logo

Quotes About Longing

Demek beni k?skanm?yorsunuz ha?" dedi. "Beni sahiden bu kadar çok mu seviyorsun?
~ Sabahattin Ali
Denizler gibi derindim, Gözlerine s?? göründüm.
~ Sabahattin Ali
Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m?. ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum.
~ Sabahattin Ali
Böyle acz içindeyken odamda her ?ey bana küçüklü?ümü ve zavall?l???m? hayk?r?yor. Soka?a f?rl?yorum. Bir tek çehre görsem de yan?nda yürüsem, hiç ses ç?karmadan yürüsem diyorum. Halbuki ara s?ra kar??la?t???m ahbaplar? görmemezli?e geliyorum. Hiçbiri bana bu anda yard?ma ça?r?lacak kadar yak?n görünmüyor. Bilmem beni anl?yor musunuz?...
~ Sabahattin Ali
Ey sevgilim, bilirsin benim ne çekti?imi Garip ba??m?n derdi bir yürek ta??yorum. Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m? ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum. Görünce gülme sak?n ç?rp?n?p akt???m? Il?k ve ayd?nl?k bir denize ko?uyorum.
~ Sabahattin Ali
Ne olurdu? Birbirimize birkaç sene sonra tesadüf etmi? olsayd?k! O zaman hayat?m?z belki bamba?ka bir ?ekil al?rd?. O zaman sana tabi olur ve bundan zevk duyard?m. Fakat ?imdi, hiçbir faydas? olmad???n? bile bile, yanl?? ve manas?z buldu?um ?eylere oyuncak olmak, bütün sevgime ra?men imkâns?z
~ Sabahattin Ali
Sana nas?l anlatabilirim.'?lk görü?te deli gibi a??k oldum,yan?yorum,tutu?uyorum!'gibi laflar m? söyleyeyim.Fakat i?in tuhaf yan? bunlardan ba?ka da söyleyecek sözüm yok.
~ Sabahattin Ali
As?l bahtiyar,bir ömür boyunca hasretini çekti?i ?eye kavu?an de?il,ona eri?ece?ini anlad??? anda,saadetinin en yüksek noktas?nda bir Ah diyerek dü?üp ölebilendir.
~ Sabahattin Ali
Hayattan ayr?lmak istemeyiz, çünkü tatmin edilmemi? birçok arzular?m?z vard?r.
~ Sabahattin Ali
?nsan al??t???, güzel buldu?u, kendine yak?n buldu?u yerlerden ayr?l?rken sanki vücudunun bir k?sm?n? orda b?rak?yormu? gibi üzülür.
~ Sabahattin Ali
Muazzez'de Yusuf'u hemen hemen ayn? hislerle sevmekteydi.Onun a?k?nda da esas amil, di?erinin "lüzumlu" bir ?ey olmas?,onsuz hayat?n tasavvur edilmesine bile imkan bulunmamas?yd?.
~ Sabahattin Ali
Bir mahpusu dünya ile hiç alakas? olmayan bir zindana kapamak ona en büyük iyili?i yapmakt?r. Onu en çok yere vuran ?ey, hürriyetin elle tutulacak kadar yak?n?nda bulunmak, ayn? zamanda ondan ne kadar uzak oldu?unu bilmektir. On ad?m ötede en büyük hürriyetlere götüren denizi dinlemek ve sonra aradaki kal?n kale duvarlar?na gözleri dikerek bakmaya, denizi yaln?z muhayyilede görmeye mecbur kalmak az azap m?d?r?
~ Sabahattin Ali
Kendisinden daha dün ayr?lm?? gibi taze bir hasret duydum. Kaybedilen en k?ymetli e?yan?n, servetin, her türlü dünya saadetinin ac?s? zamanla unutuluyor. Yaln?z kaç?r?lan f?rsatlar asla ak?ldan ç?km?yor ve her hat?rlay??ta insan?n içini s?zlat?yor. Bunun sebebi herhalde, "Bu öyle olmayabilirdi!" dü?üncesi, yoksa insan mukadder telakki etti?i ?eyleri kabule her zaman haz?r.
~ Sabahattin Ali
Aliye, bana böyle ?eyler yazma... Sonra ben sana deli gibi a??k olurum.
~ Sabahattin Ali
Mektubundaki "Beni istedi?im kadar sevmezsen ölürüm." cümlesini belki elli defa okudum.Ah Aliye, seni isteyebilece?inden çok sevece?im.Benim nas?l sevebilece?imi göreceksin...
~ Sabahattin Ali
sarho? olsun olmas?n bütün kad?nlar?n yüzlerinde, hareketlerinde ise: "aman yarabbi, ne zaman bitecek!" diyen bir ifade vard?; ve bununla bu geceyi de?il, bu hayatlar?n? da de?il, her ?eyi, ama her ?eyi kastettikleri besbelli idi.
~ Sabahattin Ali
Gözlerimi kapad???m zaman senin hayalini görüyorum." diyorsun. Ah Aliye, ben gözlerim aç?kken bile hep seni görüyorum.
~ Sabahattin Ali
ESK?S? G?B? Seneler sürer her günüm, Yaln?z gitmekten yorgunum; Zannetme sana darg?n?m, Ben gene sana vurgunum.
~ Sabahattin Ali
Ak?t?p gözüm ya??n? Hat?rlar?m gülü?ünü; K?v?rc?k saçl? ba??n? Gö?süme koyamad???m!
~ Sabahattin Ali
How could I long so for someone whose existence I'd only just become aware of? But wasn't it always like this? Some things we never know we need until we find them.
~ Sabahattin Ali
Ben... Ate? gibi yanan kalbimin s?cakl???n? ne kadar sarf etsem bu so?uk tabakay? ?s?tamayaca??m? anl?yorum. Ad?mlar?m hiç kimseninkine uymuyor. Herkes beni yolun ortas?nda b?rak?veriyor... Yolun ortas?nda... Herkes...
~ Sabahattin Ali
Sen bu karanl?k ömrümün içine bir sevinç ????? gibi, kurumaya yüz tutan ekinlere can veren bir nisan ya?muru gibi birdenbire geldin. Ben bu kadar bol hayat ve saadet ya?muru alt?nda kendimi unutmu? gibiyim. ?imdi ömrümün tek bir gayesi var: Bir gün evvel sana kavu?mak, seni kollar?m?n aras?na almak, güzel, temiz yüzüne saatlerce, senelerce hiç doymadan bakmak.
~ Sabahattin Ali
Some things we never know we need until we find them.
~ Sabahattin Ali
Lord help her, she didn't care where Byrne took her. Let hellfire consume her and the devil steal her soul. Because any hell with Byrne in it was better than a heaven without him.
~ Sabrina Jeffries