Quotes About Perception
bomonti, ne garip sokak ad?: oralarda böyle sokak ad? olmas? garip. çok giderdi, az bahsederdi: her zaman yapt??? gibi. beni ona anlatmaz, onu bana anlatmaz: herkesin bir yeri var. gülümsedi
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ben bütün insanlara hayran?m Olric. Bütün sat?c?lar, biletçi yanlar?ndan geçerken nas?l gülümsemek gerekti?ini ve arkas?ndan nas?l küfredilece?ini biliyorlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Aptal, o kadar?n? biz de anlad?k.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?simler, birbirinden farkl? yarat?klar? ay?rt etmek içindir; bizleri de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Beklenen geç geliyor; geldi?i s?rada insan ba?ka yerlerde oluyor
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Onu görüyorlard?. Hiçbir ?ey yapmadan, aptalca bir düzen içinde ya?arken kimse görmüyordu. Sonra, al???lm???n d???ndaen küçük bir davran??? görüyorlard?. Nas?l görüyorlard? acaba? Sizi gördük diyorlard?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Anlat?lsayd? de?eri kalmazd? ki. Bu nedenle anlat?lamazd?. Bu "?ey"i birine verseniz de fark?nda olmaz asl?nda. ?nsan uzun uzun anlatsa, "onun" kendine güven verdi?ini söylese, merak ederler belki. Fakat görünce bir "?ey"e benzetemezler muhakkak. Bu muydu, derler o "?ey". Verdi?iyle kal?r insan. Ezer, buru?turur, yere atarlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Sen yan?lm??s?n babac???m. Beni de yan?ltt?n. Sessiz faziletlerin heykeli dikilmiyor. Daha ba?ka ölçüler var; daha do?rusu her zaman varm?? da biz bilmiyormu?uz Özellikle ülkemizde durum böyle.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Balzac, kendini romantik sanan genç k?zlar?n, saçma sapan hayallerini beslemek için okuduklar? ikinci s?n?f bir romanc?d?r. - Selim I??k
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Romanc?lar için bulunmaz bir okuyucuyum Esat A?abey,' derdi. 'Birinci s?n?f okuyucu; hay?r, daha ileri: lüks okuyucu. Kitaplar?n?n böyle okundu?unu bilselerdi fakirler; bir türlü ölemezlerdi.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bir ya?ant?y? sonuna kadar sürekli izlemenin,bitirmenin bir çe?it ölmek oldu?unu hissediyor.Yar?m ya?ant?lar sürdürerek,bütün ölümlerden kaç?yor..
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Yaz bakal?m: Gerçek, ba?kalar?n?n bize uygulamaya çal??t??? tats?z bir ölçüdür. "Birimi var m? Hikmet Amca?" "Birimi insand?r.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Neden baz? insanlar, baz? ?eyleri hiç bilmiyorlar? Duysalar, dinleseler, hatta kar??lar?nda görseler bile bilmiyorlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bir insan? gerçekten seyretmek isteyen, onun oyununa gerçekten kat?lan biri, o insan?n ancak kafas?nda ya?ayabilir.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
hava karar?yordu. kö?eden bir genç k?zla bir genç adam göründü kolkola. delikanl? bir ?eyler anlat?yordu, genç k?z da ba??n? sall?yordu. "bana kal?rsa film biraz kar???kt?," dedi genç adam. "baz? yerlerini anlamad?m." "can?m," dedi k?z, "sonunda çocuk ölüyor i?te." "aptal," dedi delikanl?, "o kadar?n? biz de anlad?k.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Tarih bir tahriften ibarettir. Tarih, geçmi?ten gelece?e uzanan ve bugün gördü?ümüz bir rüyad?r. Bütün rüyalar gibi tarih de yorumlanabilir; ama görülürken de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Seni tan?madan önce a?açlar?n çiçek açt??? ve yaprak döktü?ü mevsimleri hep kaç?r?rd?m derdi. Resim yapmay? sevdi?im halde denizin mavisini bilmezdim, yapra??n ye?ilinin her mevsimde de?i?ti?ine dikkat etmemi?tim...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fakir fukaran?n hayat?n? anlatan zengin yazarlar?m?za gece kulüplerinde içtikleri viskileri zehir oluyor. Zengin tak?m?n?n hayat?n? gözlerimizin önüne sermeye çal??an meteliksiz yazarlar?m?z da asl?nda ?u fakir milleti dü?ündükleri için, küçük meyhanelerinde a??z tad?yla içemiyorlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hiçbir zaman, olmamak ile olmak aras?ndaki kesin geçi?i görememi?imdir. (Güne?in tam do?du?u, yapra??n tam açt??? zaman;benim, bir ?eyi ilk dü?ündü?üm an.)
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Gerçekte, büyük bir ya? fark?m?z yok; ben de okuyup yazm?? bir ki?i say?l?r?m. Ne var ki, insanlar aras?ndaki fark, böyle basit ölçülerle de?erlendirilemez. Bunu biliyorum.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Çeli?kili duyarl?klara ayn? anda yer veren insan?n iç dünyas? çok ba?kayd?. Bir Bach sonat?yla bir Beethoven senfonisinin yanyana çal?nmas? onun yan?nda bir ?ey ifade etmiyordu.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kendini çok be?endi?in halde kusurlar?n? bilmedi?in gibi, meziyetlerinin de fark?na varmad?n. Genellikle sert, duygusuz ve bencil göründün. Bu özelliklerinde huysuz bir çocu?a benziyordun.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
çevrendeki her ?eyi kesin çizgilerle ikiye ay?rd?n. (Bu bak?mdan da sana benzedi?imi itiraf etmeliyim.) Dünyada yaln?z güzellerle çirkinler vard?, bir insan ya ak?ll?yd? ya da aptal, senin gibi ba??n? dik tutmas?n? bilemeyen bütün insanlar dalkavuktu; sana benzemeyen kibar davran??l? insanlar? da züppelikle suçlard?n.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hiç olmazsa mezar ta??na yaz?n: Burada insanlara ba?ka türlü hayran olan bir yat?yor.
~ Unknown
BazillionQuotes.com