logo

Quotes About Empathy

Love is not by sight but by mind
~ Unknown
One of the most lasting pleasures you can experience is the feeling that comes over you when you genuinely forgive an enemy–whether he knows it or not.
~ Unknown
If they can't learn the way we teach, we teach the way they learn
~ Unknown
If you read novels you sympathize with people who are different kinds of people than you are.
~ Unknown
Beni anlamal?s?n. Çünkü ben kitap de?ilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, ya?arken anla??lmaya mecburum.
~ Unknown
Beni anlam?yorlard?. Zarar yok. Zaten beni, daha kimler anlamad?.
~ Unknown
A?z?n?n, güzel dudaklar?n?n yan?nda bir gülümseme yaratmak için, ne uzun yollardan geçiyorsun. Kendinden veriyorsun ve durmadan eksiliyorsun. Oysa baz? insanlar, olduklar? gibi kalarak, elde ederler istediklerini. Ben, kan?m? damla damla süzerek veriyorum.
~ Unknown
Ne kadar ac?yorum kendime; bu yüzden ba?kalar?na ac?maya f?rsat bulam?yorum. Bütün ac?mam? kendime harcad?m.
~ Unknown
Hay?r, sizi de sevmemeliyim. Çünkü her zaman oldu?u gibi hayal k?r?kl??? bekliyor beni. Gene gülünç olmaktan korkuyorum. (Sesini yükseltir.) ?nsafs?z insanlar! Hayat gözya??na bakm?yor. Oysa insanlar?n merhametine muhtac?m ben.
~ Unknown
Kendi kusurlar?n? çözemeyen bir ki?inin, kusurlar?n?n ac?s?n? ba?kas?na çektirmeye hakk? yoktur.
~ Unknown
büyük kalpler nedense çok zay?f oluyor…
~ Unknown
Art?k hayatta yeteri kadar ac? var, insanlar bunu görmek için tiyatroya gitmezler art?k.
~ Unknown
Ben bütün insanlara hayran?m Olric. Bütün sat?c?lar, biletçi yanlar?ndan geçerken nas?l gülümsemek gerekti?ini ve arkas?ndan nas?l küfredilece?ini biliyorlar.
~ Unknown
?sa-Mesih'i her zaman be?enirim: küçük çocuklar?n futbolcular? be?enmesi gibi. Adam?md?r. Ortaokulu birlikte okusayd?k, bana çok yarar? dokunurdu o y?llarda.
~ Unknown
Benim d???mda kimseye de öfkesini belli etmezdi. 'Bütün kötülü?ün bana' diye tak?l?rd?m. 'Anlam?yorsun Esat a?abey,' derdi. 'Onlar? öfkeme lay?k bulmuyorum. Öfkem bana ait bir ?ey. Yak?n hissetmedi?im birine nas?l gösteririm onu. Onlara da size davrand???m gibi davranm?? olurum. As?l o zaman kötülük etmi? olurum size.
~ Unknown
?nsanlar ac?kl? sözler dinlemek istemiyorlar. Onlar? üzmek çok zor, kitab? surat?n?za kapat?veriyorlar, s?k???p kal?yorsunuz sayfalar?n aras?nda.
~ Unknown
Belki de -dedi?in gibi- biz art?k bir yan?m?zla onlardan uzaktay?z. Bunu, onlara hiçbir zaman belli etmeyece?iz. Yolumuza ç?kan herkese sayg? gösterece?im. B?rakal?m bunlar? art?k, Olric
~ Unknown
Hay?r, ben de biliyorum; ama bak O?uz, sen de ötekiler gibi bu 'badire'yi kolayca atlatsayd?n, bu haks?zl???n ac?s?n? çekmeseydin, bu mektepte olup bitenleri unutup gidecektin. Art?k bu haks?zl?klar bir daha akl?ndan ç?kmaz. Bunlar haf?zana öyle bir yerle?ir ki, günün birinde haks?zl?klar? ortadan kald?rmak için belki harekete bile geçersin.
~ Unknown
Kendi sorunlar?n? çözemeyen bir ki?inin, kusurlar?n?n ac?s?n? ba?kalar?na çektirmeye hakk? yoktur.
~ Unknown
Kendini çok be?endi?in halde kusurlar?n? bilmedi?in gibi, meziyetlerinin de fark?na varmad?n. Genellikle sert, duygusuz ve bencil göründün. Bu özelliklerinde huysuz bir çocu?a benziyordun.
~ Unknown
Bugün annem dayanamad?; ne yazd???m? sordu .Ona nas?l anlatsam? Bütün hayat?m? birlikte geçirdi?im ve beni gerçekten seven bu insana hiç bi ?ey anlatamamak ne kötü. Ondan farkl? geli?meye ne zaman ba?lad?m? Bu ayr?l?k ne zaman do?du? Hiç anlam?yorum. Bir gün bir bakt?m, iki yabanc? olarak ya??yoruz ayn? evde.
~ Unknown
Olur ya, belki bir gün tam senin gibi hissederim, senin heyecanlar?n benim heyecanlar?m olur: o zaman seni bütünüyle ya?ar?m, kim bilir?
~ Unknown
?nsan beyninin böyle farkl? güçte olmas?, birinin yazd???n?, ötekinin okuyacak kadar bile bir zekâya sahip olmamas? çok üzücü.
~ Unknown
?nsan görmekle bile baz? ?eylerin a??rl???na dayanabilir, avunabilir, hayal kurma?a devam edebilir. Sen anlamazs?n tabii. Anlamak için, insan?n baz? eksik yönleri olmal?.
~ Unknown