Quotes About Awareness
Being ignorant is truly bliss compared to being misinformed, especially if you're aware of the depths of your own ignorance. As Mother says, it isn't what you don't know that will kill you, it's what you think you know that just isn't so.
~ S.M. Stirling
BazillionQuotes.com
When one experiences truth, the madness of finding fault with others disappears.
~ S.N. Goenka
BazillionQuotes.com
Anything that arises in the mind will manifest itself as a sensation on the body; if you observe this sensation you are observing both the mind as well as matter.
~ S.N. Goenka
BazillionQuotes.com
One should never try to imagine or create sensations,
~ S.N. Goenka
BazillionQuotes.com
Christendom has done away with Christianity without being quite aware of it.
~ Soren Kierkegaard
BazillionQuotes.com
Nothing is so good for an ignorant man as silence; and if he was sensible of this he would not be ignorant.
~ Saadi
BazillionQuotes.com
?nsanlar birbirlerini tan?man?n ne kadar güç oldu?unu bildikleri için bu zahmetli i?e te?ebbüs etmektense, körler gibi rastgele dola?may? ve ancak çarp??t?kça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmay? tercih ediyor.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bundan sonra aradaki buzu çözmeye, bu insanlar?n birbirlerine kar?? duyduklar? müthi? yabanc?l??? gidermeye imkan yoktu. ?nsanlar birbirlerini tan?man?n ne kadar güç oldu?unu bildikleri için bu zahmetli i?e te?ebbüs etmektense, körler gibi rastgele dola?may? ve ancak çarp??t?kça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmay? tercih ediyorlar.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Her ?eye haz?r bulunan ve kimden ne gelebilece?ini bilen bir insan? sarsmak mümkün müdür?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bir ana bir ömür kadar çok hayat doldurdu?unu bilerek ya?amak...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bana hareket etmek, görmek, duymak, hissetmek, dü?ünmek, hülasa ya?amak kabiliyetlerini veren bir ?ey içimden çekilip al?nm?? gibi, posa haline geldi?imi fark ettim.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Hayatta hiçbir zaman kafam?zdaki kadar harikulade ?eyler olmayaca??n? henüz idrak etmemi?tim.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Tesadüf seni önüme ç?karmasayd?, gene ayn? ?ekilde, fakat her ?eyden habersiz, ya?ay?p gidecektim. Sen bana dünyada ba?ka bir hayat?n da mevcut oldu?unu, benim bir de ruhum bulundu?unu ö?rettin.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?nsan oturdu?u odan?n duvarlar?ndan biri yok oluvermi? gibi bir noksanl?k, bir ç?plakl?k duyuyor, bir gün evveline kadar kolumuz, baca??m?z gibi pek tabii surette mevcut olan bir ?eyin birdenbire hiç olmas?na inanmak istemiyordu.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
insan münasebetlerinde bir noktada ta? kesilmi? gibi kal?namayaca??n?, ileriye at?lmayan her ad?m?n insan? geriye götürdü?ünü ve yakla?t?rmayan anlar?n muhakkak uzakla?t?rd???n? karanl?k bir ?ekilde seziyor ve içimde sessizce yanan, fakat günden güne büyüyen bir endi?enin yer etmeye ba?lad???n? hissediyordum.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bütün teessürlerimiz, inkisarlar?m?z (dü? k?r?kl?klar?m?z), hiddetlerimiz, kar??m?za ç?kan hadiselerin anla??lmad?k, beklenmedik taraflar?nad?r. Her ?eye haz?r bulunan ve kimden ne gelebilece?ini bilen bir insan? sarsmak mümkün müdür?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ya?amak ve yeryüzünde üç ad?ml?k bir yer i?gal etmekle mühim bir i? yapt?klar?n? zannederler.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Ya?amak, tabiat?n en küçük k?m?ldan??lar?n? sezerek, hayat?n sars?lmaz bir mant?k ile ak?p gidi?ini seyrederek ya?amak; herkesten daha çok, daha kuvvetli ya?ad???n?, bir ana bir ömür kadar çok hayat doldurdu?unu bilerek ya?amak... Ve bilhassa bütün bunlar? anlatacak bir insan?n mevcut oldu?unu dü?ünerek, onu bekleyerek ya?amak...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Hay?r, öyle de de?il, ben bir kö?eden onlar?n nas?l küçüldüklerini seyrettim; halbuki onlar biraz ?a??rm??lar, ama küçüldüklerini yine fark etmemi?lerdi.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
En korkunç yalan da budur: Kendimize kar?? bile kullanacak kadar pençesine dü?tü?ümüz bu derin ve gizli yalan...
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
I thought of neither the future or the past; I lived only in the present."- Madonna in A Fur Coat
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Halbuki en çok okudu?um bir kitab?n en çok okudu?um bir sat?r? bile bana bazan ba?ka ?eyler söyleyebilir.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
Bir kitab? okurken geçen iki saatin, ömrümün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli oldu?unu fark edince insan hayat?n?n ürkütücü hiçli?ini dü?ünür ve yeis içinde kal?rd?m.
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com
?u dünyay? adamak?ll? görmeden, dünyan?n ne oldu?unu adamak?ll? anlamadan buradan gidecek olduktan sonra ne diye buraya geldik sanki? Ya?ad???m?z?n fark?na varmayacak olduktan sonra ne diye ya??yoruz?
~ Sabahattin Ali
BazillionQuotes.com