logo

Quotes About Empathy

Eskiden her insan hakk?nda hiçbir esasa dayanmadan, s?rf mukavemet edilmez bir hissin, bir pe?in hükmün tesiriyle nas?l: "Bu beni anlamaz?" demi?sem, bu sefer bu kad?n için gene hiçbir esasa dayanmadan fakat o yan?lmaz ilk hisse tabi olarak " ??te bu beni anlar!" diyordum.
~ Sabahattin Ali
insan münasebetlerinde bir noktada ta? kesilmi? gibi kal?namayaca??n?, ileriye at?lmayan her ad?m?n insan? geriye götürdü?ünü ve yakla?t?rmayan anlar?n muhakkak uzakla?t?rd???n? karanl?k bir ?ekilde seziyor ve içimde sessizce yanan, fakat günden güne büyüyen bir endi?enin yer etmeye ba?lad???n? hissediyordum.
~ Sabahattin Ali
Bir müddet, k?sa bir müddet, o kad?n beni her zamanki âciz, miskin halimden kurtarm??, bana erkek, daha do?rusu insan oldu?umu, benim de içimde, ya?amaya müstait taraflar bulundu?unu, dünyan?n zannedildi?i kadar manas?z olmayabilece?ini ö?retmi?ti.
~ Sabahattin Ali
Dünyada kendisi için hiçbir ?eyi olmayan insan?n bile ba?kalar?na yard?m edecek bir ?eyi vard?r.
~ Sabahattin Ali
Kendimi herkesin ak?ll?s? ve duygulusu yerine koymak istemiyorum. ?ç ve gül...
~ Sabahattin Ali
Why, when we are reluctant even to describe a wedge of cheese we are seeing for the first time, do we draw our final conclusions from our first encounters with people, and happily dismiss them?
~ Sabahattin Ali
Kendi kendime: "Ne yapabilirdim? Elimden ne gelirdi? Ben kimim ki?" diyor, fakat yine kendim: "Hiç olmazsa kaçmazd?n... Hiç olmazsa dinlerdin. Kim olursan ol... Dünyada kendisi için hiçbir ?eyi olmayan bir insan?n bile ba?kalar?na yard?m edecek bir ?eyi vard?r... Hiç olmazsa bir tek sözü..." diye cevap veriyordum.
~ Sabahattin Ali
Nothing grieves me more than seeing someone who has given up on the world being forced to smile.
~ Sabahattin Ali
Kim olursan ol... Dünyada kendisi için hiçbir ?eyi olmayan bir insan?n bile ba?kalar?na yard?m edecek bir ?eyi vard?r... Hiç olmazsa bir tek sözü...
~ Sabahattin Ali
Hele cümle âlem bu köpe?in onda biri kadar rahata kavu?sun, bak?n ben bir daha ac? ?eylerden söz açar m?y?m!
~ Sabahattin Ali
Zaten bir felakete sükun ve itidalle tahammül edenlerin manzaras?,o felaket için a?lay?p ç?rp?nanlar?n manzaras?ndan çok daha korkunç ve ezicidir. Kuru ve sabit gözlerin arkas?nda nas?l bir ate?in yand???; yava?ça kalk?p inen gö?sün içinde nelerin kaynad??? bilinmedi?i için, insan mütemadi bir ürkeklik ve teredüt içinde üzülür.
~ Sabahattin Ali
Nedense, hayatta bir müddet beraber yürüdü?ümüz insanlar?n ba??na bir felaket geldi?ini, herhangi bir s?k?nt?ya dü?tü?ünü görünce bu belalar? kendi ba??m?zdan savm?? gibi ferahl?k duyar ve o zavall?lara, sanki bize de gelebilecek belalar? kendi üstlerine çektikleri için, alaka ve merhamet göstermek isteriz.
~ Sabahattin Ali
Böbre?inizde ta? var." "Biliyorum efendim." "Ald?rman?z laz?m." "Ba? üstüne efendim.
~ Sabahattin Ali
Müphem bir his bana, kim olursa olsun bir insan? tamamen gördükten ve gördüklerini kendinden saklamad?ktan sonra, ona hiçbir zaman büsbütün yakla??lamayaca??n? f?s?ld?yordu.
~ Sabahattin Ali
?nsan as?l birisini sevdi?ini anlay?nca içinin de kainat? alacak kadar geni?ledi?ini görüyor.
~ Sabahattin Ali
Etraf?ma k?r?ld???m zaman beni sen teselli edeceksin, i?te o zaman ben her ?eyi unutarak senin boynuna sar?laca??m,'' diyorsun. O zaman bende senin boynuna sar?larak hiç, hiç b?rakmayaca??m. Sen herhangi bir ?eye üzülürsen seni kollar?m?n aras?nda avutaca??m. E?er gözlerinden bir damla ya? gelirse, güzel gözlerini s?cak dudaklar?mla öperek kurutaca??m.
~ Sabahattin Ali
?nsanlar aras?ndaki münasebetleri tanzim eden amiller ne kadar gülünç, ne kadar d??tan, ne kadar bo? ve bilhassa as?l insanl?kla ne kadar az alakas? olan ?eylerdi.
~ Sabahattin Ali
Etraflar? taraf?ndan anla??lmayan, haklar?nda daima yanl?? hükümler verilen insanlar?n zamanla bu yaln?zl?klar?ndan bir gurur ve ac? bir zevk duymaya ba?lad?klar?n? biliyordum.
~ Sabahattin Ali
Na kraju, zar jedan od razloga moje otu?enosti i distanciranosti od ljudi što me okružuju nije bio taj što me?u njima nisam uspijevao prona?i ljude koja sam upoznao i prigrlio u romanima?
~ Sabahattin Ali
Maria Puder had taught me I had a soul. And now, overcoming a habit of a lifetime, I could see a soul in her. Of course, everyone else in the world was similarly endowed. But most would come into this world and leave it without even knowing what they had missed. A soul only came forward when it found its twin, when it felt no need to rely on mere words to explain itself … It was only then that we truly began to live – live with our soul.
~ Sabahattin Ali
En las relaciones no es posible quedarse petrificado en un punto concreto, porque cada paso que no se da es un paso atrás, y los instantes que no acercan a dos personas las alejan.
~ Sabahattin Ali
Bu ak?am anlad?m ki, bir insan di?er bir insana bazen hayata ba?land???ndan çok daha kuvvetli ba?larla sar?labilirmi?.
~ Sabahattin Ali
I definitely need to love a man. But a real man. A man who could sweep me off my feet without resorting to brute strength. Without asking anything of me, without controlling me, or degrading me, a man who could love me and walk by my side. In other words, a truly powerful man, a real man.
~ Sabahattin Ali
Bütün iyili?ine ra?men ne kadar anlay??s?z..." dedi. Sonra yüksek sesle ilave etti "Mü?kül vaziyette kalan bir insan için böyle hükümler verilir mi? As?l iyilik tan?mad?klar?m?za yapt???m?z iyiliktir; halbuki biz bütün hüsnüniyetimizi dostlar?m?za saklay?p bunlar?n d???nda kalanlar? bir ç?rp?da ve k?sa bir hükümle fena addediyoruz!...
~ Sabahattin Ali