert, en vervolgens teleurstelling. Na tienduizend boeken te hebben gelezen, kun je niet om de onvermijdelijke vraag heen: waar was mijn leven al die tijd?
~ Unknown
Chaque matin, quand je me regarde dans le miroir, je ne vois personne. [În fiecare diminea??, când m? iut în oglind?, nu v?d pe nimeni.] p. 42
~ Unknown
Exist pentru c? m? caut pe mine însumi. Nu m? caut ca s? m? g?sesc; faptul c? m? caut pe mine însumi este semnul c? deja m-am g?sit.
~ Unknown
O singur?tate cum nu poate tr?i nici un om în viaÈ›a real?, care-È›i rupe oasele ca un animal s?lbatic, îmi sfârteca organele interne.
~ Unknown
Noi nu suntem obiecte, ci procese. Eu sunt, în cele din urm?, c?utarea mea de sine. Exist pentru c? m? caut pe mine însumi. Nu m? caut ca s? m? g?sesc: faptul c? m? caut pe mine însumi este semnul c? deja m-am g?sit.
~ Unknown
Singur în odaia încins?, poÈ›i coborî în fine în lumea ta, în adev?rul t?u, în tot ce exist? adânc È™i enigmatic în tine, dac? eÈ™ti în stare s?-ntâmpini cu acelaÈ™i curaj abjectia È™i sublimul, dezastrul È™i mântuirea, arhanghelul È™i estropiatul...
~ Unknown
As fi vrut sa pastrez doar creierul primitiv, sa ma topesc de dragoste si sa ma invinetesc de ura, sa salivez, sa gafai, sa tusesc, sa stranut, sa sughit, sa-mi bata inima si sa-mi filtrez sangele prin rinichi si sa-mi omor microbii in limfa, totul impreuna cu toti, cu grupul, cu gasca sau cu familia sau cu neamul sau cu specia sau cu lumea vie sau cu Dumnezeirea, doar sa nu mai traiesc schizofrenia gandirii, acest mizerabil pseudonim pentru singuratate.
~ Unknown
ToÅ£i suntem triÅŸti, spunea el. Nu se vede întotdeauna, dar toÅ£i oamenii sunt triÅŸti.
~ Mircea Eliade
Asta n-o vor înÈ›elege ei niciodat?: c? nu eÈ™ti dator s? ajungi ceva, c? nu trebuie s? parvii nic?ieri, c? ceea ce import? în primul rând este s? fii tu È™i s? poÈ›i r?mâne tu însuÈ›i în orice împrejurare a vieÈ›ii.
~ Mircea Eliade
And I realize how useless wails are and how gratuitous melancholy is.
~ Mircea Eliade
Sunt uneori st?ri care parc? îÅŸi pierd durata. Nu ÅŸtii - sau nu-Å£i aduci aminte - când au început, ce le-a dezl?nÅ£uit, cum se transform?. Åži totuÅŸi, din beatitudinea aceea turbure se desprinde uneori un cuvânt, un strig?t, o melodie sau m?car o singur? not? muzical?, care îÅ£i r?mâne necontenit prezent?, f?r? s? te mire precaritatea sau chiar nesemnificaÅ£ia ei.
~ Mircea Eliade
Analyze your diary by determining what seems excessive in your judgment. You might begin by asking, "What could I live without—or at least with less of?
~ Mireille Guiliano
Each man's heart is for himself.
~ Unknown
I had a thought, on the way home from the rock field, that the things we don't know about a person are the things that make them human, and it made me feel sad to think that, but sad in that reassuring way that some sadness has, a sadness that says welcome home in twelve different languages.
~ Miriam Toews
There must be satisfaction gained in accurately naming the thing that torments you.
~ Miriam Toews