logo

Quotes About Progress

I think that there are these moments of a crisis that give us the courage and encouragement to try something that actually may be better than how we were doing it before.
~ Kamala Harris, 2020
We should be taught not to wait for inspiration to start a thing. Action always generates inspiration. Inspiration seldom generates action.
~ Frank Tibolt
The first step binds one to the second.
~ French proverb
Bad is never good until worse happens.
~ Danish Proverb
Every flower must grow through dirt.
~ Proverb
Now, to demonstrate the grandeur of modern progress, we have a poor, miserable, disconnected populace with nothing but American films, politics, and empty vacations to satisfy the ever-present human need of living in harmony with the universal spiritual forces underlying nature and all phenomena.
~ Israel Regardie
A se?anja, kad se jednom krenu, ne zadržavaju se kod po?etka.
~ Ivo Andri?
Sve su Drine ovog svijeta krive; nikada se one ne?e mo?i sve ni potpuno ispraviti; nikada ne smijemo prestati da ih ispravljamo.
~ Ivo Andri?
Ovih dana sam mnogo ?itao i mnogo razgovarao sa ljudima - više nego što je zdravo i dobro za mene - a nauk koji se može izvu?i iz svega toga uvek je isti. Iznutra treba rasti, ?utke i neprimetno napredovati, i u pravi ?as se zaustaviti. Sve drugo zna?i: sam sebi plesti zamku, spremati svoj sopstveni pad.
~ Ivo Andri?
Dok ima mraka, bi?e i svanu?a.
~ Ivo Andri?
Svi su oni u suštini jedno i podjednako vredni naše pažnje, jer pokazuju mesto na kome je ?ovek naišao na zapreku i nije zastao pred njom, nego je savladao i premostio kako je mogao, prema svom shvatanju, ukusu i prilikama kojima je bio okružen.
~ Ivo Andri?
Nije to dobrota što nas nagoni da gradimo puteve, nego potreba i želja za širenjem korisnih veza i uticaja, a to mnogi smatraju opet našom ''zlo?om''.
~ Ivo Andri?
Drugi dan, druga i nafaka.
~ Ivo Andri?
I ta nema i nevidljiva gomila, koja raste oko njega kao gusta ustalasana trava, govori mu samim svojim prisustvom isto što i ženin šapat: da bol prolazi; da uvek biva bolje, da mora biti bolje.
~ Ivo Andri?
Život u kasabi pored mosta bivao je sve življi, izgledao sve sre?eniji i bogatiji, i hvatao ravnomeran korak i dotle nepoznatu ravnotežu, onu ravnotežu kojoj svaki život, svuda i oduvek teži, a koju postiže samo retko, delimi?no i prolazno.
~ Ivo Andri?
sje?anja, kad se jednom krene, ne zadržavaju se kod po?etka
~ Ivo Andri?
Imperfection is an end. Perfection is only an aim.
~ Ivor Cutler
Everything is breaking stones, up to a point.
~ Ivy Compton-Burnett
When your life is going downhill, it doesn't get better just because you want it to. Nor can you will it to be better. Your life will only get better when you get better.
~ Iyanla Vanzant
Today I am devoted to addressing all the little things about me and in my life that I have not mastered!
~ Iyanla Vanzant
It doesn't matter what road you take, hill you climb, or path you're on, you will always end up in the same place, learning. — Ralph Stevenson
~ Iyanla Vanzant
Help me to see new ways of being as I release old ways of seeing.
~ Iyanla Vanzant
Challenges come so we can grow and be prepared for things we are not equipped to handle now.
~ Iyanla Vanzant
The good news is that when you have something to do, life will not allow you to move forward until you do it. The bad news is the same.
~ Iyanla Vanzant