Quotes About Anguish
?i ce mai pot a?tepta de la lumea aceasta acei care sunt dincolo de normal, via?a, singur?tatea, disperarea sau moartea?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Fericirea noastr?, a modernilor, este c? ne-am descoperit infernul în suflet.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Într-o inim? în care s-a aÅŸezat nimicul, irupÅ£ia dragostei e atât de nespus de sfâÅŸietoare fiindc? ea nu g?seÅŸte nici un teren de înflorire.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Exist? o mare, o infinit? leg?tur? între insomnie ÅŸi disperare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
What misery a sensation is! Ecstasy itself, perhaps, is nothing more.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Tot ce nu are un accent de durere- o privire, o vorb?, o carte sau o voce- m? plictise?te de moarte.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nu în neliniÅŸte, ci în insatisfacÅ£ie am tr?it totdeauna ; o insatisfacÅ£ie esenÅ£ial?, pe care nimic nu putea, nici nu va putea s-o înving? vreodat?.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Sînt ca o p?pu?? stricat?, cu ochii c?zuÅ£i în?untru." Aceast? vorb? a unui bolnav mintal cînt?reÅŸte mai greu decît toate operele de introspecÅ£ie. (Silogismele amaraciunii)
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Obsesia sinuciderii e datul celui ce nu poate nici s? tr?iasc?, nici s? moar?, ?i care nu uit? niciun moment aceast? dubl? imposibilitate.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Sunt un obsedat care se risipeÅŸte, care îÅŸi iroseÅŸte ÅŸi îÅŸi spulber? obsesiile.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Ceea ce face o carte interesanta e cantitatea de auferinta ce se gaseste in ea.Nu ideile,ci zbuciumul autorului ne atrage: strigatele,tacerile,impasul,zvarcolirile lui,frazele incarcate de insolubil.Ca regula generala,tot ce nu iese din suferinta e fals.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
CunoaÈ™terea este o plag? pentru via??, iar conÈ™tiinÈ›a o ran? deschis? în sâmburele vieÈ›ii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De ce nu m? sinucid? Fiindc? mie mi-e scârb? atât de moarte, cât ÅŸi de via??.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Singur?tatea m? împlineÅŸte într-atât, c? pân? ÅŸi cel mai neînsemnat rendez-vous e pentru mine o crucificare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De n-aÅŸ cunoaÅŸte setea infinit? de tristeÅ£e,de n-aÅŸ iubi cu patim? t?v?lirea în dezn?dejde,nu m-aÅŸ mai putea suferi ÅŸi mi-aÅŸ ucide cugetul f?r? mil? ÅŸi f?r? îndurerare.AÅŸ vrea s? fiu undeva departe,f?r? oameni,f?r? Dumnezeu,f?r? m?ri ÅŸi f?r? mine.Dar s? port aÅŸa ispita nefericirii în sânge.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Niciodat? nu sim?eam suferin?e care s-o poat? egala pe aceea de a nu fi suferit destul.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Stadiu final al tristeÅ£ii: nu mai exist? deosebire între lacrimi ÅŸi pietre. Inima devine stânc?, iar pe sânge patineaz? dracii. Doamne! mai ai vreun loc prin paradis?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Bien avant que physique et psychologie fussent nées, la douleur désintégrait la matière, et le chagrin, l'âme.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Simt c? mor de singur?tate, de iubire, de disperare, de ur? ÅŸi de tot ce lumea asta îmi poate oferi.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Am împins pân? la viciu vocaÅ£ia tristeÅ£ii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Ho trascinato tutti i miei si nel fango e ormai non aderisco al mondo più di un anello al dito di uno scheletro.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Am impresia c? numai eu suf?r, c? toat? suferinÅ£a acestei lumi s-a concentrat în mine, c? numai eu mai am drept la suferin??, deÅŸi îmi dau seama c? exist? suferinÅ£e ÅŸi mai groaznice... M? simt atât de impresionat în faÅ£a suferinÅ£ei, încât îmi pierd aproape tot curajul. Åži-l pierd, fiindc? nu pricep de ce exist? suferin?? în lume.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Emily Dickinson: «I felt a funeral in my brain».1 Podría añadir, como Mademoiselle de Lespinasse, «en todos los momentos de mi vida». Funeral perpetuo del espíritu.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Qu'est-ce qu'une crucifixion unique, auprès de celle, quotidienne, qu'endure l'insomniaque?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com