logo

Quotes About Fate

In Baxter's view the care for external goods should only lie on the shoulders of the "saint like a light cloak, which can be thrown aside at any moment".114 But fate decreed that the cloak should become an iron cage.
~ Max Weber
Cada persona tiene que conocer cuál es el dios o el demonio que maneja los hilos de su vida.
~ Max Weber
In [Richard] Baxter's view, concern for outward possessions should sit lightly on the shoulders of his saints 'like a thin cloak which can be thrown off at any time.' But fate decreed that the cloak should become a shell as hard as steel.
~ Max Weber
The fate of an epoch that has eaten of the tree of knowledge is that it must...recognize that general views of life and the universe can never be the products of increasing empirical knowledge, and that the highest ideals, which move us most forcefully, are always formed only in the struggle with other ideals which are just as sacred to others as ours are to us.
~ Max Weber
When forces of nature are involved, fate gets all the blame.
~ Unknown
Deny accidents and wrest fault from the stars.
~ Maxine Hong Kingston
There is no god but death.
~ Maxwell Anderson
We all know one day we will die but don't know the exact date, we don't know that fucking exact date, say what you want to say to everyone who loves you or you love because we don't know the exact date."
~ Unknown
We were three women who walked different paths in life and yet all three of us washed up on the same shore. Destiny is such a motherfucker. God must be a real son of a bitch.
~ Unknown
?ovjek je proklet, i žali za svim putevima kojima nije prošao.
~ Meša Selimovi?
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav. A ništa ja nisam tebi poklonio, ve? sebi.
~ Meša Selimovi?
Vidiš, još mislim dobro o tebi, i želim da se ponekad probudiš usred no?i, i da dugo sjediš prekrštenih nogu na postelji, mu?e?i se kajanjem i stidom, zbog mene. Ali, neka ti je bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitaju?i. Došao si na red kad drugih, boljih, više nije bilo.
~ Meša Selimovi?
Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ?u pro?i, jer ne vjerujem u neki naro?it red ovoga svijeta. Ne odlu?ujemo, ve? se zati?emo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog odre?enog trenutka, kad nas samo ta prilika ?eka, jedina koja nas može sa?ekati, u toku miješanja. Ne možes je zaobi?i, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potones.
~ Meša Selimovi?
O, bože nepravedni, šta ?eš još navaliti na moju glavu! Nije ni najpametnija, ni najgluplja. Toliki krivi i nekrivi prožive život neprestano zijevaju?i. Zašto baš mene izabra da mi nikad ne bude dosadno? I uvijek moram da rješavam nerješive zadatke, kao tre?i brat u pri?i. A volio bih da mi malo bude i dosadno, i lako, i glatko, i da mirno spavam ljetni dan do podne, i da se budim bez misli i bez muke, i da ne mislim na sutrašnji dan sa strahom.
~ Meša Selimovi?
I swear on time, which is the beginning and the end of everything, that everybody is always at lost...
~ Meša Selimovi?
Friendship is not chosen, he said, it happens, who knows why, like love. And I haven't bestowed anything on you, but on myself; I respect men who remain magnanimous even in their misfortune.
~ Meša Selimovi?
noc donosi ono sto hoce, i covjek ne moze nista da izmjeni. Moze samo da se osveti, i to je ljudsko, ako moze. Nije uvijek pametno, nije nikad pametno, ali i to biva.
~ Meša Selimovi?
Ostala su mu za opravdanje i utjehu samo tri razloga: sudbina koja je ja?a od nas, njegovo pravovremeno upozorenje da se ?uvam ?avola u sebi, i nada da ?u mu na kraju re?i grubu rije?. Sa?uva?e je u srcu kao hamajliju, u sje?anju kao lijek, u savjesti kao opravdanje. (…) Ali mu ne dam zadovoljstvo da se opere mojom grubom rije?i, toliko nije zaslužio.
~ Meša Selimovi?
Kunem se vremenom, koje je po?etak i završetak svega, da je svako uvijek na gubitku.
~ Meša Selimovi?
Chance decided my fate and the path my life took, and most often I was faced with a fait accompli, and fell into one of the possible currents; only a different chance could cast me into another. You could neither avoid it nor refuse it. It was yours, like the water you fell into. And you'd either sink or swim.
~ Meša Selimovi?
A po?etka više nema, niti je važan, niti znamo kad bude, poslije ga odre?ujemo, kad smo u virovima, kad sve samo nastavlja, i onda mislimo da je sve moglo biti nekako druga?ije, a nije, i name?emo se prolje?u, da ne mislimo na nepostoje?i po?etak, ni na ružno nastavljanje. Uzalud hodam sokacima, trošim vrijeme što se ne da potrošiti.
~ Meša Selimovi?
Ljudi zive mirno, a umiru naglo.
~ Meša Selimovi?
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav.
~ Meša Selimovi?
It will hurt. Because deep down, I'll know there was someone.. someone I was supposed to have met. Only I'll never meet him. I'll go through my whole life waiting for him to come along, only he never will. What kind of life is that?
~ Meg Cabot