logo

Quotes About Fate

O?lum, sen dünyada ne kadar antikal?k yapmak isteresen hayat önüne o kadar gündelik hadiseler ç?kar?yor. Korkuyorum ki bu, ömrünün sonuna kadar böyle devam edecek ve sen dünyan?n parma??n? a?z?nda b?rakacak bir i? beceremeden rahmeti rahmana kavu?acaks?n.
~ Sabahattin Ali
Tesadüflerin oyunca?? olacak olduktan sonra ne diye bir irademiz vard?? Kullanamad?ktan sonra gö?sümüzü dolduran hisler ve kafam?zdaki dü?ünceler neye yarard??
~ Sabahattin Ali
Tesadüf seni önüme ç?karmasayd?, gene ayn? ?ekilde, fakat her ?eyden habersiz, ya?ay?p gidecektim. Sen bana dünyada ba?ka bir hayat?n da mevcut oldu?unu, benim bir de ruhum bulundu?unu ö?rettin.
~ Sabahattin Ali
Life is a game that is only played once, and I lost. There is no second chance.
~ Sabahattin Ali
The road we embark on the day we are born is the road we travel until the day we die, and however we choose to divide it up, it's pure artifice
~ Sabahattin Ali
Bunun böyle olmamas? laz?md?. Herhangi bir yerde do?mu? ve herhangi bir adam?n o?lu bulunmu? olmak bu kadar mühim de?ildi. As?l mühim olan, iki insan?n birbirini bulmas? bu derece güç olan ?u dünyada, bu nadir saadete ermekti. Öte taraf? hep teferruatt?. Bunlar?n kendili?inden düzelmesi, as?l büyük noktaya, birbirimizi bulmu? olmak hakikatine uymas? laz?md?.
~ Sabahattin Ali
?u kalabal???n içine gözlerim kapal? olarak kar??sam bir kuvvet beni muhakkak hiç ?a??rtmadan do?ru ona götürecektir.
~ Sabahattin Ali
Ne olurdu? Birbirimize birkaç sene sonra tesadüf etmi? olsayd?k! O zaman hayat?m?z belki bamba?ka bir ?ekil al?rd?. O zaman sana tabi olur ve bundan zevk duyard?m. Fakat ?imdi, hiçbir faydas? olmad???n? bile bile, yanl?? ve manas?z buldu?um ?eylere oyuncak olmak, bütün sevgime ra?men imkâns?z
~ Sabahattin Ali
Zaten insan en tatl?, en bahtiyar anlar?n? bile ilerde gelece?ini tasavvur etti?i felaketli ve karanl?k günleri dü?ünerek karartmaktan kendini alamaz. ?lahlar lekesiz ve tam bir saadeti insanlara vermek istememi?lerdir.
~ Sabahattin Ali
Kendisinden daha dün ayr?lm?? gibi taze bir hasret duydum. Kaybedilen en k?ymetli e?yan?n, servetin, her türlü dünya saadetinin ac?s? zamanla unutuluyor. Yaln?z kaç?r?lan f?rsatlar asla ak?ldan ç?km?yor ve her hat?rlay??ta insan?n içini s?zlat?yor. Bunun sebebi herhalde, "Bu öyle olmayabilirdi!" dü?üncesi, yoksa insan mukadder telakki etti?i ?eyleri kabule her zaman haz?r.
~ Sabahattin Ali
Bol zbog svake izgubljene stvari, blaga, bilo kakve sre?e na ovome svijetu s vremenom se zaboravlja. Jedino propuštene prilike nikada ne iš?eznu iz misli i pri svakom prisje?anju zabole ?ovjeka. Razlog tomu je zasigurno pomisao da je "moglo i ne biti tako", ina?e je ?ovjek uvijek spreman prihvatiti stvari koje smatra predodre?enim.
~ Sabahattin Ali
Tam ya?amaya ba?lad???m bu andan itibaren beni öldü says?nlar.
~ Sabahattin Ali
Evet, hep tesadüf... Onun s?rt?na giyece?i yoktu ve mal sahibi seksen kat üst üste giyebilirdi. Bu tesadüftü... Fakat, e?er mal sahibi bunlara ayda yirmi?er lira fazla verse, -bunu yapmak onu hiç de sarsmazd?- o zaman bunlar?n da birer kat, iki?er kat elbiseleri, çama??rlar? olur ve -tesadüf- böyle olmazd?... Tesadüfün bu kadar kolay de?i?ebilece?i hiç de akl?na gelmemi?ti.
~ Sabahattin Ali
Život je kocka koja se samo jednom igra, ja sam na kocki izgubio. Drugi puta ne mogu igrati...
~ Sabahattin Ali
Fakat hadiseler gösterdi ki, fena olmay???m tesadüf eseriymi?, f?rsat dü?memi?, zaruret olmam??. Nitekim hayat?n ilk çelmesinde yuvarlan?verdim. ?yilik demek kimseye kötülü?ü dokunmamak de?il, kötülük yapacak cevheri içinde ta??mamak demektir.
~ Sabahattin Ali
The essence of life is in solitude – wouldn't you agree? All unions are built on falsehood. People can only get to know each other up to a point and then they make up the rest, until one day, seeing their mistake, they turn their backs on sadness and run away. Would this ever happen, if they stopped believing in their dreams and made do with what was possible? If everyone accepted what was natural, then no one would suffer disappointment, no one would curse fate.
~ Sabahattin Ali
But sometimes a little intervention from Fate didn't hurt either. Now if only Fate would keep Oliver from Nathan. The last thing she wanted was to watch the love of her life be hanged for murder.
~ Sabrina Jeffries
Karma simply means we have created the blueprint for our lives. It means we are the makers of our own fate. When we say "This is my karma," we are actually saying "I am responsible for my life.
~ Sadhguru
Your destiny is written by you unconsciously. If you have mastery over your physical body, fifteen to twenty percent of your life and destiny will be in your hands. If you have mastery over your mind, fifty to sixty percent of your life and destiny will be in your hands. If you have mastery over your life energies, a hundred percent of your life and destiny will be in your hands.
~ Sadhguru
What you call fate is just a life situation you have created for yourself unconsciously. Your destiny is what you have crafted in unawareness. If you become a hundred percent conscious, your destiny becomes a conscious creation.
~ Sadhguru
Somos os vencidos provisórios de um injusto destino.
~ Marc Bloch
Perdre quelqu'un qu'on a aimé est terrible, mais le pire serait de ne pas l'avoir rencontré.
~ Marc Levy
No te aficiones más que a lo que te acontezca y a lo que forme la trama de la vida. ¿Pues qué otra cosa podrá serte más oportuna?
~ Marco Aurélio
No hay que censurar a los dioses porque no yerran en nada, ni contra su voluntad ni a propósito. Tampoco a los hombres, porque en nada yerran si no es contra su voluntad. En conclusión no hay que censurar a nadie.
~ Marco Aurélio